Volontär i Sydafrika

Det jag kan säga är att jag har haft det så bra. Det bästa jag någonsin gjort och jag är så glad att jag gjorde resan. Jag grät den dagen jag skulle åka hem och jag grät den dagen jag var tvungen att säga hejdå till de barnen jag jobbat med i två månader. Så som jag känner nu så vill jag bara åka tillbaka

Tempot i Sydafrika är mycket lugnare än hemma , det är africatime, du kan aldrig riktigt veta när bussen ska komma. Du lär dig ganska snabbt att saker inte riktigt blir som planerat, tider och scheman kan ändras hastigt ifrån vecka till vecka. Bli inte orolig eller irriterad om elen försvinner för någon timme, det kommer att hända igen. Cape Town är en otrolig vacker stad med mycket att se och göra. Utsikten ifrån stranden som ligger nära volontärhuset är helt fantastiskt, då man ser Table mountain, bättre utsikt i Cape Town får du inte!

En vanlig dag kan t.ex. se ut så här:
8.00 Åker iväg ifrån volontärhuset till kåkstaden
12:00 Tillbaka hemma igen för lunch
13.30 Till stranden för 1 timmes egen surf, 15.00 kommer barnen för att surfa.
16.00-16.30 hem igen och du är ledig för dagen.
18.30 Serveras middagen.

Det har varit väldigt givande att dela barnens glädje då det har så lite, barnen uppskattar ens närvaro och uppmärksamhet väldigt mycket. På mornarna jobbar man med dagisbarn i en kåkstad som heter Dunoon och det är inte som hemma i Sverige. Här ska du försöka lära barnen färger, veckodagar, alfabetet på engelska, självklart finns det också tid för lek och sånger. Kom även ihåg att undervisning inte bara handlar om ord på engelska utan det kan t.ex. också vara att det är viktigt att borsta tänderna och hur man äter ordentligt med sked.

Bilder kommer senare. Skrev ihop något, hoppas det funkar. Har haft det jätte bra och det vet jag att Julia har också. En del är där i endast 2-3 veckor, men det är lite för kort. 2-3 månader är mycket bättre, du lär känna mer folk och framförallt barnen! Ett tips kan vara om man är borta länge att kanske ha en veckas pause i mitten och resa runt en vecka, det finns många bra tourer man kan göra eller hyra egen bil. Jag gjorde en där man får åka på safari, hoppa bungyjump och åka till Jefferys bay b.la. Vill man resa vidare efteråt så finns det jätte bra möjligheter med basbus.

Hälsningar
Linn.

Reseberättelser från 2015

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Volontär Sydafrika.

Hem » Reseberättelse » Volontär i Sydafrika

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!