Naankuse, ett äventyr jag aldrig kommer att glömma!

Följande reserapport skrevs av en GoXplore-deltagare från ett annat land och översattes automatiskt till engelska. Texten kan därför ibland vara lite otydlig.

Jag minns väl hur det var att känna fjärilarna kittla i magen hela vägen ner till Namibia, vilket gjorde det väldigt svårt att sova på planet. Så konstigt, men ändå underbart det var att komma till flygplatsen och senare gården. Min resa som startade från kalla Norge i februari och slutade i Namibia i slutet av april var inget annat än ett fantastiskt äventyr som jag aldrig kommer att glömma!

Aldrig tidigare har jag haft så roligt samtidigt som jag lärt mig så mycket om djur och natur i Namibia. Den sociala sammanhållningen jag fick uppleva och minnen som aldrig kommer att försvinna.

På gården fanns många olika uppgifter som att laga mat till djuren och mata dem, gå på promenader med babianer, geparder och mycket, mycket mer. Alla dessa olika uppgifter gav en form av tillfredsställelse, inte bara för en själv utan också för att göra något bra för andra än sig själv. Upplevelserna kom på löpande band och gjorde vistelsen till ett sant nöje.

Babianerna, som de flesta fick nära band med av att ha de små över natten, är något jag saknar särskilt! Eller den där känslan av att sitta nära geparder som ligger vid dina fötter och målar. Upplev alla olika djur på nära håll och gosa med dem, aktivera dem och observera deras beteende. Allt detta är bara en bråkdel av vad du kommer att uppleva på den här gården. Även projektarbete är intressant och lärorikt.

Jag hade också turen att få möjlighet att observera och hjälpa till vid olika operationer för de afrikanska vildhundarna och geparderna. Hörde lejon ryta på nära håll och leoparder morra, så många saker att jag inte kan räkna upp allt.

Neuras & Kanaan

Naankuse har också två fantastiska forskningsprojekt belägna i södra Namibia. Landskapen här skiljer sig mycket från landskapet på gården och är helt fantastiska.

Neuras ligger i ett landskap av öken/ravintyp och är en oas mitt i dalen där det annars bara är väldigt torrt. Här fick vi ta del av bland annat tillverkning av deras vin, upptäcktsresor i jakt på spår av hyenor och andra rovdjur. En av dagarna vi också letade efter en död hyena, som jag hittade efter mycket fram och tillbaka, hade jag aldrig kunnat föreställa mig på förhand hur mycket glädje man kan få av att hitta något dött...

I Kanaan, som ligger mitt i en sandöken, följde vi hyenaspår rakt tillbaka till en aktiv grotta. Sov ute under en öppen himmel full av stjärnor och åt frukost på sanddynerna dagen efter, medan vi kunde se solen gå upp vid horisonten.

Det här har varit en oförglömlig upplevelse som jag saknar mer och mer för varje dag som går... Jag saknar allt från naturen och djuren, till kvällarna med de andra volontärerna som jag också skulle betrakta som goda vänner. Allt detta som erbjuds här är väl värt resan och mycket mer.

Vill tacka GoXplore som gjorde denna resa möjlig och alla jag träffat som gjorde vår vistelse så underbar.

Detta är en unik upplevelse, en underbar plats och minnen du aldrig kommer att glömma.

- Magnus, deltagare på Vilträddningscentralen 2016

Reseberättelser från 2016 (Översatt)

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Wildlife Rescue Centre.

Hem » Reseberättelse » Naankuse » ett äventyr jag aldrig kommer att glömma!

Senaste nyheter: Olika möjligheter för dig som älskar hästar