De bästa månaderna i mitt liv - Nya Zeeland

Jag har precis kommit hem efter 9 månader i Nya Zeeland och jag kan LÄTT säga att det varit de bästa månaderna i mitt liv. Mycket tack vare GoXplore som fick mig att ta tummen ur rumpan och faktiskt åka iväg! Då de hjälpte mig med allt praktiskt såsom Visa, flygbiljetter, boende de första dagarna och ett kontor i Auckland dit man kan gå med alla sina frågor och funderingar. Det var himla skönt speciellt i början då man var som en borttappad hundvalp i en ny stor stad i ett land på andra sidan jorden!

Men Nya Zeeland är ett så fanatiskt coolt land och så otroligt fint överallt! Där man kan ligga och steka på stranden ena dagen för att nästa dag vandra omkring på en glaciär. Eller att på morgonen göra en bungy jump och på kvällen dansa line dance vid en lägereld med härliga människor!

Och där befolkning bäst kan beskrivas som "layed back" där alla är väldigt hjälpsamma och trevliga rakt igenom med en hakuna matata inställning till det mesta!

Under min tid i NZ jobbade jag som servitris på ett hotell i Marlbough sounds på sydön i 3 månader och volontärarbetade på en fårfarm i Whakahoro tillsammans med 7 andra volontärer från jordens alla hörn. Vilket båda två var otroliga upplevelser var för sig, speciellt farmen som är något jag absolut inte skulle gjort här hemma i Sverige. :)

Kan även starkt rekommendera att åka tillsammans med Stray vilket är en hop-on-hop-off buss service där du köper ett pass (runt hela NZ eller bara vissa rutter som intresserar dig) och kan hoppa på och av bussen vart du vill under ett helt år och där du reser tillsammans med människor hela tiden. Perfekt för er som inte vill resa runt ensamma. Och busschaufförerna är galet sköna allihopa!

Allt som allt har den här resan jag gjort varit det bästa jag någonsin gjort! Tack GoXplore för all hjälp i början och under min resa!

Såå till dig som funderar på att resa säger jag: ÅK! Åk till Nya Zeeland med den vackra naturen och de härliga människorna. Du kommer inte ångra dig!

Reseberättelser från 2015

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Work & Travel Nya Zeeland.

Hem » Reseberättelse » De bästa månaderna i mitt liv - Nya Zeeland

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!