Sri Lanka Trekking Week

Trekking week är en äventyrspackad vecka som varvas med vandringar och andra spännande aktiviteter. Du kommer att ledas av en erfaren guide genom Hill Country, det vill säga den centrala provinsen Sri Lanka, känt för sin flora och fauna.

Äventyr, spänning och kultur

Trekking week är en äventyrspackad vecka som varvas med vandringar och andra spännande aktiviteter. Du kommer att ledas av en erfaren guide genom Hill Country, det vill säga den centrala provinsen Sri Lanka, känt för sin flora och fauna. Veckan innehåller vandringar till Rose Stone Garden, Ambuluwawa´s kullar och en vandring till bibel Rock. Du kommer också att besöka Sigriya Rock och ett lokalt kryddplantage, ta en promenad genom en lokal by, besöka tre tempel och även få möjlighet att rida på elefanter. Verksamheten för veckan ingår även en resa till den kungliga botaniska trädgården.

Schemat är anpassat till säsongen och kanske ändras med kort varsel beroende på väder och tillståndet för vägar och stigar, men här är den breda planen som vi försöker följa;

Måndag:
Vandra till Ambuluwawa och bevittna skönheten i de gröna dalarna runt omkring. På toppen av Ambuluwawa kan du klättra upp på det vita jättetornet så att det känns som att du svävar i himlen. Besök ett buddhisttempel, ett hinduiskt tempel och islamisk moské bland platserna på toppen av kullen. Efter Ambuluwawa vandringen bär det av till Ulapane för ditt nästa äventyr, en campingplats nära floden Mahaweli. Efter middagen njuter vi av en härlig brasa i det fria.
Bekväma och stadiga skor är att rekommendera.

Tisdag:
Dagen är full av spännande aktiviteter för äventyrsälskare. Din dag börjar med en uppfriskande morgonpromenad genom teplantage. När du är tillbaka från morgonaktiviteterna kommer du vila upp dig lite innan det är dags för nästa äventyr, vattensporter och kajakpaddling. Du väljer om du önskar köra kajak eller en lugnare water rafting längs den vackra floden Mahaweli. Detta är den längsta men också den vackraste floden i landet. Du kan ta del av kajak, forsränning, klipphoppning samt simma i floden.
Efter lunch och en liten vila kör vi vidare på aktiviteter på lägret. Bland aktiviteterna finns: abseiling, repelling och väggklättring. Sedan övernattar vi på lägret.

Onsdag:
Efter frukost tar vi en kort tågresa längs en av de mest natursköna järnvägarna i landet. Därefter vandrar vi tills vi hittar det vackra vattenfallet, Galabada falls. Efter vandringen åker vi tillbaka till Kandy med tåg.

Torsdag:
Idag börjar äventyret med en vandring till Riverstone berget. Här hittar vi det dolda vattenfallet där vi tar oss ett svalkande dopp. Du kommer också att besöka klippan som kallas mini-världen-slut.
Efter vandringen fortsätter vi till Dambulla för övernattning.

Fredag:
Äventyren tar inte slut här, nu är det dags för ytterligare en spännande dag! Morgonturen bär vidare till Pidurangala för att se den perfekta soluppgången. Därefter kommer du att klättra/hika upp på Sigiriya Rock, även kallad Lion's Rock, där du kan se ruinerna av ett forntida palats byggt på toppen av detta jätteberg.


Bra att ta med:

Solhatt/keps
Bekväma skor/vandringskängor/gympaskor
Paraply
Myggmedel
Regnjacka/poncho
Första hjälpen kit
Backpack/väska
Solfaktor
Vattenflaska

Helgen:
Vi kommer att ha en utvärdering och några gruppdiskussioner. därefter är du ledig och kan göra precis vad du önskar.

Boende:
Boende ingår under din vistelse. Det är bekvämt och alla volontärhus har el och rinnande vatten. Boendet i volontärhus i Kandy består av 2 sovsalar som tar totalt 10-12 personer. Det finns också privata rum för extra kostnad.

Måltider:
Det serveras 3 måltider/dag under vardagarna och 2 gånger under helgen (frukost och brunch). Frukost kommer bestå mest av rostat bröd, frukt, te och kaffe. Sri Lankas livsmedel innehåller mycket roti bröd, dal (linssoppa) och curryrätter, grönsaker, sallader, mjölk och yoghurt. Kött äter man sällan på Sri Lanka, mest vid festliga tillfällen. På helgen är man ledig att göra vad man vill, kanske koppla av, och kanske utforska det lokala området.

Annan information;
ATM / Bank : Flera bankomater och banker finns i och omkring Kandy.
Internet Café : 15 minuter bort.
Sjukhus : 10 minuter med bil.
Kliniker / Drugstore : Flera som ligger i och omkring byn.

Startdatum
Avresa lördag / Ankomst söndag 

Jag vill boka! Jag har några frågor

Priser

Priser Sri Lanka Trekking Week Pris
4690

 

Jag vill boka! Jag har några frågor

Aktiviteter i Sri Lanka

Välj ett program i Sri Lanka

Hem » Land » Sri Lanka » Sri Lanka Trekking Week

Senaste nyheter: Boka din resa utan att binda upp dig