Login

Sri Lanka Trekking Week

Trekking week är en äventyrspackad vecka som varvas med vandringar och andra spännande aktiviteter. Du kommer att ledas av en erfaren guide genom Hill Country, det vill säga den centrala provinsen Sri Lanka, känt för sin flora och fauna.

Läs mer

Äventyr, spänning och kultur

Trekking week är en äventyrspackad vecka som varvas med vandringar och andra spännande aktiviteter. Du kommer att ledas av en erfaren guide genom Hill Country, det vill säga den centrala provinsen Sri Lanka, känt för sin flora och fauna. Veckan innehåller vandringar till Rose Stone Garden, Ambuluwawa´s kullar och en vandring till bibel Rock. Du kommer också att besöka Sigriya Rock och ett lokalt kryddplantage, ta en promenad genom en lokal by, besöka tre tempel och även få möjlighet att rida på elefanter. Verksamheten för veckan ingår även en resa till den kungliga botaniska trädgården.

Schemat är anpassat till säsongen och kanske ändras med kort varsel beroende på väder och tillståndet för vägar och stigar, men här är den breda planen som vi försöker följa;

Måndag:
Dagen börjar tidigt med en kort introduktion. Vi kommer sen få frukost för sen ta oss till Sri Lankas första teplantage och tefabrik. Det var här James Taylor planterade första teet. Därefter kommer vi gå en vacker promenad runt "Loolkandura Estate".

Tisdag:
Efter frukost börjar vi heldagsturen till Ambuluwawa Peak.
Ambuluwawa toppen ligger nära Gampola city som är känd för biografisk mångfald med vacker och naturskön utsikt. Det ligger mitt i Gampola kungariket från 1400-talet, som nu återupprättas som det första multi religiösa centrum och biologisk mångfald i Sri Lanka. Toppen har buddhistiskt tempel, hinduisk kovil och en moské. Det speglar det svala, härliga klimatet och den vackra naturen spm ligger beläget cirka 1100 meter över havet. Du har möjligheten att gå till toppen av templet. Bekväma och stadiga skor är att rekommendera.

Onsdag:
Mer vandring och mer upplevelser. Idag är det dags att uppleva de gamla templena "Loop temple walk".

Torsdag:
Heldag med späckade intryck och fantastiska vyer! Idag görs en liten vandring till Riverston till natursköna utsikten över "Knuckles range" Efter dagens slut kommer du bo och övernatta i Dambulla.

Fredag:
Sigiriya ligger i närheten utav Dambulla stad. Sigiriya byggdes av kund Kasyapa, och ligger på toppen av berget och är känt för sina målningar och arkeologiska struktur. Pidurangla Viharaya är ett mycket gammalt tempel i Sri Lanka som ligger som finns beläget på ett berg som heter Piduragala. När du är här uppe ser du Sigiriya härifrån.

Volontärer bör ta med följande för den är turen:

Solhatt/keps
Bekväma skor/vandringskängor/gympaskor
Paraply
Myggmedel
Regnjacka/ponchoFörsta hjälpen kit
Backpack/väska
Solfaktor
Vattenflaska

Helgen:
Vi kommer att ha en utvärdering och några gruppdiskussioner. därefter är du ledig och kan göra precis vad du önskar.

Boende:
Boende ingår under din vistelse. Det är bekvämt och alla volontärhus och värdfamiljer har el och rinnande vatten. Boendet i volontärhus i Kandy består av 2 sovsalar som tar totalt 10-12 personer. Det finns också privata rum för extra kostnad på 70 USD. Det finns också möjlighet att bo hos en lokal lankesiska värdfamilj i Kandy, men det kostar extra 30 USD per vecka.

Måltider:
Det serveras 3 måltider/dag under vardagarna och 2 gånger under helgen (frukost och brunch). Frukost kommer bestå mest av rostat bröd, frukt, te och kaffe. Sri Lankas livsmedel innehåller mycket roti bröd, dal (linssoppa) och curryrätter, grönsaker, sallader, mjölk och yoghurt. Kött äter man sällan på Sri Lanka, mest vid festliga tillfällen. På helgen är man ledig att göra vad man vill, kanske koppla av, och kanske utforska det lokala området.

Annan information;
ATM / Bank : Flera bankomater och banker finns.
Internet Café : 15 minuter bort.
Sjukhus : 10 minuter med bil.
Kliniker / Drugstore : Flera som ligger i och omkring byn.

Startdatum för 2018
Start varje måndag / ankomst söndag / avresa lördag 

Jag vill boka! Jag har några frågor

Priser

Priser Sri Lanka Trekking Week Pris
4290

 

Jag vill boka! Jag har några frågor

Aktiviteter i Sri Lanka

Välj ett program i Sri Lanka

Hem » Land » Sri Lanka » Sri Lanka Trekking Week

Sara V beställde vårt Volontär Sydafrika program för 10h sedan. Är det något för dig också??!