Login

8 skäl att åka till Costa Rica

Att resa till Costa Rica måste man bara göra. Det är ett otroligt häftigt land, vackert som få med slående natur och ett fantastiskt djurliv. Men när ska man då åka och varför?

För dig som älskar sköldpaddor och vill volontärarbeta på ett utav våra härliga projekt ska absolut åka mellan augusti – oktober, detta eftersom denna period räknas som regnsäsong. Sköldpaddorna visar sig mer då och dem lägger sina ägg under denna period.

Regnsäsongen som kallas även för den gröna säsongen har även andra bra fördelar:

  1. Det är bättre priser för boende och aktiviteter
  2. Under den gröna säsongen är det mindre turister vilket medför mindre köer, färre att trängas med, och igen, priserna sjunker.
  3. Soliga, härliga förmiddagar medans regnet oftast kommer på eftermiddagarna. Här hinner du ligga och njuta på stranden i den varma härliga solen, medans du kan njuta i hängmattan med en bok och lyssna på regndropparna på eftermiddagen.
  4. Det är grönt, och det blir grönare och vackrare eftersom regnet medför till vackrare utsikter. Regnskogen kommer till liv och drar till sig ett underbart djurliv.
  5. Även om det är regnsäsong så är det en del regioner i landet som har mindre regn, tex Karibiska kusten vid Limon. Ett besök här är absolut ett måste, speciellt under september och oktober. Här får du avnjuta karibisk atmosfär med chill-out och ett underbart lugn och turkost vatten.
  6. Valskådning, jajamen, om du vill åka på en val och delfinsafari så är absolut den gröna säsongen bästa tidpunkten för detta. Knölvalarna kommer i stora antal och stannar till i Costa Rica just under den här perioden.
  7. Tortuguero: Om du vill ha möjlighet att bevittna havssköldpaddorna, är Tortuguero i Karibien det perfekta stället, och den gröna säsongen är en optimal tid för att fånga detta fantastiska fenomen. White water rafting är också ett bra alternativ i området
  8. Playa Grande: Denna strand i Guanacaste, som är en del av nationalparken Marino Las Baulas, är ett annat bra ställe att se ankomsten av Baula havssköldpaddor (Leatherback Sea Turtles).

Detta blev publicerat måndag 15 maj 2017 kl 08:52

Hem » Nyheter » 8 skäl att åka till Costa Rica

Elias V beställde vårt Work & Travel Australien program för 95h sedan. Är det något för dig också??!