Vår resa varade i tre veckor och oj vad den påverkat oss.

Det är svårt att sätta ord på en resa till Sydafrika. Det enda vi kan säga är att det var den mest intressanta, känslosamma och bästa resan vi varit med om. Sydafrika som land är fantastiskt fint och likaså Kapstaden där vi spenderade vår resa. Vår resa började den 11 juni och innan vi anlände till projektet så bodde vi 5 dagar på ett vandrarhem. Under dessa dagar passade vi på att göra alla de där typiska turistiga sakerna som att åka upp till table mountain, besöka en vingård, se runt i staden och självklart se alla de vilda djuren på safari. Allting var så otroligt häftigt. Men vad som var allra bäst var allt det där som indikerade på att vi faktiskt var i Sydafrika. Att få känna lukten, se skyltarna som varnade för babianer, klimatet, trafiken, människorna, naturen, kulturen och det faktum att vi såg zebror bara några kilometer utanför själva Kapstaden.

När det sedan blev fredag den 16 juni så var det dags för oss att åter igen packa våra väskor för att åka till table view och volontärboendet som vi skulle bo på våra kommande 17 dagar. Man kunde bo på tre olika ställen varav vi bodde i det mindre huset intill vandrarhemmet Saltycrax ihop med ungefär 12 andra volontärer. Där åt vi alla måltider tillsammans, diskade efter oss och hade olika ansvar. Några var diskansvariga, några var inköpsansvariga och några skulle vara med och laga söndagens middag. Att bo ihop så som vi gjorde, gjorde att man verkligen lärde känna varandra. Vi alla var i samma sits och befann oss i samma främmande land. Att jobba som volontär var så otroligt givande och gripande på alla sätt. Om vi inte hade jobbat som volontärer så hade vi aldrig burit på samma känslor och tankar efteråt. Vi hade inte alls haft samma förståelse för landet och samhället i helhet. Man får se en helt annan sida av landet när man jobbar som volontär. Man får se den sanna bilden som inte visas på en "vanlig" resa.

På förmiddagarna arbetade vi på en förskola i kåkstaden Dunoon. Vi jobbade på förskolan Ruthy där barnen var mellan 0-5 år gamla. Lärarna var otroligt trevliga och barnen underbara. Så mycket glädje och energi! Att bara finnas på förskolan gjorde att man kände sig behövd. Barnen älskade oss volontärer och att hjälpa lärarna kändes viktigt! Vår främsta uppgift var att aktivera barnen samt att hjälpa de barn som inte förstod det som lärarna lärde ut. Dessutom var det viktigt att visa att man såg alla barnen så att alla fick den uppmärksamhet de behövde oavsett om man var barnet som syntes och hördes mest eller om man var den som var tyst och lite tillbakadragen. På eftermiddagarna umgicks vi med de äldre barnen som var i 11-13 års åldern och tillsammans med dom surfade vi, åkte skateboard, simmade och gjorde en hel del andra aktiviteter. Just under vår tid i Sydafrika hade vi lite otur med vädret samt att det var vinter och torka så det var svårt att genomföra surfningen och simningen. Istället fick vi komma på andra aktiviteter att göra med barnen. Det var fantastiskt att få umgås med dessa barn, få höra deras drömmar, åsikter om saker och ting och att bara ha det roligt. Det uppskattades av alla!

De som driv projektet på plats och alla de andra volontärerna var helt fantastiska! Vi var som en liten familj och vi hade så kul ihop både på projekten och när vi var i volontärhusen på vår fritid. Gemenskapen var så härlig och stark. Vi rekommenderar definitivt alla att jobba som volontär någon gång i livet! Det är så otroligt givande och roligt! Man lär sig väldigt mycket, får massor av nya perspektiv och det kommer definitivt vara en resa att minnas för alltid! Vår resa varade i tre veckor och oj vad den påverkat oss.


Reseberättelser från 2017

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Sports & Adventure.

Hem » Reseberättelse » Vår resa varade i tre veckor och oj vad den påverkat oss.

Senaste nyheter: Olika möjligheter för dig som älskar hästar