Login ​Fyra fantastiska veckor - Kuba sitter djupt i mi corazon

Volontärarbete med lejon, surfa & bo i bushen i Afrika

Är du redo för ett fantastiskt äventyr men saknar någon att resa med? Följ med oss på vår gruppresa till Zimbabwe & Sydafrika. Arbeta som volontär med djur och människor, lär dig surfa, bo i bushen och träffa vänner för livet!

Läs mer

Kontakta Ann-Louise

Gruppresa Zimbabwe & Sydafrika

Några snabba fakta om Gruppresa Zimbabwe & Sydafrika
Från kr 42990
Passar förFrån 18 år
KvalifikationerInga
Längd38 dagar
AnkomstplatsBulawayo
Betalt arbeteMot kost och Logi
Närkontakt med djurJa
Antal deltagareMinimum 5
Borde beställas3-6 månader i förväg
VolontärarbeteVolontärarbete med djurUndervisningLejonSurfingVolontärarbete med barnGruppresor

GoXplore introducerar nu ett fantastiskt program för den äventyrlige, men som kanske inte har någon att resa tillsammans med. Vi har skräddarsytt en gruppresa till Zimbabwe och Sydafrika där vi har satt ihop två fantastiska program och flygbiljetter till en resa. Du får underbara upplevelser, erfarenheter och nya vänner för livet. Följ med oss och upplev allt underbart Afrika har att erbjuda.

Äventyrliga gruppresan har 10 platser tillgängliga per avgång , som fördelas mellan deltagare från Norge, Sverige, Finland och Danmark. Gruppresan är anpassad så att du ska få ta del av många olika upplevelser och minnen, och vi kan garantera dig att detta kommer att bli ditt livs resa! Afrika har verkligen allt; djurliv, stränder, storstäder etc, och du kommer självklart att få veta mer om allt detta under resans gång.

Några av höjdpunkterna du kan se fram emot är:

You never know, if you never go – Dare to GoXplore!

Lär känna dina medresenärer före avgång
Vi vill att ni ska lära känna varandra före avresan, och kommer därför att göra en facebookgrupp för alla deltagare. Där alla deltagare kan prata med varandra, utbyta tankar och önskningar, samt få svar på de frågor som kan uppstå före resan. Du får även en deltagarlista direkt efter att du betalt din handpenning.

Vem kan delta?
Du måste vara över 18 år gammal, men det finns ingen övre åldersgräns.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Upplägg

Under din resa kan vi garantera dig ett äventyr fullt av nya upplevelser, minnen och vänner för livet!

Avresan sker från Stockholm till Bulawayo i Zimbabwe, där du blir upphämtad på flygplatsen och transporteras till vårt projekt Lion Centre. Två veckor med fantastiska äventyr väntar nu dig! Du börjar dagen med en promenad med lejon, arbetar med elefanter, hästar och allmänt jordbruksarbete. Lion Centre vill att varje individ ska få inblick i hur det är att driva en gård i Zimbabwe, få chansen att lära sig mycket om djur och natur, samt uppleva det lokala samhället och se hur dess folk lever. Veckorna på Lion Centre kommer därför vara fyllda med olika erfarenheter och uppgifter. Projektet anordnar även diverse turer under dessa två veckor som du kan delta i om du vill. Dessa turer ingår inte i programpriset för resan.

Efter två underbara veckor i Zimbabwe transporteras du sedan tillbaka till Bulawayos flygplats, och flyger vidare till Johannesburg. Där tas du emot av våra kollegor, som transporterar dig till vårt pensionat i Rosebank, Sandton. Gästhuset ligger i en säker del av staden och du har tillgång till internet under vistelsen (mot en avgift). På orienteringsdagen i Johannesburg får du bland annat lära dig en hel del om sydafrikansk kultur och historia, likväl som alla deltagare får tid på plats att lära känna varandra. Fredag morgon åker vi till vårt bushprojekt Bush2Beach, där du får uppleva två ytterligheter. Du får först testa på livet i bushen, innan du beger dig till stranden och lever surfliv.

