Min första volontärresa - Bali

Min resa till Bali var min första gång som volontär, och jag ångrar inte en sekund att jag åkte iväg. Resan har gett mig allt från erfarenhet till massa härliga minnen. Att vara på Nusa Penida i 5 veckor kan verka väldigt tråkigt eftersom det inte finns så mycket att göra där. Jag däremot tyckte bara att det var härligt att bara endast ha en bok och trevligt sällskap att underhålla sig med (när internet inte ville samarbeta). Själva jobbet såg jag inte som jobb eftersom att det var så himla kul. Det tog inte alls emot att gå och mata sköldpaddorna och göra rent dem. Sköldpaddorna blev som mina vänner under tiden och det har varit så himla kul att ta hand om dem. Det var också så himla härligt att se när dem släpptes ut i havet för första gången. Dem andra arbetsuppgifterna som ägde rum på stranden (plocka sjögräs, krabbor och skräp) var inte heller något jag såg som jobb, utan det var bara härligt att gå där och få lite extra färg på kroppen. Det enda som jag avskydde till en början var när vi skulle lära ut engelska. De var så högljudda och lyssnade inte alls på oss. Vi var förskräckta när vi gick därifrån! Men efter varje gång vi hade haft lektion blev det bara roligare och roligare. De kände igen oss och började mer och mer lyssna på oss. Och tillslut tyckte vi faktiskt att det var ganska kul.

Varje torsdag tände vi en brasa nere på stranden, vilket alltid var höjdpunktens dag på veckan. Först fick vi mat på caféet och sen satt vi framför brasan och sjöng och spelade gitarr. Verkligen jättemysigt.

Det absolut härligaste med denna resan är människorna jag har mött. Våra tre koordinatorer Putu, Agus och Dicka som vi hade där var så himla underbara! De hade alltid glimten i ögat och såg framförallt till att alla mådde bra. Dessutom kunde man se att de verkligen bryr sig om sköldpaddorna och att de tycker att deras jobb är meningsfullt. Även städarna och kocken har jag kommit ganska nära. Även fast de knappt kunde engelska lyckades vi kommunicera och skrattade mycket ihop.

Det här projektet har allt som allt varit över förväntan. Jag har verkligen njutit hela resan, och jag kan ibland längta tillbaka till alla härliga stunder med sköldpaddorna och de som jobbade på projektet.

Travel report from 2015

Want to experience something similar?! This travel report is from Volontär Bali.

Hem » Reseberättelse » Min första volontärresa - Bali

Senaste nyheter: Olika möjligheter för dig som älskar hästar