Lisa ångrar inte en sekund att hon åkte till Afrika

Jag har alltid funderat på att volontärarbeta med djur och speciellt med lejon då det har varit en av mina största drömmar. Men det har inte riktigt blivit av att jag farit och främst för att jag skulle resa själv och aldrig gjort det tidigare.

Det är såklart väldigt spännande men jag kände att det här var verkligen något jag ville göra så då bokade jag helt plötsligt en dag och det är jag så glad att jag gjorde!

Direkt när jag kom på plats var allt så otroligt och helt annorlunda än vad jag hade tänkt mig. Allt var så fantastiskt! Själva stället var mycket större än vad jag hade förväntat mig och det var så mycket mer organiserat än vad jag trodde. Jag blev förälskad från första dagen jag kom.

Varje dag var ett äventyr och att vakna och se fram emot dagen var så skönt. Man får träffa andra volontärer från hela världen och i alla olika åldrar och man sammanförs på ett ställe där alla är där för samma intresse. Det blir nästan som att man bor på kollo och man umgås hela dagarna.
Varje dag är unik och man får testa på saker du aldrig trott du skulle få göra. Man får komma djuren mycket närmre än vad jag trodde och man känner verkligen att man hjälper till och gör skillnad, vilket är varför man kom i första början.
Personalen är helt fantastisk och även det känns bra och att pengarna man bidrar till verkligen går till en bra organisation som man vill hjälpa till och stötta. Dom vill hjälpa en och lära en saker. Är det något problem finns det alltid personal att vända sig till och dom är väldigt schyssta om du har några egna önskemål på vad du vill göra osv.

Det är svårt att beskriva hela resan med ord och hur det var då det var så mycket som hände och mycket känslor på samma gång. Men att varje morgon få vakna till lejonens vrål och sedan gå en promenad med lejon och fortsätta dagen med en massa olika uppgifter - det är inget som hör till vardagen.
Att varje dag få se massa olika vilda djur i bushen som zebror och giraffer var något helt fantastiskt! Att få laga mat till hemlösa barn och få se deras glädje och tacksamhet är svårt att beskriva känslan! Ja, det finns så mycket bra på det här stället och hade jag fått välja skulle alla få uppleva det. Jag var själv så tveksam i början om jag skulle fara eller ej, om det här var rätt tid för mig osv? Men jag ångrar inte för en sekund att jag bokade. Jag kommer komma tillbaka till Afrika nån dag, det är något som är säkert.


Reseberättelser från 2016

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Lions And Elephants.

Hem » Reseberättelse » Lisa ångrar inte en sekund att hon åkte till Afrika

Senaste nyheter: Olika möjligheter för dig som älskar hästar