Resan avslutas med en helg på 91LOOP, Kapstadens coolaste vandrarhem. 91LOOP ligger mitt i hjärtat av Kapstaden, mellan Long Street och Bree Street. (Dessa gator kallas Kapstadens hippaste område, fullt av barer, restauranger, butiker och kaféer). MyCity-bussen stannar precis utanför ingången till 91LOOP och tar dig enkelt runt i staden och till stränderna. Boende från fredagen den 18 november till måndag 21 november ingår, men måltider och aktiviteter täcker varje deltagare för själv. Detta är en helg förlagd på fri tid, så du kan bestämma över din egen tid, vare sig du vill göra dagsutflykter, åka till stranden eller koppla av på café och med shopping.

Efter många dagar tillsammans är det dags för hemresa - men misströsta inte. Skulle du känna att du inte är färdig med att samla erfarenheter och att resa, så har vi massor av bra tips för dig. Exempelvis kan du resa vidare till andra volontärprojekt, eller stanna kvar i Kapstaden. Vi transporterar dig från 91LOOP Hostel på måndag morgon, före din flygresa hem.

Lion Centre
Lion Centre arbetar du nära djuren och blir en del av den dagliga driften av gården, som inkluderar promenader med lejonen, anordnar lekar från naturliga element i naturen, styckning av kött, fodra, rengör inhängningarna och deltar i underhållsarbete på gården. Programmet ger dig en ordentlig introduktion och bra information om de afrikanska vilda djuren och deras liv, liksom en nära inblick i ALERTs trestegs-process. Förutom att arbeta i nära samarbete med lejonen, arbetar du också nära elefanterna på gården. Du får också möjlighet att rida hästar på savannen.

Ett av de viktigaste målen med projektet är att upprätthålla lejonets existens i Afrika. Tidigare fanns det omkring 250.000 lejon på den afrikanska kontinenten, medan det idag endast bara finns cirka 18 000-25 000 stycken av detta kattdjur, vilket förklaras av sjukdomar, jakt och befolkningens spridning i området. Projektet bedriver uppfödning av lejon, som sedan placeras i det fria. Detta har visat sig vara ett effektivt sätt att hjälpa till att bevara lejonens plats på. Projektet drivs utefter riktlinjerna från flera sydafrikanska icke-statliga organisationer och en av de viktigaste uppgifterna för dessa, hjälper lejonungarna att anpassa sig till ett liv i det vilda. Detta görs genom att använda professionella anpassningsmetoder.

Som volontär får du en genomgång innan arbetet påbörjas. Här lär du dig vad du ska göra och hur, likväl som vad man inte ska göra. Hela projektet är en inlärningsprocess och det är viktigt att följa regler och vara flexibel. Dagarna är varierande och börjar tidigt. Det är viktigt att vara flexibel med arbetsuppgifterna, och planerna förändras ständigt, då du får hjälpa till med de uppgifter som behövs som mest vid varje given tidpunkt. Varje lördag morgon kommer du att följa med in till centrum, där du har möjlighet att ta ut pengar från bankomater, handla på stormarknaden och besöka de två barnhem vi arbetar med.

Några av arbetsuppgifterna kan vara

Notera att antalet djur och ålder på dessa kan variera.


Läs mer om Lion Centre

Erfarenheterna slutar dock inte här. Tvärtom! Efter två fantastiska veckor på Antelope Park i Zimbabwe, fortsätter vi till Bush2Beach i Sydafrika, där du får delta i en s.k. all-time kombination. Du börjar med en vecka i bushen, följt av en vecka i det "verkliga" Afrika, och avslutas med en avkopplande vecka på stranden i Kapstaden.

