Login

Översikt

Översikt på jobba & resa, Leva utomlands & Wildlife


WTI Insurance är en försäkring för dig som gillar att resa, oavsett om du deltar i ett organiserat program eller för dig som reser på egen hand. Försäkringen gäller från en dag upp till 12 månader. Vi är alltid tillgängliga för dig.

WTI Insurance är för dig som vill kombinera resa och arbete utomlands.

Med en vanlig reseförsäkring är du inte försäkrad när du arbetar utomlands. Med WTI Försäkring är du försäkrad både på jobbet, när du reser, praktiserar eller deltar på något av våra volontärprojekt. Vi erbjuder dig en komplett försäkring som täcker kostnader i samband med olyckor, sjukdom, bagage, rätts -och ansvarskydd och sportaktiviteter både för en längre eller kortare vistelse utomlands. För mer specifik information se på respektive försäkring; Jobba & Resa , Leva utomlands samt Wildlife

Upptäck världen utan bekymmer!

Backpackers, utbytesstudenter, studenter, praktikanter, arbetstagare, volontärer och säsongsarbetare har länge använt WTI Försäkring. Vi vet hur viktigt det är för resenärer som vill utforska världen att ha rätt försäkring. Försäkringen omfattar inte bara förlust av bagage och resehandlingar. De olyckor som inträffar under resan, och transportkostnader på grund av olycka, ingår i försäkringen.

Bra att tänka på:

En bra försäkring gör att du till exempel kan få läkarvård eller hemtransport, om olyckan skulle vara framme. Utan att du själv behöver stå för kostnaderna.

Att bli av med mobiltelefonen eller kameran är väl inte hela världen, men har du råd att:

Försäkringen börjar gälla vid avresa och avslutas när du återvänder.

Under vistelsen utomlands kan du besöka olika länder. Försäkringsskyddet gäller för hela utlandsvistelsen. WTI insurance kan tecknas på minst en vecka och högst 12 månader. Skulle du vilja förlänga din vistelse under resan är även det möjligt.

Pengar tillbaka vid tidigare hemresa

Om du kommer tillbaka till ditt hemland tidigare än planerat, får du pengarna tillbaka för den återstående perioden av försäkringen och återbetalas efter skriftlig anmälan minus en liten administrativ avgift på 100 kr. I så fall måste du skicka med ett bevis på din hemresa, såsom ditt boarding kort tillsammans med ditt namn och avresedatum. Allt ska vara i original.

Alarmcentral dygnet runt

På Alarmcentralen sitter rutinerade servicekoordinatiorer redo att hjälpa dig i en akutsituation. Alarmcentralen har all nödvändig kompetens knuten till sig. Bland medarbetarna hittar du exempelvis läkare, specialister, sjuksköterskor och krismedarbetare. För din del innebär det att du alltid bara är ett telefonsamtals avstånd från hjälpen. Genom alarmcentralen får du hjälp när som helst på dygnet var som helst i världen, om något oförutsett händer dig.

Exempel på hjälp du får genom alarmcentralen:

Med våra försäkringar kan du känna dig trygg på resan och vara säker på att få effektiv assistans om något händer.

Försäkringsbolagets larmnummer är: + 45 33 15 60 60

Du får ett försäkringsbevis, med all viktig information, såsom försäkringsnummer och telefonnummer till larmcentralen. Med sitt internationella nätverk kan Räddningstjänsten få fram hjälp snabbt vart som helst i världen. Om det behövs täcker försäkringen dina transporter hem.

Specialfall

Om du är osäker på om dina planerade aktiviteter är försäkrade, kan du fråga oss i förväg. Förutom "normala" vintersporter och vattensporter är även andra sporter/aktiviteter inräknade. Här nedan finns en lista över de sportaktiviteter som ingår i försäkringen med fullt skydd, vilka som ingår med ett reducerat skydd samt vilka som inte alls omfattas av försäkringen.

"X bryter benet under skidåkning. Akut operation, sjukgymnastik samt hemtransport. Prislapp: 108 000 SEK"

"X bryter benet under skidåkning. Akut operation, sjukgymnastik samt hemtransport.Prislapp: 108 000 SEK"

GRUPP 1, Sportaktiviteter som omfattas i det normala skyddet.

GRUPP 2, Exempel på riskfyllda sportaktiviteter, som omfattas av försäkringen, men med den begränsningen att invaliditets- eller dödsfallsersättning inte utgår. Nedan är en uppräkning av exempel på aktiviteter. Aktiviteter som kan likställas med dessa exempel klassificeras inom grupp 3.

GRUPP 3, Farliga sportaktiviteter som inte omfattas av försäkringen. Exceptionellt riskfyllda sporter. Nedan är en uppräkning av exempel på aktiviteter. Aktiviteter som kan likställas med dessa exempel klassificeras inom grupp 3.

GRUPP 1

GRUPP 2

GRUPP 3

Amerikansk fotboll Backhoppning Kampsporter /självförsvarssport
Ballongfärd (organiserad utflykt) Bergsklättring (med rep) Jakt/Användande av eld eller vapen
Basketboll Bobåkning

Bergsklättringsexpeditioner/bouldering/

soloklättring/isklättring/klättring utan rep

Bergscykling (inte extrem form) Bungee jump Djuphavsdykning
Cricket Fallskärmshoppning Ensamsegling/extrema former av segling
(t ex segling över Atlanten)
Cykling

Flygning (utan biljett)

Isklättring
Dykning med tuber (ej djupare än 30m. Måste vara certifierad för detta djup)

Friklättring

Motorsporter
Forsränning Hängflygning Offpiståkning (utan guide)
Fotboll Jetski RugbyTävling (fart- och rekordaktiviteter etc.)
Fäktning Kitesurfing Andra farliga sporter
Gocart Mikrolätt flyg
Golf Rodel
Grottnedstigning Segelflygning
Grottvandring Offpiståkning (med guide)
Ishockey Vågsurfing
Kanoting
Löpning
Orientering
Ridning
Rodd
Brädsegling
Segling(org. utflykt, ej solo)
Skridskoåkning
Vandring/bergsvandring
Vattenskidåkning
Vindsurfing
Vintersport (Officiellt markerade spår/backar)
Väggklättring (med rep. Även toppreps- och klippklättring)

Innehållet på denna webbplats kan inte användas för lagliga ändamål. Vi hänvisar till vår kompletta försäkring WTI Försäkring som är en produkt av GoXplore och Gouda reseförsäkring.

Hem » Översikt

Johanna B beställde vårt Modisa program för 30h sedan. Är det något för dig också??!