En månad som förändrar hela ditt liv

Följande reserapport skrevs av en GoXplore-deltagare från ett annat land och översattes automatiskt till engelska. Texten kan därför ibland vara lite otydlig.

Mars månad 2016 har varit den mest lärorika någonsin. Full av nya intryck och upplevelser du aldrig skulle få i Norge. Den här månaden har jag spenderat i Livingstone i Zambia på samhällstjänst, mer specifikt på medicin och hälsoprojektet. Det har nog inte helt gått upp för mig allt jag kunnat ta del av. Jag har sett fattigdom på nära håll, den stora bristen på kunskap och resurser och den eviga kampen för att få mat på bordet. Men jag har också sett så mycket vackert. Mammor som offrar allt för sina barn, pappor som jobbar hela dagarna för vad som är långt under minimilönen i Norge, barn med stora framtidsdrömmar. På medicinprojektet i Livingstone får du vara med och sprida hopp, glädje och kunskap.


Vi har alla sett fattigdom på tv. Allt oftare ser vi hur miljontals människor lider av brist på mat, sjukvård och tak över huvudet. Hur mycket du än försöker föreställa dig hur det måste vara så blir det inte samma sak när du står mitt i det och ser det med dina egna ögon. Det är tufft, men man får uppleva evig tacksamhet för det lilla man kan göra för dem. Lite vitaminer, smärtstillande, ett plåster och några vänliga ord är allt som krävs för att göra deras dag lite bättre. För man behöver inte mycket erfarenhet eller expertis för att vara en medmänniska. Du har öron att lyssna med, ögon att se med och ett leende att sprida glädje med. Det är allt du behöver för att delta i medicinprojektet.

Jag känner mig så otroligt tacksam över att jag fick jobba som volontär och lära känna ett annat land, en ny kultur och ge något tillbaka till människor som behöver det. Jag har träffat många inspirerande människor i alla åldrar, fått vänner över hela världen och sett en verklighet vi inte är vana vid. På helgerna får du också uppleva mycket nöje och spänning. Åk till fantastiska Victoriafallen, weekendresa till Zimbabwe och Botswana, vandra med leoparder och lejon, åk på safari, titta på vackra solnedgångar, ta några lokala öl, Mosi, och gå ut och låt lokalbefolkningen lära dig att dansa. Om du är ute efter lite adrenalin är bungyjump från Victoria Falls-bron något att rekommendera.

Det är något magiskt med Afrika och jag ser redan fram emot att åka tillbaka en dag. Att se verkligheten gör något med dig som person. Res som volontär och hjälp till att göra skillnad också.

- Vibeke Beinset, deltagare på Health & Community Zambia


Reseberättelser från 2016 (Översatt)

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Community Service.

Hem » Reseberättelse » En månad som förändrar hela ditt liv

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!