En upplevelse jag aldrig kommer att glömma!

Följande reserapport skrevs av en GoXplore-deltagare från ett annat land och översattes automatiskt till engelska. Texten kan därför ibland vara lite otydlig.

Jag minns väl när jag tog mina första steg på planet till Namibia. Magen kittlade. Jag var upprymd, men samtidigt väldigt nervös. Flygresan var lång och jag sov för det mesta inte på planet eftersom jag var så exalterad över att vara där och jag hade många tankar i huvudet om hur den här upplevelsen skulle bli.

Jag kunde inte fatta att jag äntligen var i Afrika! Det har alltid varit en dröm för mig att åka dit, och äntligen var jag här.

Jag lämnade Norge i mitten av juli och avslutade min vistelse den 11 augusti. Det är de bästa tre veckorna i mitt liv, och ett äventyr jag aldrig kommer att glömma!

Jag har lärt mig så mycket på gården och träffat så många underbara människor. Första dagen jag kom anslöt jag mig till en grupp där vi skulle på "Carnivore feeding" Vi körde ut i det vackra afrikanska landskapet, och maten var allt från babianer till lejon.

På gården var det många uppgifter vi fick göra. Laga mat till djuren, gå på promenad med babianerna, gå på promenad med geparderna, städa inhägnaderna och hjälpa till på gården. Det jag saknar mest är de små babianerna. Allt från att ligga med dem till att gå en promenad med dem. Den bästa känslan var när de hoppade på dig, höll fast vid dig och inte ville släppa taget. De är så fina!

Jag gillade också verkligen "Gepardpromenaden". Här skulle vi ta med tre geparder på en tur, så att de kunde springa runt och få den där känslan av att vara lediga. Att bara känna deras mjuka päls bredvid dig var en underbar upplevelse. Detta är bara en liten bråkdel av vad du kan förvänta dig. Nya och lärorika uppgifter dyker upp hela tiden.

Jag minns också mycket väl när min grupp fick ansvaret att vara nattvakt. Sedan kördes vi till där lejonen bodde för att övernatta i ett litet torn utanför deras inhägnad. Den helt underbara och klara stjärnhimlen, och lejonens vrålande är något jag aldrig kommer att glömma.Neura's Wine and Wildlife Estate

Något jag verkligen rekommenderar är att åka till Neuras. Här får du se Namibia när den är som bäst. Allt från ett väldigt torrt landskap till öknen. Du får hjälpa till att jaga hyenaspår och andra djurspår. Vi skulle också sätta upp kameror, där vi skulle försöka observera så många djur som möjligt. Vi fick även höra om deras vinproduktion och ha en vinprovning.

Du får också möjlighet att åka på en dagsutflykt till Sossulsvei, som är ett landskap av öken och sanddyner. Att sätta fötterna på en sanddyn, promenera upp och samtidigt ta in en helt underbar utsikt.

Jag kommer definitivt att åka tillbaka hit en dag. Jag har upplevt många nya saker som jag aldrig hade föreställt mig. Saknar allt från att spendera dagarna med att hjälpa till på gården, vara med djuren och spendera kvällarna med de andra volontärerna. Jag har fått många goda vänner, som jag säkert kommer att hålla kontakten med.

Stort tack till GoXplore som arrangerade denna resa åt mig! Minnen för livet!Reseberättelser från 2016 (Översatt)

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Wildlife Rescue Centre.

Hem » Reseberättelse » En upplevelse jag aldrig kommer att glömma!

Senaste nyheter: Olika möjligheter för dig som älskar hästar