Ebba på sitt livs hästäventyr!

För fyra månader sedan var det en nervös men väldigt förväntansfull Ebba som satte sig ensam på ett flygplan på väg till sitt livs äventyr. Planet stannade så långt bort från mitt hem jag kan komma – Nya Zeeland. Under två månader jobbade jag och levde på en gård. Från att aldrig ha levt på landet och aldrig jobbat med djur var det nu min vardag – och jag trivdes så bra! Hästälskare som jag är, var det min huvudsyssla på gården. Fyra hästar skulle tränas och skötas om och när jag var färdig med det fick jag testa på allt från att klippa får till att valla in kor.

Jag fick göra så mycket saker som jag aldrig trodde jag skulle göra. Och nu när jag kommit hem och ska berätta det för vänner och familj är det knappt dem tror mig. Bara min andra vecka på gården fick jag åka iväg med tre hästar och rida med på en "extreme-treck". Alltså en vandring till häst utan stigar och många gånger på ställen man inte trodde man kunde rida på. Men jag fick se landet på ett helt nytt sätt och vissa av vyerna var verkligen overkliga! När hästarna tränats upp fick jag även vara med på "Huntings" som är en populär hästsport på Nya Zeeland. Långa sträckor i galopp och hoppandes över alla möjliga hinder upplevde vi nya ställen i detta underbara land. På mina lediga dagar provade jag på Bungy Jump, Skydive och andra häftiga aktiviteter. Under de här två månaderna var mitt liv ett fartfyllt äventyr.

En annan del i mitt farmstay var ju att leva med en Nya Zeeländsk familj. Livet på gården var såklart annorlunda från mitt stadsliv. Men kulturen och värderingarna var ungefär de samma, vilket många gånger kändes som en trygghet. Jag kände mig som en i familjen så fort jag kom och jag trivdes otroligt bra i mitt nya hem. Visst hade man chansen att komma ifrån farmen då och då för att få se lite annat, men om jag ska vara ärlig trivdes jag så bra att jag gärna stannade där mesta delen av tiden.

Jag lärde mig så mycket under min vistelse. Om hästar, livet på en farm, engelska och inte minst om mig själv. Jag har utvecklats mycket i min ridning och framför allt blivit modigare. Att lämna gården var väldigt sorgligt, men förhoppningsvis återvänder jag inom en snar framtid.

Men mitt äventyr slutade inte här, GoXplore hade även hjälpt mig boka ett flyg till Australien där jag reste runt under en månad. Jag reste östkusten och fick med mig många nya upplevelser och vänner under tiden.

Min resa uppfyllde alla mina förväntningar så att det blir över och jag vill bara säga ett stort tack till GoXplore som gjorde det möjligt!


Reseberättelser från 2015

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Ranchstay Nya Zeeland.

Hem » Reseberättelse » Ebba på sitt livs hästäventyr!

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!