Bush2Beach
De första dagarna i Johannesburg är orienteringsdagar där du bl.a kommer får uppleva Sydafrikas kultur och historia. Du kommer bo på vårt stor gästhus Elements som ligger i ett trygg bostadsområde i Rosebank. De första dagarna i Johannesburg är på fritid. Måltider samt aktiviteter täcker du själv dessa dagar. Det finns ett köpcentrum i närheten av gästhuset som har massvis med stora butiker och restauranger. Det kommer vara ett välkomstmöte på eftermiddagen på tisdagen. På fredag förmiddag transporteras du från Johannesburg till Panzi Bushcamp. Let the bush adventure begin!

Du kommer bo på bush campen Panzi som ligger i utkanten av Kruger National Park, en liten oas mit ut i bushen. Du kommer önskas välkommen och får ta del i alla den information och kunskap som projektledaren innehar. Du kommer lära dig om olika typer av djurspår, lära dig om att överleva bara med naturliga medel och du får en "game drive" i Kruger National Park i veckan samt arbetsuppgifterna som ge dig möjligheten att se the Big 5. (Vi kan inte garantera detta). Dagen avslutas med en "sundowner drink" runt elden med en av de häftigaste solnedgånger som bakgrund. Du kommer älska hytterna där du övernattar samt känslan av att vara just där i djurvärlden. Kanske vaknar du till en giraff som kikar in genom fönstret på morgonen.

Projektet har en viss plan som ska följas, men det är viktigt att vara medveten om att detta kan ändras under veckan och att vissa uppgifter faller bort eller ersätts med andra uppgifter. I djurvärlden händer saker precis utefter hur och när de inträffar och det behöver människorna vara förberedda på. Några av de uppgifter som du kommer att delta i under veckan är;

Ranger arbete: Bevarande innebär inte bara att samla in data och göra forskning, men det betyder också att bidra till en naturlig och säker miljö för djuren. Du kommer därför att delta vid resande av staket, borttagande av oanvända, konstgjorda strukturer, ta bort oönskad vegetation och bidra till att bekämpa erosion i områdena.

Djurinfångning och omlokalisering: Syftet med projektet är att säkerställa att djuren i området är säkra, lyckliga och mår bra. Bevarande innebär att djuren lever fritt och utan mänsklig assistans eller ingripande, men i vissa fall behöver vi människor gå in för att hjälpa till och se till så att djuren mår bra. Om djuren är sjuka eller har en skada, så kommer vi att ge djuren den vård de behöver. Ibland behövs en avskjutning av vissa djur för att undvika sjukdom och inavel.

Efter en veckas bushliv, kommer du sedan till Kapstaden för en avkopplande vecka. Denna veckas motto är "slappna av, surfa och ha kul"!

Under din vecka i Kapstaden ges många möjligheter för att kunna bli en riktig surfare. Våra professionella surfinstruktörer lär ut samt ger stöd och hjälp hela vägen ut till vågorna. Du får totalt 7 lektioner under veckan och därefter finns möjlighet att träna själv när du vill. Surflivet är väldigt avslappnat, det är viktigt att vara förberedd på det, då detta program kan ändras något från dag till dag, även baserat på väder och vind. Du får många möjligheter att utforska Kapstaden på egen hand under veckan, eller med dina nya reskamrater. Kapstaden är fantastisk och vi kommer ge dig massor av bra tips kring vad du kan hitta på för skoj på plats.

Dag 1: Ankomst till Kapstaden
Dag 2: Morgonlektion och eftermiddagslektion
Dag 3: Morgonlektion
Dag 4: Morgonlektion
Dag 5: Morgonlektion och eftermiddagslektion
Dag 6: Morgonlektion
Dag 7: Fri dag (möjlighet att åka till Cape Point etc. Projektet kan reservera detta åt dig).
Dag 8: Avslutning och avresa

De dagliga lektionerna startar 9.30 och på dag 2 och 5, får du även en eftermiddagslektion. Detta kan ändras från dag till dag, om vinden är alltför stark på schemalagda dagar. Du möter upp med gänget vid uteduscharna på stranden och sedan kan surfen börja! Sista dagen på plats avslutas med filmkväll och bildspel :)

Läs mer om programmet Bush2Beach.

