Emelie jobbade med lejon

Jag har alltid tänkt tanken, tänk om man kunde få vara i närheten av det ståtliga djuret lejonet och klappa och sköta om det och så satte jag i gång att googla efter jobba med lejon och så kom GoXplors hemsida upp där det stod att man kunde åka och volontär arbeta med lejon, det var som en drömt som gick i uppfyllelse så jag bokade 1 månad på lejon projektet Lion realese i Zambia och även 1 månad på lejon projektet Lion breeding i Zimbabwe. Det är det största äventyr jag någonsin varit på. Att få vara så nära dessa ståtliga lejon var helt otroligt. Vi fick vara närmare de än jag trodde, man fick ha lejon ungarna i sitt knä och gå ut och gå med de lite större lejonen och man hade chansen att verkligen ungås med lejonen och bli van vid de.

En vanlig dag såg ut som så att man steg upp på morgonen samlades i huvud byggnaden med de andra volontärerna och så hade man möte om olika saker som rörde lejonen och uppgifterna och om vad man skulle få göra under dagen. oftast fick man gå ut på lejon promenad på morgonen antingen då andra turister var med och gick eller bara vi volontärer och när det var bara vi volontärer var det som bäst då man verkligen hade lejonen för sig själv sen fick vi även hjälpa till med att förbereda mat till lejonen, skära upp åsnor, kor osv, något man vänjer sig vid, jag lovar ;) man kan ju inte förvänta sig att djurens konung ska vara vegetarian nämligen :). Man fick vara med och se när de stora åt, vilket var en otrolig syn:) man fick även hjälpa till att städa i de stora och de små lejonens inhägnader :) Att vara så nära dessa djur och gå med de är helt otrolig, man fick även åka med till deras realese site där fullvuxna lejon hade blivit utsläppta till ett stort område där de skulle lära sig jaga själva osv, där man då dokumenterade vad de gjorde och hur de mådde.

Med de allra minsta lejon ungarna fick man även sitta med inne i deras inhägnad och leka med de små sötnosarna. Vi fick även ta del av arbetet som gällde barn, vi fick hjälpa till att undervisa och besöka barnhem och hjälpa gatubarnen vilket kändes oroligt bra, att ha fått vara med och hjälpa och förbättra deras tillvaro så bra som möjligt kändes gott i hjärtat, barnen var helt underbara och så glada över att vi ville vara där och umgås med de:).

I Zimbabwe fick man även hjälpa till med elefanterna och hästarna, vi fick träna elefanterna och rida på de och städa upp efter de, och gå ut och gå med de, ett fantastiskt djur även det. Hästarna fick vi också lära oss rida på och vi fick lära oss hur vi skulle sköta om de, snacka om träningsvärk i ben när man inte ridit så mycket innan men otroligt roligt . Det finns även en hel del utflykter man inte får missa under sin vistelse i Zambia och Zimbabwe till exempel

Jag åkte till nationalparken chobe i Botswana och gjorde gamedrive och sov en natt i tält mitt ute bland vild djuren i bushen, super häftigt , fick se alla de största häftigaste vild djuren som vilda lejon, flodhästar, vilda elefanter, zebror, giraffter, leoparder, noshörningar mm. fast noshörningaran fick jag se precis utanför mitt fönster på volontär centret och på en gamedrive vi gjorde med de andra volontärerna.

Jag åkte även river rafting på zambezi floden, super roligt men läskigt då det är väldigt stora vatten falls liknande vågor man åker igenom i floden men så värt det och super häftigt, man fick även se krokodiler ligga och sola sig på sidan av floden;)

Jag besökte även Devils pool vid de vackra vicktoria fallen , man sitter som i en pol liknande grej i vattnet precis vid fallet, super häftigt :)

Har även träffat så otroligt fantastiska människor från alla världens hörn som det inte går en dag utan att jag saknar, och folket där var fantastiska och ja längtar tillbaka till lejonen, barnen och människorna jag lärde känna varje dag, jag lärde mig så otroligt mycket på denna resa och jag lärde mig uppskatta allt jag har i mitt liv som inte alla andra har. var inte rädd och osäker på om du vågar, jag lovar du vågar och du kommer aldrig ångra att du åkte och jag lovar att du kommer hitta vänner för livet direkt på din resa så tveka inte bara kör på ;)

Reseberättelser från 2015

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Lions, Rhinos and Elephants.

Hem » Reseberättelse » Emelie jobbade med lejon

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!