Login Missa inte höstens inspirationskvällar

Safari till Stränder i Sydafrika

Ett fantastiskt program för dig som är äventyrlig och som vill uppleva så mycket som möjligt av Afrika på våra Gruppresor.

Läs mer

Kontakta Ann-Louise

Bush 2 Beach

Några snabba fakta om Bush 2 Beach
kr. 42990
Passar förFrån 18 år
KvalifikationerIngen förkunskap krävs
Längd38 dagar
AnkomstplatsJohannesburg
Närkontakt med djurNej
Antal deltagareMinimum 5
Borde beställas3-5 månader i förväg
VolontärarbeteUndervisningSurfingVolontärarbete med barnGruppresor

OBS! Bush 2 beach erbjuds endast som en del av vår gruppresa i Zimbabwe & Sydafrika.

Detta är del 2 i gruppresan som startar i Zimbabwe.

GoXplore introducerar ett fantastiskt program för dig som är äventyrlig och som vill uppleva så mycket som möjligt av Sydafrika på 18 dagar. Följ med oss på alla tiders blandning av att volontärarbete i bushen i kombination med surfning i Kapstaden och Johannesburgs storstadspuls. Vad sägs om en vecka i Afrikas bush, för att sen dra ner till Kapstaden med en veckas surfning och utforskning av Sydafrikas sydspets.

Vi välkomnar dig till Johannesburg, där du bor på vårt coola gästhus under de första dagarna av din vistelse. Du får följa med runt om i stan för att lära dig mer om kulturen och om Sydafrikas historia. Efter några lugna dagar går turen till "det riktiga Afrika".

Du bor på bushcampen Panzi, som ligger i utkanten av Kruger National Park. Panzi är en liten oas mitt ute i bushen. Du välkomnas och får ta del av all information och kunskap som projektledaren har. Ni får lära er att tyda djurspår, lära er tricks för hur man överlever med enbart naturens hjälp och får möjligheten att se "The Big 5" i Kruger National Park. Kvällarna avslutas med en "sundowner drink" runt lägerelden med den finaste solnedgången i bakgrunden du kan tänka dig. Stugorna som ni övernattar i är charmiga och ger dig känslan av att vara mitt i djurens värld. Kanske du vaknar till av att en giraff tittar in på dig genom fönstret.

Efter bush veckan går turen till Kapstaden för en avslappnad vecka vid stranden. Veckans motto är "Relax, Surf and Have fun!" I Kapstaden får du 7 surflektioner med "Stoked" och har därmed möjlighet att bli den nya Kelly Slater. Som den avslappnade livsstilen säger så har du många tillfällen att utforska Kapstaden på egen hand genom veckan. Kapstaden är fantastisk och vi ger dig gärna massvis med bra tips på vad du kan göra. Ett mycket bra Backpackers in Cape Town är 91 Loop som vi rekommenderar som bas för att utforska denna coola stad.


Jag vill boka! Jag har några frågor
"Thank you very much for the week surfing was the perfect way to end my trip in South Africa can tick it off the bucket list also would like to mention the staff especially David on how polite helpful encouraging to everyone on our lesions they made it every enjoyable and chilled"

Matt O'Connor // Bush 2 Beach

Projekt

Orientering i Johannesburg

De första dagarna är introduktionsdagar dagar i Johannesburg. Du bor tillsammans med andra på ett gästhus i en trygg del av staden, du får delta i turer i Johannesburg och får lära känna de andra som också är här för att uppleva detta.
På fredag morgonen startar bush veckan.

Bush
Gör dig redo för en vecka med "det riktiga Afrika"! Bushcampen Panzi, ligger i utkanten av Kruger National Park, en liten oas mitt ute i bushen kommer att vara ditt hem den första veckan av resan. Du kommer att älska stugorna som volontärerna övernattar i och känslan av att vara mitt i djurens värld. Genom veckan får du ta del av all den kunskap som projektledaren har och får följa med ut i reservatet för att leta efter olika djur. Projektledarna ser till att naturen, miljön och att djuren i området har det bra. Målet med projektet är att se till så att allt är som det ska och att djuren kan röra sig säkert i området. Om djuren måste förflyttas så får du hjälpa till i processen. Du får bland annat lära dig att tyda djurspår, lära dig tricks för hur man överlever med enbart naturens hjälpmedel och du får många möjligheter till att se vilda djur nära. Du kommer ofta få delta i Game Count och får lära dig om djurens beteende, rörelsemönster och hur de olika djurarterna påverkar och umgås med varandra. Som bonus får du en heldag inne i Kruger National Park, där du bland annat har möjligheten till att få se "The Big 5" (lejon, leopard, elefant, buffel och noshörning). Dagarna avslutas i stort sett alltid med en "sundowner drink" runt lägerelden med tidernas vackraste solnedgångar som bakgrund.

