Ett fantastiskt projekt som kommer att ge dig minnen för liv

Följande reserapport skrevs av en GoXplore-deltagare från ett annat land och översattes automatiskt till engelska. Texten kan därför ibland vara lite otydlig.

Sedan var det dags att åka till Namibia och kolla in Wildlife Rescue Center-projektet tillsammans med min kära svenska kollega Ann-Louise. Vi anlände sent på kvällen, med ett bagage mindre (som tur var att det kom strax efteråt) och efter att ha kört ihjäl oss några gånger (lite avundsjuka på er volontärer som hämtas på flygplatsen av lokalbefolkningen som kan vägen).

Jag hade förväntat mig ordentlig 'Africa Time' i Namibia, men det jag snarare mötte var lugna förhållanden på flygplatsen och väldigt lite trafik på vägarna. Alltså inte den stora afrikanska kulturchocken som jag är van vid.

Så fort vi kom till projektet märkte jag en väldigt god stämning bland volontärerna, skratten var hög och alla trivdes. Det var trevligt att spendera några dagar på projektet, och att träffa flera av våra volontärer där och verkligen se hur de mår.

Djuren har stora inhägnader på projektet, och dessutom tas babianungarna på promenad två gånger om dagen och geparderna en gång om dagen. Geparderna man går med är tama, eftersom de tyvärr har fötts upp som husdjur. Som tur är räddas de av projektet och får vara så fria som möjligt i en säker miljö. Jag deltog själv i 'Cheetah Walk' och det var verkligen fantastiskt. Geparderna går precis bredvid dig. För en sekund gick de iväg för att "jaga" zebror och antiloper (mer som lek, men de gav det ett försök), kom sedan tillbaka och kopplade av med oss.

Vi fick också besöka babianerna (fåniga varelser), sulikaten och små pumbas. Babianerna älskar verkligen att bråka med ditt hår, plocka i varje detalj, och här är det bra att ha kläder du inte är rädd för. Babianerna tillsammans med gepardpromenaden är nog mina två favoritaktiviteter.

Efter att ha tillbringat lite tid på själva gården begav vi oss mot Neuras, den enda forskningsplatsen. En stor vingård, som ligger cirka 4 timmars bilresa från projektet. Här kan du hjälpa till att göra vin, samt hjälpa till att mata geparder som finns i stora hägn, och hjälpa till att spåra upp djur som släppts ut igen. Vi försökte spåra upp Leoparden Lightning, som är en av projektets största framgångshistorier. Tyvärr hittade vi henne inte den dagen, men hon hade setts bara några dagar innan. Vi avslutade dagen med en fantastisk solnedgång vid Honey Canyon.

När du är vid Neuras kan du även åka på en utflykt till Sossusvlei, de underbara sanddynerna lite längre söderut i Namibia. Detta rekommenderas starkt! Överraskande nog hittade vi dit på första försöket (lite stolta över oss själva). Tyvärr hann vi inte åka upp till Big Daddy utan vi åkte till Death Vlei som är en fantastisk plats i öknen, med vita saltslätter och döda träd som står i skarp kontrast till de röda sanddynerna.

Wildlife Rescue Center-projektet och forskningsplatsen Neuras har verkligen levt upp till förväntningarna. Det är uppenbart att de som driver projektet verkligen brinner för djurskydd, forskning och naturvård, vilket är så otroligt viktigt! Istället för att ge de 7 geparderna på Neuras 7 hektar, vilket är kravet, har de en inhägnad på hela 50 hektar. Det gör att även om de aldrig mer kan bli helt fria så får de ett stort naturområde att utveckla sig i, och lever så att säga som om de vore fria. Jag skulle verkligen rekommendera Wildlife Rescue Center till alla er som vill ha ett nära samarbete med många olika afrikanska djur, för er som är intresserade av naturvård, och som dessutom vill uppleva mer av detta underbara land!

Jag måste komma tillbaka hit någon gång!

- Ane, projektkoordinator GoXplore


Reseberättelser från 2016 (Översatt)

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Wildlife Rescue Centre.

Hem » Reseberättelse » Ett fantastiskt projekt som kommer att ge dig minnen för liv

Hugo S beställde vårt Volontär Sri Lanka program för 6h sedan. Är det något för dig också??!