Victoria Falls Lion Project

Följande reserapport skrevs av en GoXplore-deltagare från ett annat land och översattes automatiskt till engelska. Texten kan därför ibland vara lite otydlig.

Zimbabwe, Victoria Falls Lion Breeding Project.

Skrivet av: Kristine Lindtveit

Fantastiska upplevelser, både plats, människor och djur!

Tänk om du reste helt plötsligt, utan några förväntningar, bara hoppa på en väns idé om lejon och Afrika. På bara tre korta månader! Hur kommer något sådant här att bli?

Som tur var gick allt bra. Ingen oro, inga pengar stulna, inga värdesaker förlorade. Tänk den lyckan! Eller skydd från ovan? Oavsett vilket måste Victoriafallen vara den bästa platsen för en underbar smak av Afrikas själ och hjärta. Och att ta sig dit är lätt. Särskilt bra blir det om du går med som volontär. Men säg det inte till gränsbevakningen, för då kan du riskera att komma ut fel med myndigheterna. Bättre att berätta att du är en turist!

Att vara volontär i Victoriafallen innebär att få se rovdjur på så nära håll att man annars aldrig skulle tro det var möjligt - Varje dag, flera gånger om dagen. Några vackrare djur är sällsynta syn. Otroligt hur intressant något så monotont kan bli. Efter två veckor kunde jag fortfarande inte få nog. Det var en så kort vistelse.

Medan du har din uppmärksamhet fast fäst vid dessa vilda lejon du är ute med, är människorna som följer dig något helt för sig själva. Jag lärde mig mer av dem på två veckor som volontär än jag gjorde på tre månader runt om i världen som turist. Jag skulle aldrig byta ut deras berättelser mot någon annan lektion.

Vad Victoria Falls Lion Project erbjuder är extremt spännande, stämningsfullt och adrenalinutmanande. En oförglömlig vistelse! Men kom utan förväntningar, tack. Detta är en plats för ett öppet sinne. Först då ser man hur vackert det är.

Reseberättelser från 2011 (Översatt)

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Victoria Falls.

Hem » Reseberättelse » Victoria Falls Lion Project

Senaste nyheter: Olika möjligheter för dig som älskar hästar