Hur är dagarna organiserade?
Projektet har en plan som följs, men det är viktigt att vara förberedd på att det kan förändras genom veckan och att någon arbetsuppgift försvinner eller blir utbytt med andra. I djurens värld sker saker när det sker och det måste vi människor vara förberedda på. Några arbetsuppgifter som du kommer att få ta del av genom veckan är som följer:

Ranger Work:
Bevarandet innebär inte bara att samla in uppgifter och forska, utan det betyder också att bidra till en naturlig och en säker miljö för djuren. Du vill därför hjälpa till att kolla av staket, ta bort oönskad vegetation och bidra till att bekämpa erosion i området.

Animal capturing and relocating:
Projektets mål är att djuren ska trivas, vara trygga och ha det bra i de områden de lever i. Bevarande betyder att djuren lever fritt och utan människornas hjälp eller inblandning, med i vissa fall måste vi människor gå in och hjälpa till för att djuren ska ha det bra. Är ett djur sjukt eller blivit skadad är det viktigt att djuren får den hjälp de behöver. Av och till behöver djuren förflyttas för att undvika sjukdomar och inavel.


Beach
Under din vecka i Kapstaden får du många möjligheter att bli en riktig surfare. Våra professionella surfinstruktörer ger instruktioner, stöd och hjälp hela vägen till vågorna. Du får 7 lektioner genom veckan och har utöver det möjlighet till att öva när du vill. Surflivet är väldigt avslappnat, så det är viktigt att vara förberedd på att programmet kan förändras något från dag till dag och på grund av väder och vind.

Dag 1: ankomst till Kapstaden
Dag 2: morgon -och eftermiddagslektion
Dag 3: morgonlektion
Dag 4: morgonlektion
Dag 5: morgon -och eftermiddagslektion
Dag 6: morgonlektion
Dag 7: ledig dag (möjlighet att besöka Cape Point, Boulders beach etc. Projektet bokar detta åt dig)
Dag 8: avslutning och avresa

Hur är dagarna organiserade?

De dagliga lektionerna startar 9:30 och på dagarna 2 och 5, får du också en eftermiddagslektion. Detta kan förändras till en alternativ dag om vinden är för jobbig på schemalagda dagar. Du möter upp gruppen på stranden och då drar det roliga igång. Sista kvällen avslutas med filmkväll och bildspel från allt surfande.

Lektionerna startar 09:30 och dag 2 och 5 får du även en eftermiddagslektion start kl 14:45 . Detta kan ändras till andra dagar om vinden är för stark den planerade dagen. Du träffar teamet vid duscharna på stranden och sedan börjar det roliga. Sista kvällen avslutas med en filmkväll och bildvisning.


Skicka denna sidan till mig som PDF

Avgångar

OBS! Detta program säljs endast som en del av våra gruppresor i Afrika.

9 platser kvar ( uppdaterat 23/01 - 2018)

Det finns enbart 10 platser per startdatum

Orienteringsdagar

De första dagarna är introduktionsdagar i Johannesburg. Du bor tillsammans med andra på ett pensionat i en trygg del av staden, du får delta på turer i Johannesburg och lär känna de andra. På fredag morgon åker ni till Kruger parken, där ni ska vara den första veckan.


"Thank you very much for the week surfing was the perfect way to end my trip in South Africa can tick it off the bucket list also would like to mention the staff especially David on how polite helpful encouraging to everyone on our lesions they made it every enjoyable and chilled"

Matt O'Connor // Bush 2 Beach

Varför Bush 2 Beach med GoXplore?

Boende

Orienteringsdagar i Johannesburg

Du inkvarteras på GoXplores pensionat i Johannesburg under orienteringsdagarna. Pensionatet är nyrenoverat och har väldigt bra standard. Du delar rum (sovsal) med andra volontärer av samma kön. De är gemensamma duschar och toaletter. (Om du önskar att uppgradera till dubbelrum med eget badrum så tillkommer en extra kostnad). Det finns wifi på pensionatet, som du betalar för efter ankomst. Tre måltider per dag är inkluderat och alla måltider lagas av pensionatets anställda. Pensionatet ligger inom gångavstånd till ett shoppingcenter, som man kan besöka på eftermiddagen och på kvällar då du har fritid.

