Login Missa inte höstens inspirationskvällar

Sri Lanka Beach Week

Det perfekta sättet att avsluta din tid i Sri Lanka! Den veckan kan vara den sista av ditt program. En strandvecka då du kan ta det riktigt lugnt, slappna av och se och uppleva en av de mest fantastiska och vackra platser på Sri Lanka.

Läs mer

Ambalangoda strand

Denna veckan spenderar du på stranden Ambalangoda - Det perfekta sättet att avsluta din semester i Sri Lanka! Den veckan kan vara den sista av ditt program, en strandvecka. Detta kommer att hjälpa dig att slappna av, se och uppleva en av de mest fantastiska och vackra platser på Sri lanka.

Här kommer du som volontär ta del av en intressant, informativ och avkopplande vecka. Detta ger dig möjlighet att uppleva några av de många intressanta och vackra sevärdheter på den sydvästra kusten av Sri Lanka, samt självklart koppla av. Morgnarna är fyllda med spännande aktiviteter. En flodsafari på Madu Gaga där du kan få se krokodiler om du har tur, en resa till Cinnamon Island för att se några av öns tempel och mangrove-träsk. Du kommer också att besöka Galle Fort, som är på UNESCO: s världsarvslista, och även se Sydasien största sovande Buddha-staty. Dina utflykter för veckan inkluderar även en resa till mask-fabriken och ett museum. Du kommer att ha eftermiddagar och kvällar att spendera på stranden om så önskas.

Schema för veckan (kan ändras något)

Måndag:
Utforska Ambalangodas viktigaste tempel. Du kommer att besöka södra Asiens längsta sovande Buddha staty följt av en av de mest populära statyer som representerar buddhismen gjord utav trä. Och sedan toppar man detta genom att besöka Ambalangodas äldsta tempel. Transport till och från är givetvis inkluderad och man åker antingen tuk-tuk eller privat bil, beroende på hur många deltagare som är bokade. Vanligtvis utförs aktiviteterna på morgonen och deltagarna är tillbaka i tid till lunch. Därefter kan du välja att slappna av på stranden eller organisera nya aktiviteter för att besöka platser av intresse. Vårt team på plats hjälper gärna med det.


Tisdag:
Idag tar vi dig på en flodsafari, en av Sri Lankas mest populära destinationer. Båt och livräddningsjacka är självklart inkluderad. Du kommer att kunna se Sri Lankas djungelflora och fauna på närma håll. Här får du chansen att vara nära både krokodiler och flera olika fiskarter. Blommor, träd och exotiska frukter får du också ta del av på denna resa. På eftermiddagen har du möjligheten att njuta av stranden eller boka och organisera andra aktiviteter.


Onsdag:
Äntligen får du ta del av sköldpaddsprojektet genom att arbeta i de aktiviteter som deltagarna gör på sköldpaddscentret. Man startar projektet cirka 09:30 och du får nu hjälpa till med utfodring och rengöring av sköldpaddorna eller rengöring av deras vattentankar och centrum. Efter lunchpausen går man tillbaka och och fortsätter det givande arbetet på projektet fram till cirka 1530. Glöm inte ta med kameran så du får fina bilder av de här underbara djuren.


Torsdag:
Idag kommer du att åka till den kända staden Galle där du kommer att besöka de holländska fortkoloniala byggnaderna och även få besöka tsunami-museet. Du kommer också att besöka Natural Silk Factory. Om du vid dagens slut önskar stanna kvar vid Galle stranden så är du mer än välkommen att göra så, men du får då sedan ta dig tillbaka med lokal buss (som betalas utav programmet).

Fredag:
Sista dagen på "beach week" är kommen, denna dag får du uppleva "Moonstone gruvan" och ta del av hur dem klipper och formar ädelstenar. Du kommer även få gå till ett vackert vattenfall där du även kan simma, svalka dig och spendera härlig tid, här stannar man ett tag och njuter av lite te och fika. Eftermiddagen bestämmer du själv vad du önskar göra, kanske är det dags att reflektera vad du gjort under veckan, gå igenom alla härliga foton, eller göra en favorit i repris.

Helgen:
Ni kommer få ta del av en utvärdering och en gruppdiskussion, men annars är det er tid och ni får göra precis vad ni önskar.

Boende

Allt boende ingår under din vistelse på vårt program inom de scheman/resvägar som tillhandahålls. Boendet är bekvämt och har el och rinnande vatten.

Måltider

Det serveras 3 måltider om dagen under vardagarna och 2 måltider under helgen (frukost och lunch kombinera som brunch då). Sri Lankas måltider innehåller oftast mat som roti-bröd, dal (linssoppa), curryrätter, grönsaker, sallader, mjölk och yoghurt. Måltiderna är oftast vegetariska, man äter mest kött vid festliga tillfällen.

Startdatum för 2018
Programmet startar varje måndag / ankomst söndag / avresa lördag

 

Jag vill boka! Jag har några frågor

Priser

Priser Sri Lanka Beach Week Pris
4290

 

Jag vill boka! Jag har några frågor

Aktiviteter i Sri Lanka

Välj ett program i Sri Lanka

Hem » Land » Sri Lanka » Sri Lanka Beach Week

Vårt nästa informationsmöte är 2019-10-22 i Malmö. Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!