Ebba - Minnen och vänner för livet

Det kändes riktigt givande att jobba som volontär, man lär sig mycket både om sig själv, om andra och andra kulturer. Man får mycket vänner från hela världen som blir vänner för livet. Dessa människor som också har valt att åka på äventyr har lite av samma vilja som en själv vilket gör att varje ledig stund blir fylld med massa roligheter som utflykter och äventyr. Man vill ta vara på varje stund man har för att uppleva så mycket man bara kan som sedan blir minnen för livet.

På Bali jobbade vi bara mellan kl 8 o 10 så vi hade hela dagarna att utforska området o det gjorde vi! Det spenderades en hel del pengar men som tur är så är Bali billigt. Nästan varje helg åkte vi iväg lite längre för att uppleva fler ställen, som Uluwatu, Seminyak o Gili T. Första veckan på projektet på Bali var toppenbra, Introduktionsveckan, då vi fick lära oss o laga indonesisk mat, lära oss lite av språket och om deras kultur och även lära känna alla andra volontärer.
Jag o Anna skulle egentligen ha varit kindergarten lärare 4 veckor men vi bestämde oss för att byta ut den sista veckan mot en vecka på Nusa Penida och volontärarbeta med sköldpaddorna. Vi behövde lägga till en slant men det var det värt. Efter 2,5 månad resande så var de skönt med en vecka på en lugn ö och ta hand om sköldpaddor.

Vi fick uppleva så himla mycket så det är svårt att ta in allt. Jag är jätteglad för att jag gjorde det, verkligen ett minne för livet. Nu kan jag stryka det från min Bucket list för saker jag ska göra i mitt liv.

Tack för att ni hjälpte oss till vår livs resa!

Mvh Ebba

Reseberättelser från 2017

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Volontär Sydafrika & Volontär Bali.

Hem » Reseberättelse » Ebba - Minnen och vänner för livet

Senaste nyheter: Olika möjligheter för dig som älskar hästar