Bush

Den första veckan bor ni i sköna stugor ute i bushen, i utkanten av Kruger National Park. Stugorna rymmer 2 personer och har både ström och vatten. Det är både dusch och toalett i varje stuga. Panzi bushcamp är en liten oas mitt ute i bushen. Campen har ett stort sällskapsrum med soffor, en liten bar, internet (mot en kostnad) och en liten bassäng. Alla måltider tillagas av anställd personal.

Beach

Med ett läge precis mitt på "Surfers Corner" i Muizenberg, där surfingen i Sydafrika uppfanns, ska du njuta av i en hel vecka. Backpacker Hostel erbjuder bekväma rum, sovsalar eller dubbelrum (extra avgift för dubbelrum) och har ett mysigt kök, matplats, TV-rum och spelrum. Du får två måltider per dag, men måste själv köpa lunch. En kort promenad bort ligger snabbköp, fina restauranger, surfbutiker och den berömda Kalk Bay. Pricken över i:et är den underbara takterassen, där du har utsikt över Fale Bay och vågorna du ska få prova på senare på dagen. Det finns internet på vandrarhemmet, som du då får betala för.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Priser

Pris
38 dagar gruppresa 42990

(priserna är giltiga till den 31/12-2018

En flygbiljett tur & retur in till Johannesburg och hem från Kapstaden brukar kosta mellan ca 5.800-6.700 SEK inklusive flygskatt.
OBS! Ett flygpris stiger ju närmre avresa man bokar det. Vi rekommenderar dig att inte vänta för länge med din bokning.

Vad är inkluderat i priset?

Vad ingår inte?

Flygresan

Vi vet hur viktigt det är att känna tryggheten med flygresan i kombination med priset, vi skickar dig därför vår flygoffert när du betalt din handpenning. Bokar du flyget med oss har du tryggheten i att du är täckt utav resegarantin. Om du till exempel köper en flygbiljett från en annan researrangör eller via internet har du inget skydd via resegarantin, för då är det ingen paketresa. Vi håller också koll på dina flygtider samt får vi alltid reda på om flyget skulle bli försenat eller inställt och kan därför meddela dig och vår samarbetspartner.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Aktiviteter i Sydafrika

Visum

Vid ankomsten kommer du som svensk medborgare att utfärda ett 90 dagars turist / besök visum. Detta kostar ingenting och du behöver inte söka innan avresa. Ditt pass skall vara giltigt minst 30 dagar efter utresa från sydafrika och ha två blanka sidor för in- och utresestämplar. Vi rekommenderar dig att resa runt och uppleva mer av vad Sydafrika har att erbjuda efter att avslutat projektet inom viseringens tid. Vänligen kontakta oss för tips!


Jag vill boka! Jag har några frågor

FAQ

Hur mycket behöver jag i fickpengar?

Eftersom kost, logi och transport ingår i programpriset, behöver du inte så mycket extra. Under veckan i bushen har du ändå begränsade möjligheter att spendera pengar. Du måste ta ut pengar i förväg och betala kontant under dessa dagar. Veckorna på Antelope Park och i Kapstaden har mer flexibilitet och därmed finns det också större möjlighet att spendera mer pengar där. Antelope Park har en liten bar, några souvenirställen och internet som kan betalas för i kontanter. Det finns en bankomat i Gweru, där du kan ta ut pengar under din vistelse. Projektet anordnar även extra resor, så om du vill delta i någon av dem måste du ta med extra pengar. Kapstaden är en stor stad, så det är lätt att spendera pengar där. Vi rekommenderar att du tar ut ungefär USD 200 (ca 1500 SEK) till Zimbabwe och ZAR 1500 (motsvarande ca 750 SEK) till Sydafrika i förväg innan din resa, så att du har kontanter när du anländer vid varje projekt. När du når Kapstaden har du tillgång till uttagsautomater och kan ta ut mer pengar om du behöver det. Vi rekommenderar därför att du tar med ditt VISA-kort, samt att du lägger runt ZAR 5000 (motsvarande cirka 3000 SEK) för beach-veckan och helgen i Kapstaden.


Kan jag ta ut pengar på projektet?

