Sri Lanka Elephant Week

Spendera en vecka nära den vackra floden Maha Oya på vårt elefantprojekt och arbeta med elefanter och deras Mahout (hanterare) i sin dagliga verksamhet. Lär dig massor om elefanter och hur de tänker, fungerar och lever.

Hjälp att befria hårt arbetande elefanter

Den nuvarande situationen med tama elefanter i Sri Lanka är ofta sorglig och hjärtskärande. Omkring 75% av dessa elefanter i Sri Lanka tvingas arbeta från tidig morgon ända fram till sen kväll. Dessa vackra varelser tillbringar hela dagen med att dra upp rötterna, dra stockar och annat hårt arbete, och får tyvärr lite mat, vatten och skugga.

Utöver detta så tillbringar omkring 20% av dem tama elefanter även sina dagar på turist "ridanläggningar" där elefanten får kämpa med att kontinuerligt transportera turister på sina ryggar. En korg placeras på baksidan av elefanten som sedan tillåter upp till 6-10 turister att åka åt gången. Detta är ofta fallet i särskilt turistiska platser som Sigiriya, Dambulla och Habarana.

På grund av detta har det medfört att livslängden på elefanterna sjunkit drastiskt. Elefanter kan vanligtvis leva någonstans mellan 80-100 år. Men vad vi ser hända med vårt största landdjur och en av jordens mest storslagna varelser på grund av den grymhet de får uppleva så leder det till att dem dör mellan 50-60 år gamla istället.
Sri Lanka har haft ett överflöd av tama elefanter men antalet har minskat dramatiskt, och det uppskattas att det endast finns 240 kvar. Denna chockerande insikten visar att vi måste skydda elefanterna vi har för våra framtida generationer.

Detta kommer du att uppnå och vinna om du deltar på detta projekt:

Under tiden här kommer du att spendera tid med att arbeta med elefanter och elefanthanterarna (så kallade mahout) i sin dagliga verksamhet.
Du kommer att få hjälpa till med bland annat;

Du får också lära dig massor om elefanter och lära dig vanliga kommandon som mahouten använder dagligen. Elefantprojektet ligger cirka 70 km nordväst om Colombo, halvvägs mellan den nuvarande huvudstaden Colombo och det gamla kungliga staden Kandy, som ligger i bergen i centrala Sri Lanka.

Elefantprojektet ligger nära floden Maha Oya vid Rambukkana i byn Mawanella.
Observera att detta program inte är en del av Pinnawela centret eller elefantbarnhemmet.

Man inte boka denna aktivitet under juli & augusti månad (högtider/ceremonier).

BOENDE & MAT
Under din vistelse på detta program bor man hos en värdfamilj, man delar boende med de andra deltagarna. Man är cirka 4-6 personer per rum och man delar alla allmänna utrymmen.
Det ingår 3 måltider/dag (från måndag-fredag) och 2 måltider under helgerna för dem som tänkt stanna längre än 1 vecka. För dem som väljer att stanna 1 vecka så ankommer man på söndagen och man lämnar på lördagen.
Måltiderna är typiska traditionella måltider, inklusive olika typer av risrätter. Tänk på att det mestadels består av vegetariska rätter.

Boendet ligger ett stenkast ifrån själva projektet utanför staden Mawanella och är ett bekvämt "guest house". Sängkläder ingår, men du behöver ta med dig en handduk. Det är ett basic boende, så inget varmvatten i duschen, ingen AC och du behöver ta med dig ett myggnät. Man tvättar sina egna kläder för hand, så ta gärna med dig lite tvättmedel speciellt om du önskar stanna längre än 1 vecka.
Du kommer att få träffa och lära känna familjen som håller själva projektet, och dem kommer även ta dig på olika utflykter och hjälpa till att boka dessa åt dig, om du önskar.

Tänk på att ta med: toalettpapper, handduk, tvål, myggnät. Internetkostnad tillhandahålles inte utav projektet.

Startdatum för 2020
Start varje måndag / ankomst söndag / avresa lördag

(Från 15 juli till slutet av augusti håller elefantprojektet stängt på grund av stor festival)

Priser

Priser Sri Lanka Elephant Week Pris
4690

 

Jag vill boka! Jag har några frågor

Aktiviteter i Sri Lanka

Välj ett program i Sri Lanka

Hem » Land » Sri Lanka » Sri Lanka Elephant Week

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!