Victoria faller

Följande reserapport skrevs av en GoXplore-deltagare från ett annat land och översattes automatiskt till engelska. Texten kan därför ibland vara lite otydlig.

I januari var jag på informationsmötet för X-plore om frivilligt arbete i Afrika. När jag hörde talas om lejonprojekten i Zimbabwe bestämde jag mig där och då - jag var tvungen att göra det här! Ungefär en vecka senare hade jag säkrat en plats på projektet i Victoriafallen och glädjen var fullkomlig.

Jag anlände till Victoria Falls den 25 mars, blev hämtad på flygplatsen och körd till Victoria Falls Rest Camp, mitt nya hem för de kommande två veckorna. Jag hann knappt lägga ifrån mig bagaget och hälsa på de andra volontärerna, innan det bar rakt ut i bushen för min första lejonvandring. Det var en obeskrivlig upplevelse att se lejonen för första gången, live, i Afrika! Det var sex lejon på projektet när jag var där; Sengwa, Savuti, Chobe, Chisa, Chundu och Chete.

Varje dag som volontär i Victoria Falls börjar med en tjugo minuters bilresa tidigt på morgonen in i bushen till platsen för lejonen, Masowe. Det är en speciell känsla att sitta på lastplanet och se det afrikanska landskapet, soluppgången och ett gäng babianer vid sidan av vägen. Då känner man sig långt hemifrån, på ett bra sätt. Som volontär hade jag många olika uppgifter; Jag var med på lejonvandringar, lagade mat åt lejonen (vilket inte är en uppgift för fittor, vi skar upp och vägde bland annat en giraff på 600 kg), observerade lejonens beteende i samband med forskning, städade inhägnader, tittade för fällor, lärt sig om språk, kultur och den afrikanska bushen. På lördagar fick vi också åka till det lokala barnhemmet, där vi hjälpte till att servera mat och lekte med barnen.

Som volontär har du en paus mitt på dagen och söndagar lediga. Den här gången är det inte svårt att fylla i Victoriafallen. Jag utforskade staden, var på den lokala marknaden, låg vid poolen vid rastlägret, såg vattenfallet, åkte på elefantridning, drack öl på Shoestrings (lokalt backpackerställe), åt middag på Boma, åkte på safari, flod kryssning och dagsutflykt till Botswana, så de tre stora – bara för att nämna några. En resa till de lokala byarna anordnades också för oss volontärer. Där fick vi se hur folk bor i byarna. Höjdpunkterna var att provsmaka den lokala rätten sadza och se barnen i byarna dansa för oss.

Veckorna jag var i Zimbabwe gick alldeles för snabbt. Resan överträffade alla mina förväntningar. Kombinationen av trevliga människor från hela världen, meningsfullt arbete och mycket roligt att göra, gjorde att jag ville återvända till Victoriafallen och lejonen så fort jag satt på planet hem. Jag rekommenderar varmt volontärarbete på lejonprojektet i Victoriafallen, jag har inte ångrat en sekund att jag tog steget och gick.

Reseberättelser från 2012 (Översatt)

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Victoria Falls.

Hem » Reseberättelse » Victoria faller

Erik O beställde vårt Work & Travel Japan program för 49h sedan. Är det något för dig också??!