Barn & Lions

Följande reserapport skrevs av en GoXplore-deltagare från ett annat land och översattes automatiskt till engelska. Texten kan därför ibland vara lite otydlig.

För en vecka sedan kom jag hem från vad som varit de bästa fyra veckorna i mitt liv! Jag har nu tillbringat 4 veckor på Antelope Park i Zimbabwe, på Kids & Lions-projektet och jag har trivts riktigt bra. Jag förnekar fortfarande att jag är hemma i Norge igen. Jag saknar allt och alla. Jag trodde aldrig att Zimbabwe skulle betyda så mycket för mig. Landet, lokalbefolkningen, volontärerna och personalen - var och en har haft en så otrolig inverkan på mitt liv. Att komma ut i samhället, in i staden och se all fattigdom och alla liv som är så annorlunda än livet vi lever här i Norge, men att ändå se hur glada och glada alla är - det är en lektion och en inspiration i sig. Du inser att det är de som verkligen vet hur man kan njuta och leva livet. Pengar och status spelar inte så stor roll längre. Det är inte vad livet ska handla om.


Att resa som vanlig turist kommer aldrig att vara tillräckligt bra för mig efter den här resan. Att resa till ett helt nytt land som volontär, lära sig språket, lära känna kulturen, maten och lokalbefolkningen – det är VAD att resa är. Jag förstår det nu. Känslan av att höra ihop med så många andra fantastiska volontärer – jag kan med handen på hjärtat säga att jag hittade mina bästa vänner här. Nu har jag vänner över hela världen, men det gjorde det också grymt att säga att jag har det. Ni lever ovanpå varandra varenda dag i många veckor, är med varandra i med- och motgångar – och ni har bara en otrolig tid tillsammans. Vi saknar varandra och inte minst saknar vi det lyckliga livet i Zimbabwe.

Till alla som funderar på att resa, till Zim eller till ett annat land, antingen som par eller ensamma: GÖR DET! Jag ångrar inte en sekund att jag packade väskan och åkte ensam på mitt livs vildaste resa. Jag saknar det redan! Livet i Norge kommer aldrig att bli detsamma igen. Jag har blivit biten av resebuggan och kan inte vänta med att återvända till familjen Zim på Antelope Park och gå vidare till min nästa destination. Våga GoXplore!

Reseberättelser från 2016 (Översatt)

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Kids & Lions.

Hem » Reseberättelse » Barn & Lions

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!