91LOOP-helg
Resan avslutas med en helg på 91LOOP vandrarhem, Kapstadens coolaste vandrarhem. 91LOOP ligger mitt i hjärtat av Kapstaden, mellan Long Street och Bree Street. (Dessa gator kallas Kapstadens hippaste område med mängder av barer, restauranger, butiker och kaféer). MyCity-bussen stannar precis utanför ingången till 91LOOP vandrarhem och tar dig runt i staden och till stränderna. Boende från fredagen den 18 november till måndag 21 november ingår, men måltider och aktiviteter täcker varje deltagare för själv. Detta är en helg på förlagd på fri tid, så du får fri tid där du kan bestämma om du vill göra dagsutflykter, åka till stranden eller koppla av på café och med shopping.

Efter den avslutande helgen på 91LOOP är dags för hemfärd. Skulle du inte känna dig helt färdig, utan ville stanna kvar lite längre kan du få göra detta på egen hand. Vi har massor av tips för dig! Kanske du vill resa vidare till ett av våra andra volontärprojekt, eller stanna kvar i Kapstaden?

Lägg till ett volontärprojekt?
Vill du fortsätta bygga på dina erfarenheter i Sydafrika, så kan vi varmt rekommendera volontärprojekt där du arbetar med djur eller barn. Några av de som vi kan erbjuda är Antelope Park, Horses & Lions, Kinds & Lions , Horses & Wildlife, Wildlife Rescue Center , Lion Rescue , Wildcat Sanctuary , Living with Orphaned Rhinos, Welgevonden, The Great vhite , Modisa , Volontär Kapstaden eller Surf & Adventure . Alla dessa är belägna i Afrika. Vill du uppleva andra länder så har vi även projekt i Asien, Latinamerika, Kanada, Nya Zeeland, Fiji och Australien.

Du bestämmer själv hur du vill att din drömresa ska bli :)

Skicka denna sidan till mig som PDF

Resa

VÅR GRUPPRESA KOMMER HA 3 AVGÅNGAR PER ÅR MED DATUM NEDAN.


Det finns plats för 10 deltagare per avgång från både Norge , Sverige, Danmark och Finland så här kan du snabbt hitta nya vänner för livet! Dessutom finns det möjlighet att träffa andra internationella volontärer på olika projekt som är igång. Socialt, minnesvärt och roli

9 platser kvar ( uppdaterat 23/01 - 2018)

De första dagarna är välkomstdagar i Johannesburg. Du bor i ett pensionat i en säker del av staden, får delta i turer kring Johannesburg och får tillfälle att lära känna andra deltagare. På fredag morgon transporteras du till projektet, där du kommer att vara i 2 veckor.

Transport
Lion Center startar på måndagar och flygningen från Sverige till Zimbabwe ingår i programmet. Du anländer på Bulawayo International Airport , hämtas upp på flygplatsen vid ankomst och transporteras till projektet. Projektet ligger i Gweru, beläget cirka 3 timmrs bilfärd bort. Eftear avslutad vistelse flyger du till Johannesburg International Airport , där du kommer att hämtas upp på flygplatsen och transporteras till vårt gästhus. Efter några orienteringsdagar transporteras du med bil till bushveckan, färden tar upp till 6-7 timmar. Efter en vecka i bushen, flyger du från Nelspruit Kruger Mpumalanga flygplats till Cape Town , vilket ingår i programpriset.

Om du vill tillbringa några dagar i Sydafrika efter projekttiden, sker detta på din egen bekostnad. Det kan då tillkomma extra avgifter i relation till ett annat returdatum.

Varför Gruppresa Zimbabwe & Sydafrika med GoXplore?

Boende


Lion Centre

Volontärer bor i en "Volunteer Village" på projektområdet, där fyra volontärer delar rum. Killar och tjejer bor var för sig (det finns även några dubbelrum.) Toaletter och duschar delas. Varje rum har filtar, kuddar och sängkläder, samt köksskåp och speglar. Din tvätt kan tvättas av projektpersonalen (underkläder ska tvättas själv) och det kostar ingenting. Det finns tillgång till internet i projektet som betalas för i receptionen.

