Lova jobbade med lejon i Afrika

Jag påbörjade min stora resa i början av november. Det tog mig cirka 24 timmar att komma dit, dörr till dörr. Det är det största jag någonsin gjort, speciellt med tanke på att jag gjorde det själv. Detta har varit en dröm länge, att få volontärarbeta, göra någon typ av skillnad, se Afrika och finna lärdom. Helt magiskt. Känslan var precis som jag tänkt mig, helt obeskrivlig. Men resan blev bättre än vad jag någonsin kunnat föreställa mig. Jag hade inte så mycket förhoppningar, vilket jag tycker att du som läser detta inte heller ska ha (ifall du kommer eller vill göra denna typ av resa). Man ska inte ha för höga förhoppningar, det är på något sätt roligare att bli överraskad, åtminstone jag tycker det.

Min resa i Zimbabwe gick väldigt fort. Spenderade en månad av mitt såhär långt gångna liv i Afrika, men det kändes ungefär som en vecka. Det händer så otroligt mycket saker hela tiden som gör att tiden bara flyger iväg. Jag träffade så många fantastiska människor och fick även ta "farväl" av många. Dock har jag funnit vänner för livet från många håll och kanter, vilket är superkul!

Jag jobbade främst med lejon, då jag valt att boka lejonprojektet. Man kunde välja om man ville boka den typen av inriktning eller med barn och gamla (samhället), fotografi (om man vill lära sig hur man använder kameran i vildmarken med djur) eller också forskning.

Efter en vecka med lejonen valde jag att kombinera min tid i Zimbabwe med även barn. Jag ville lära mig så mycket om Afrika som möjligt och testa på så mycket jag fick chansen till. Projektledarna är väldigt duktiga på att lyssna, ta in och förstå att det är vår resa och vår tid. Därför är det okej att ändra sig under tiden och få chans till så mycket mer. Jag försökte som sagt göra det bästa av min tid och fick lära mig så enormt mycket. Personalen som jobbar kring lejonen hjälper mer än gärna till att göra din resa till den bästa. Allt detta fick mig att fundera och jag ska definitivt tillbaka till Afrika igen! Var vet jag inte, men jag ska absolut se mer!

Jag vill också lägga ett stort tack till GoXplore. Jag valde att boka min resa genom er och har inte ångrat mig en endaste minut över det beslutet. Jag har fått så otroligt mycket hjälp och stöttande kring detta. Jag menar bara en sådan sak att kunna ringa veckor innan och fråga frågor kring packning eller dylikt till personal som redan besökt denna organisation är helt fantastiskt. Min resa var även väldigt smart bokad både dit och hem, jag behövde nämligen varken hämta ut väskan mellan destinationerna utan den följde med hela vägen och jag fick även alla mina boardingcard från första destination till sista. Detta var väldigt smidigt då man slapp tänka på allt med bagaget speciellt och faktiskt bara ta sig igenom säkerhetskontrollerna. Dessutom hade jag inget strul någon gång med väska, utan allt gick enligt planen. Så tack, tack för att ni gjort ett strålande jobb och alltid varit så glada för att kunnat hjälpa till! Ni är guld värda.

Mitt bästa tips är väl egentligen att vara så öppen och spontan som det bara går. Kom med idéer och utnyttja din tid till fullo. En månad går fort! Helt plötsligt befinner du dig tillbaka igen, så NJUT och var inte rädd för att känna. För jag lovar dig, du kommer känna. Mycket.

Mycket kärlek. Lova

Bilder

Reseberättelser från 2015

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Lions, Rhinos and Elephants.

Hem » Reseberättelse » Lova jobbade med lejon i Afrika

Hassen S beställde vårt Shark & Marine Conservation program för 36h sedan. Är det något för dig också??!