Resebrev GoXplore Camilla

Följande reserapport skrevs av en GoXplore-deltagare från ett annat land och översattes automatiskt till engelska. Texten kan därför ibland vara lite otydlig.

Hallå,

Om du älskar det vackra spanska språket, kulturen, historien, underbara gatumusikanter, 50-talsbilar, cigarrer & rom, fantastisk arkitektur, pulserande latinomusik och salsa - då är Kuba verkligen landet för dig! Jag har länge velat och hoppats på att komma till Kuba, och jag har alltid trott att det här landet, denna karibiska ö, har så mycket att erbjuda, och wow, jag hade så rätt! När biljetten var bokad och allt var klart fick jag fjärilar i magen för jag visste att det skulle bli ett härligt äventyr. Jag hade 4 magiska veckor på Kuba (feb-mars 2018) och när jag ser tillbaka på min resa är jag otroligt tacksam för att jag fick chansen att åka till denna pulserande, fantastiska destination. Åtminstone en sak är säker - jag kommer tillbaka.

Havanna är verkligen en spännande plats med en underbar atmosfär. Vart man än tittade fanns det något nytt, och trots att jag har gått på samma gata flera gånger såg jag nya detaljer och nya saker att fascineras av. Människorna på Kuba är öppna, spännande, har glimten i ögat och de flesta går runt med ett härligt leende. Och trots att jag inte kan så mycket spanska så var det väldigt lätt att få kontakt. Kubanerna ville lära sig engelska (eller ville bara chatta) och jag ville lära mig mer spanska, och precis så satt jag bredvid en äldre dam på en bänk och pratade om ett och annat, eller så stannade jag i parken eftersom ett nytt och spännande samtal började. Fantastisk!

Gamla Havanna (Habana Vieja) imponerar på dig med sin underbara arkitektur och sin speciella charm, fina gamla torg och vackra koloniala byggnader, som också finns med på UNESCO:s världsarvslista. Det blir inte precis sämre med vackra färgglada bilar som kör på gatorna. Och musiken som väller ut överallt gör att man känner sig levande, och lyckokänslan sprider sig i kroppen som fick mig att känna att det blev svårt att stå still, rytmerna tog tag i en.

Även om det händer mycket på Kuba och i Havanna nu så är det inte ett shoppingställe, man åker inte till Kuba för att shoppa, man åker inte dit för att äta gourmetmat heller och definitivt inte för smaker och kryddor, det är helt andra drag som fyller dig med glädje - det är de öppna människorna, musiken, den underbara känslan när du kan gå fritt på gatorna dag som natt, salsan, skratten, gatumusikanterna som gör dig rör på höfterna och ge dig känslan av att "ta dagen som den kommer", den lätta, härliga känslan av en sorglös vardag.

Gå runt, njut och njut av atmosfären och upptäck något nytt runt varje hörn! Överallt hör du rytmerna av mambo, cha-cha och den vibrerande salsan, och överallt ser du 50-talets vackra, färgglada amerikanska bilar. Den som vill gå i Hemingways fotspår kan gå till La Bodegita del Medio och beställa en mojito, eller till El Floridita och beställa en daiquiri. Jag kunde inte få nog av Kuba, Habana, dansen och språket och den fascinerande historien, jag kände att jag bara ville ha mer och det var en helt fantastisk känsla. Så för en person som jag som älskar dans och musik, kunde inte hitta ett bättre land att resa till.

Reseberättelser från 2018 (Översatt)

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Viva Cuba.

Hem » Reseberättelse » Resebrev GoXplore Camilla

Erik O beställde vårt Work & Travel Japan program för 50h sedan. Är det något för dig också??!