Amandas resa till Kuba

Min resa

Efter att jag hade varit i Kuba med min familj år 2012 ville jag gärna åka tillbaka och uppleva mer av Kuba. Ett år efter studenten bestämde jag mig för att åka 4 veckor under sommaren 2016 trots att ingen av mina kompisar var sugna på att hänga med. GoXplore var ett bra val då jag fick bra stöd och tips inför resan. Att ta beslutet om att åka var bland det bästa jag gjort! Jag hade en helt fantastisk tid på Kuba och har åkt tillbaka på egen hand 2 gånger efter detta.

Jag bodde på hostlet Jakera med ungefär 30 andra ungdomar. Jakera ligger mitt i gamla Havanna med fantastisk personal. Genom att bo på Jakera lärde jag känna vänner från hela världen. Efter att ha bott där i 4 veckor kändes det verkligen som hemma. Ledarna Leandro och Leonel blev nära vänner till mig som alltid hjälpte till om det var något man undrade över. De hängde även alltid med oss ut på kvällarna för att visa de bästa ställena i Havanna.

Jag gjorde 4 veckors- programmet. Varje morgon måndag- fredag hade jag spanska kurs i en grupp som låg på samma nivå som mig. Alla spanska lärarna är väldigt roliga och öppna och var alltid med på våra fester på helgerna.

Vi tog även danskurser flera dagar i veckan. Dansskolan heter "Casa del son" och ligger ungefär 2 minuters gångavstånd från Jakera. Det är en skola med häftiga lokaler och fantastiska danslärare. Varje person får sin egen danspartner vilket resulterar i att man hinner lära sig väldigt mycket och utvecklas på bara 4 veckor. Eftersom jag älskar att dansa köpte jag till danslektioner nästan varje dag vilket ledarna på Jakera lätt kunde fixa. Jag fick även dansa och öva mig nästan varje kväll eftersom det finns musik och dans överallt på Kuba.

Helgerna bestod av resor till andra städer eller dagsutflykter till stranden. Det är smidigt och billigt att ta sig till stranden playa del este som ligger 20 minuter med buss eller taxi från gamla Havanna.

Andra helgen åkte vi till Viñales där vi bodde i casa particulares. Jag bodde med 4 andra tjejer från gruppen. Casa particular betyder att det är en familj som hyr ut ett eller flera rum i sitt hus så man bor hemma hos familjen. Det var kul att få se ett riktigt kubanskt hus och få uppleva kulturen mer. I Viñales red vi i en fantastisk natur och badade i en naturlig grotta. På kvällen gick vi ut på en klubb som låg i en grotta.

Jag kan rekommendera alla som gillar musik, konst och dans att besöka Kuba! Kuba är ett land med öppna människor, massor av musik och dans, hög säkerhet och avslappnad kultur. Mitt äventyr i Kuba var de 4 bästa veckorna i mitt liv och gav mig vänner från hela världen!

// Amanda PReseberättelser från 2017

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Viva Cuba.

Hem » Reseberättelse » Amandas resa till Kuba

Erik O beställde vårt Work & Travel Japan program för 50h sedan. Är det något för dig också??!