Anjas reseberättelse - Bali

2 maj 2015 satte jag på mig planet mot mitt livs största äventyr. Jag packade min väska och gjorde någonting som jag har drömt om sen jag var livet. Att volontärarbeta med barn. Destinationen blev Bali. Efter många månaders jobb bestämde jag en kväll att boka resan till Bali. Det var nu eller aldrig. Jag var förväntansfull, varje dag innan jag skulle åka mot Arlanda kollade jag på bilder från Bali. Det var helt fantastiska bilder och jag förstod att jag hade gjort rätt val. 3 maj landade jag i ett fuktigt och varmt Bali. Det kändes helt overkligt att verkligen befinna sig i ett land på andra sidan jordklotet. Allting kändes som en dröm , det var flera gånger jag fick nypa mig i armen och säga till mig att jag faktiskt ska spendera tre månader på en helt fantastisk ö och göra det jag brinner för. Nämligen att få undervisa barn i engelska.

Första veckan bestod av rundvandring i Ubud. Vi besökte marknaden och fick besöka monkey forest. Där det finns apor som man kan mata med bananer om man vill. Under veckan besökte vi också vattentempel där vi fick doppa oss i kallt vatten. Samtidigt som vi fick önska oss någonting. Vi lärde oss väldigt mycket om kulturen och språket. Vi fick även chansen att laga indonesisk mat under introduktionsveckan.

Andra veckan började jag undervisa i en förskola med väldigt fina barn. Jag undervisade bland annat alfabetet, frukter, grönsaker och djur för barnen på engelska. Under rasterna lekte vi med barnen på gården innan det var dags att undervisa igen. Ibland sjöng jag och barnen på engelska. En låt som dem tyckte väldigt mycket om var huvud, axlar, knä och tå. På vardagarna jobbade jag på morgonen och under eftermiddagen var jag fri. Då brukade jag och några andra som jag bodde med gå till poolen och bada. Ibland gick vi ner till marknaden nere i Ubud. Där man kunde hitta allt från fina sjalar till kaffe. Ibland på vardagarna åkte vi till Sanur som ligger 45 minuter från Ubud.Där spenderade vi många timmar vid havet, vi åt gott och drack kokosvatten ur stora kokosnötter.

Under helgerna åkte jag bland annat till Lovina som ligger i norra Bali. Där åkte jag ut med båt i soluppgången för att kolla på delfiner. Det var en helt fantastisk upplevelse. En annan helg vaknade jag två på morgonen för att bestiga Mount Batur som är en vulkan. Vandringen upp till toppen av vulkanen tog två timmar och väl där uppe fick jag se soluppgången. På väg ner från vulkanen såg vi se vilda apor.

En annan helg bestämde jag , en tjej från Australien och en tjej från Norge att ta båten ut till Gili Air. Det är en ö utanför Bali som inte har någon trafik. Utan bara massor med restauranger på stranden och klar blått vatten. Under dessa tre dagar på Gili Air solade vi, badade vi och bara njöt av den vackra naturen och paradiset.

Mycket av tiden på Bali spenderades antigen i skolan där jag undervisade barnen och på helgerna reste jag runt. En annan helg åka jag och ett stort gäng tjejer till Kuta för att sola ,bada och bara ha det roligt.

Anja Hatamian

Reseberättelser från 2015

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Volontär Bali.

Hem » Reseberättelse » Anjas reseberättelse - Bali

Hassen S beställde vårt Shark & Marine Conservation program för 36h sedan. Är det något för dig också??!