Det finns ingen möjlighet att ta ut pengar på bush projektet, så du måste ta med dig kontanter från Sverige eller eventuellt ta ut lite på flygplatsen i Johannesburg. Det är inte vanligt att betala med VISA i Sydafrika, men vi rekommenderar att du likaväl tar med dig VISA-kortet på resan. När du kommer till Kapstaden har du möjlighet att ta ut pengar.

Hur är kommunikationsmöjligheterna på projektet?

Pensionatet i Johannesburg, Panzi och hostelet i Kapstaden erbjuder wifi mot betalning. Internet tillgången och telefon täckningen kan dock vara lite upp och ned. Det är relativt bra internet täckning medan du vistas i bushen.

Hur kommunicerar jag med de där hemma?

Du kan också köpa ett sydafrikansk SIM-kort (startpaket) under de första dagarna i Johannesburg. När du får ett sydafrikansk mobilnummer, betalar du inte för att motta samtal. Startpaketet är billigt, och vår samarbetspartner kan ge dig råd om hur det enklast kan köpa ett startpaket. SIM-kortet kan användas under hela din vistelse i Sydafrika.

Måste jag ha en reseförsäkring?

Ja. Reseförsäkring är obligatorisk. GoXplore har en skräddarsydd reseförsäkring som täcker arbete på volontärprojekt.

Vad för slags vaccin måste jag ta innan jag reser?

Kontakta din vaccinationsbyrå eller husläkare för konsultation. Vanligtvis brukar man ta för Gula febern, Stelkramp, Ducoral, Hepatit A och B.

Bör jag ta med myggnät själv?

Panzi bushcamp utanför Kruger National Park har myggnät i alla stugor så det är inte något du behöver ta med själv. Det kan dock vara bra att ta med myggspray mot vanligt mygg. I Kapstaden finns det inte malariamygg.

Vilka kläder bör jag packa?

Det är viktigt att du packar bekväma kläder, som du inte är rädd om. Du ska arbeta ute i bushen och kläderna kan därför bli både skitiga och trasiga. Generellt är det lämpligt att ta med kläder som inte är kränkande mot andra kulturer, även till Sydafrika. Visa inte för mycket hud, ex. bröst, mage, lår etc. I allmänhet i Afrika är det viktigt att täcka skuldror, mage och knän. Med det sagt så är Sydafrika mer liberalt än många andra afrikanska länder, projekten du ska bo och arbeta på är turistiska. Det är därför inte så strikt. Du kan ha på dig shorts och linnen på dagtid, men tänk på att ändå täcka brösten, mage och lår så att det är respektabelt och inte stör någon. På kvällarna kan du ha på dig det du själv önskar, men det är smart att ha långa byxor och långarmade tröjor som täcker dig från myggen. (inte malariamygg, utan vanliga mygg).

Hur är årstiderna?

Sydafrika har motsatta årstider från Sverige, så det är viktigt att du packar efter rätt årstid. Det är i stort sätt alltid soligt i Sydafrika, den bästa perioden räknas vara från mitten av september fram till mars/april. Det är då de har sommar. Klimatet varierar med landets topografi. November till februari är den varmaste årstiden och är i stort sätt varm och torr. Maj till september räknas som vintermånad, och temperaturen kan gå ned mot noll. Detta gäller speciellt om kvällarna och nätterna. Ta gärna med både ett par stängda skor (tennissko) och ett par bra sandaler. I oktober till december är det sol rika och varma dagar, så då räcker det med sommarkläder till dagtid. På kvällstid kan det vara smart att ha långarmad tröja och byxor.

Måste jag ta med en adapter?

Ja, du behöver en adapter i Sydafrika. Det går att köpa i en resebutik.

Är det tryggt att jobba och resa i Sydafrika?

Ja, förutsatt att du följer normer och regler som finns. Under första veckan kommer du att stanna på vårt projekt under hela din vistelse och kan inte lämna gården utan följe av din projektledare, så du kan känna dig helt trygg. Den sista veckan i Kapstaden har du mer fritid och flexibilitet, så vi rekommenderar att du är varsam och följer de riktlinjer som ges. Sydafrikas kultur är annorlunda från den svenska. Gå helst inte ut ensam på kvällarna, se till att röra dig med en grupp. Det gäller främst tjejer. Bär inte på väskor/ryggsäckar om du kan undvika det


Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Hem » Land » Sydafrika » Bush 2 Beach

Vårt nästa informationsmöte är 2018-10-16 i Helsingborg. Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!