Min upplevelse i Victoria Falls Zimbabwe juli 2010

Följande reserapport skrevs av en GoXplore-deltagare från ett annat land och översattes automatiskt till engelska. Texten kan därför ibland vara lite otydlig.

Reste ner den 4 juli och skulle stanna i 2 veckor, när jag kom till Victoriafallen möttes jag av Nathan, en otroligt trevlig kille som har hand om volontärerna. Blev körd till Victoria Falls Rest Camp, där jag lade ner mitt bagage innan vi gick för att möta lejonen för första gången, jag blev jätteglad!

Lejonen: Det finns för närvarande totalt 4 lejon i detta projekt. Ett syskonpar på 8 månader, Myuthu (pojke) och Monde (tjej) heter M`s och Jelani och Jabari, bröder på 15 månader, J`s.

Myuthu & Monde

Jag med Jabari & Jelani

Det var inte bara underbart att vara med dessa vackra varelser, utan människorna här är bara otroligt härliga, så snälla och milda, de saknar mycket och vill gärna tillbaka! Jag hade också turen att få träffa riktigt trevliga andra volontärer som jag håller kontakt med via Facebook.

Dagarna gick så här: hämtades 06:30 varje morgon och kördes till Masuwe Safari Lodge där vi gick på morgonpromenaden med lejonen. Efter frukost klockan 09:00 gick vi antingen ut på en ny promenad med lejonen eller så fick vi andra uppgifter, som att förbereda maten till lejonen, städa inhägnad, lära oss lite av deras språk och leta efter fällor i bushen. Efter lunch vid 12-tiden kördes vi tillbaka till Rest Camp där vi sedan hade ledig tid fram till 15.20 då vi blev upphämtade igen för att gå eftermiddagspromenaden med lejonen. Tillbaka till Rest Camp kl 18:00 och middag kl 18:30.

Var såklart också att se det underbara vattenfallet som är ett måste! Det finns aktiviteter som bungyjump och ravingunga, rekommenderar ravingunga, fritt fall 70 meter i rep och lina, kittla magen!

Var på vilträkning, räknade viltbeståndet i bushen tillsammans med skogvaktare och vi fick se "allt" giraffer, zebror, elefanter, bufflar, impalor, flodhästar med mera, en superbra dag. Andra dagen jag var i Victoriafallen fick jag också se två geparder, fantastiskt!!!

På lördagar är det satt upp en tid för att besöka ett barnhem, rekommenderas varmt, här finns barn i alla åldrar, så söta och glada, vi spelade kort, kanonboll mm, ett besök som lämnar intryck..

Söndagar är en ledig dag och du kan göra vad du vill, ligga vid poolen på Rest Camp, besöka vattenfallet eller om du vågar kasta dig från berget och beundra utsikten i Gorge-gungan som jag gjorde. Victoriafallen är en liten stad, mestadels med butiker som säljer souvenirer och aktivitetsturer.

Sista dagen var vi på restaurang Boma, där den bästa smakupplevelsen var vårtsvin, otroligt gott kött! Alla fick en trumma under middagen och spelade så gott vi kunde. Ett trevligt avslut tillsammans med de andra volontärerna och slutet på ett litet äventyr som bara är början på nästa...!

Jag sitter kvar med minnen för livet, men som sagt, det blir nog inte min sista resa till Afrika!

Katya

Katya deltog i Victoria Falls Project i Zimbabwe 2010

Reseberättelser från 2001 (Översatt)

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Victoria Falls.

Hem » Reseberättelse » Min upplevelse i Victoria Falls Zimbabwe juli 2010

Senaste nyheter: Olika möjligheter för dig som älskar hästar