Alla måltider ingår i programpriset. Maten är internationell och förbereds av projektpersonalen. Vattnet är säkert att dricka från kranen. Det finns också möjlighet att köpa vatten på flaska om du vill, men detta görs på egen bekostnad. Det finns även en liten bar på projektet som erbjuder läsk, öl, choklad etc.


Välkomstvecka i Johannesburg

Volontärer bor i Goxplores pensionat i Johannesburg under introduktionsdagarna. Pensionatet är nyrenoverat och har mycket god standard. Volontärer delar rum (studentrum) med andra volontärer av samma kön. Duschar och toaletter är gemensamma (om du vill uppgradera till dubbelrum med privat badrum så tillämpas en extra avgift). Det finns nu wifi i pensionatet, som du betalar för i receptionen efter ankomst. Tre måltider om dagen ingår, alla lagade av pensionatets personal.

Bush2Beach

Den första veckan bor du i bungalows i bushen, i utkanten av Kruger National Park. Panzi Bush Camp är en liten oas i bushen och har ett stort allrum med soffor, en liten bar, internet och en pool. All mat tillagas av personal.

I Kapstaden bor du i vandrarhem i Muizenberg, nära stranden. Du delar ett rum med andra av samma kön och har tillgång till kök och badrum. Du har möjlighet att delta i andra aktiviteter på fri tid, men det måste organiseras av projektledaren. Utsikten från anläggningen är fantastisk, vilket man ser direkt från stranden!


Jag vill boka! Jag har några frågor

Visum

Visum

För Lion Centre:

Du som skall volontärarbeta enbart med lejon behöver inte fixa något visum innan avresa, utan du får ditt visum stämplat i passet vid inträde i landet (gäller svenska medborgare).

Du kommer behöva be om ett "business visa" och det kostar cirka 40 USD för Zimbabwe. Du behöver även bifoga ett "letter of invitation", och detta får du utav oss. Väljer du att lämna landet och sedan önskar komma tillbaka, tex om du åker iväg på en safari i Botswana eller besöker Zambia, så behöver du ett "double entry" visum och detta kostar cirka 70 USD. Visumkostnaden betalas i USD och med kontanter. Det är inte möjligt att betala med annan valuta.

Om du ska stanna längre än 5 veckor så behöver du även ett TEP-visa som kostar 500 USD (detta är sedan giltigt i 6 månader). Vår samarbetspartner på plats kommer att hjälpa dig med detta och man fixar detta precis innan ditt vanliga business visum går ut. Mer detaljer kring detta får du när du bokat dig.

Vid ankomsten i Sydafrika kommer du som svensk medborgare automatiskt att få utfärdat ett 90 dagars turist/besöks-visum. Detta kostar dig ingenting och du behöver inte ansöka om det före avresa. Det är viktigt att du har med dig ett giltigt pass, detta innebär att ditt pass är giltigt i minst 6 månader efter hemkomsten till Sverige, att det är maskinläsbart och har åtminstone två oanvända/tomma sidor. Kom ihåg att du måste ha ett giltigt gula febern-vaccin, speciellt om du ska resa runt före eller efter projektet.


Priser

Pris
Gruppresa avresa mars 42990
Gruppresa avresa november 44990

Priset kan senare komma att justeras baserat på biljettpriserna. Beställ därför nu och betala det aktuella priset!

Priserna gäller för avresa till den 31 december 2018

Vad ingår?

Vad ingår inte?

Praktisk information

Jag vill boka! Jag har några frågor

Aktiviteter i Sydafrika

FAQ

Hur mycket fickpengar behöver jag?

Eftersom kost, logi och transport ingår i programpriset, behöver du inte så mycket extra. Under veckan i bushen har du ändå begränsade möjligheter att spendera pengar. Du måste ta ut pengar i förväg och betala kontant under dessa dagar. Veckorna på Antelope Park och i Kapstaden har mer flexibilitet och därmed finns det också större möjlighet att spendera mer pengar där. Antelope Park har en liten bar, några souvenirställen och internet som kan betalas för i kontanter. Det finns en bankomat i Gweru, där du kan ta ut pengar under din vistelse. Projektet anordnar även extra resor, så om du vill delta i någon av dem måste du ta med extra pengar. Kapstaden är en stor stad, så det är lätt att spendera pengar där. Vi rekommenderar att du tar ut ungefär USD 200 (ca 1500 SEK) till Zimbabwe och ZAR 1500 (motsvarande ca 750 SEK) till Sydafrika i förväg innan din resa, så att du har kontanter när du anländer vid varje projekt. När du når Kapstaden har du tillgång till uttagsautomater och kan ta ut mer pengar om du behöver det. Vi rekommenderar därför att du tar med ditt VISA-kort, samt att du lägger runt ZAR 5000 (motsvarande cirka 3000 SEK) för beach-veckan och helgen i Kapstaden.


Kan jag ta ut pengar på projektet?

Det finns ingen ATM på Antelope Park, men det finns en ATM i Gweru (närmaste stad). Du kommer dit varje lördag morgon och har möjlighet att ta ut pengar då. Det finns ingen möjlighet att ta ut pengar på Bushprojektet, så du måste ta med dig pengar från Norge/Sverige eller möjligen ta ut lite på flygplatsen i Johannesburg. Det är inte vanligt att betala med VISA-kort i Sydafrika, men vi rekommenderar att du fortfarande tar med dig ditt VISA-kort på resan. När du kommer till Kapstaden har du möjlighet att ta ut pengar.

Vad är det för valuta i Zimbabwe & Sydafrika?

Den lokala valutan i Zimbabwe är US-dollar (USD). Du bör ta ut dina pengar innan resan och kom ihåg att sedlarna måste vara från 1993 eller senare. Det är lämpligt att ta med låga sedlar, då allt över $20 kan vara svårt att använda. Den lokala valutan i Sydafrika heter rand (ZAR). Detta kan du få omvandlat av norska eller svensk bank före resan. Du kan också ta ut Rand när du landar på flygplatsen i Sydafrika.

Hur är kommunikationsmöjligheterna på projektet?

Det finns internet på Antelope Park och varje volontär betalar för sin användning av internet. Pensionatet i Johannesburg erbjuder wifi mot en avgift. Internet och telefon-täckning kan dock variera. Det finns relativt god internettäckning medan du är i bushen och det är gratis. Det finns dock begränsat internet i bushen i veckan, du kan komma åt internetcafé i Kapstaden.

Måste jag har en reseförsäkring?

Ja. Försäkring är obligatoriskt. Goxplore har en skräddarsydd försäkring som täcker jobben på volontärprojekten. Vi rekommenderar att du köper vår året runt-försäkring, eftersom att den innehåller avbeställningsskydd.

Behöver jag vaccinera mig?

Hepatit A & B, rabies, stelkramp, ducoral, malariprofylax rekommenderas. Rådgör med din vaccinationsklinik.


Försäkring

Wildlife

En försäkringslösning som är skräddarsydd för dina behov.

När du ska iväg på en volontärresa och jobba med vilda djur i världen, är det väldigt viktigt att din försäkring täcker den hjälp du behöver om olyckan skulle vara framme, exempelvis läkarvård eller hemtransport – utan att du själv behöver stå för kostnaderna. När du deltar på något av våra Wildlife-volontärsprojekt så är detta försäkringen som du ska välja.

Försäkringen är ett tillägg på vår Leva Utomlands och täcker utöver den försäkringen även när du arbetar med lejon och andra vilda djur. Vi tillhandahåller en av de få försäkringar i Sverige som täcker dig vid arbete med lejon och andra vilda djur. Pris 1490kr/månad. Kom ihåg att teckna din försäkring innan din utresa.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Hem » Land » Sydafrika » Gruppresa Zimbabwe & Sydafrika

Senaste nyheter: Vi kan nu erbjuda ett 2:a års visum till Nya Zeeland!