Login

Sri Lanka Road Trip

Detta är ett ekoturism-projekt vilket innebär att den är så miljövänlig som möjligt. På denna unika upplevelse kommer du att besöka 4 väldigt distinkta regioner och utforska dess exotiska, unika och spännande kultur.

Läs mer

Spännande Sri Lanka - 3 veckors Road Trip

Detta är ett ekoturism-projekt vilket innebär att den är så miljövänlig som möjligt. På denna unika upplevelse kommer du att besöka 3 väldigt distinkta regioner och utforska dess exotiska, unika och spännande kultur.

Denna resa inkludera en resa till Bay of Galle till det världsberömda holländska "Galle Fort", Royal Botanical Gardens, vackra te-plantage, den enorma Bahirawakan Buddha-statyn och staden Nuwara Eliya som även kallas "Little England" för dess koloniala brittiska arkitektur.

Njut av en naturlig ayurvedisk behandling, en båttur längs Madu Ganga, och ett besök på den berömda 14ë århundradet "Three Temples" med sina intrikata handristningar. Du kommer även njuta av en övernattning på ett tempel och lära dig om buddhistisk filosofi, samt få ta del av yoga-och meditation.

Vecka 1 - Kandy 7 dagar
Den första veckan kommer du att introduceras till Sri Lanka, där du kommer att se kulturella dans-och musikföreställningar av konstnärer, besöka berömda buddhistiska och hinduiska tempel, smaka på lankesiska traditionella maträtter, njuta av Royal Botanical Garden och få ta del av deras kunskap om kultur, språk och traditioner och mycket mer! På söndagen är du ledig och kanske spenderar denna på de lokala marknaderna runt om Kandy.

Vecka 2 - Vandring och äventyr
Andra veckan kommer du att tas på en vandringstur under 5 dagar i de vackra bergen i Kandy där du kommer att uppleva den underbara skönheten i Sri Lankas flora och fauna.

Måndag:
Du börjar med en tågresa till vackra Nanuoya (tillbaka resan med buss)
Tisdag:
Ta del av en helspäckad dagsvandring till "Ambuluwawa Peak"
Onsdag:
"The Loop temple walk".
Torsdag:
Besök UNESCO världsarv - den antika staden Polonnaruwa och övernatta i Sigiriya
Fredag:
Bestig Sigiriya Rock (Lion's rock) och Pidurangala bergen
Lördag:
Upplev Dambulla grottorna och sedan tillbaka till Kandy för övernattning
Söndag:
Här blir det en tidig morgon för att ta sig söderut med tåg till kusten/stranden.

Vecka 3 - Sydöstra Sri Lanka
Tredje veckan, tar vi dig till den sydöstra delen av Sri Lanka där du kommer att spendera 5 dagar. Här kommer du att besöka antika tempel med tex tuk tuk, koppla av på orörda stränder, ta del av en flodsafari, testa på arbetet på vår samarbetspartners egna sköldpaddsprojekt, samt även besöka Bay of Galle och mycket mer!

Måndag:
Flodsafari på Madu Gaga, och eftermiddagen kommer du avnjuta på stranden för att reflektera vad du varit med om de senaste dagarna.
Tisdag:
Denna dag kommer du få besöka Asiens största sovande Buddha staty. Detta kommer vara en "temple day"
Onsdag:
Njut av de underbara vackra sköldpaddorna, du kommer även att få hjälpa till att mata dem. Då sköldpaddsprojektet ligger precis vid havet så kommer du även få ha några timmar liggandes på stranden och njuta av solen och värmen.
Torsdag:
Dags att besöka vattenfall.
Fredag:
Stadsvandring och besöka Galle City, eftermiddagen har du fritt att hitta på vad du önskar.


TRANSPORT:

All transport ingår i programmet.

BOENDE:
Boende ingår under din vistelse. Det är bekvämt och alla volontärhus har el och rinnande vatten. Boendet i volontärhuset i Kandy består av 2 sovsalar som tar totalt 10-12 personer. Det finns också privata rum för en extra kostnad på 70 USD. Man bör vara medveten om att sängarna och madrasserna är väldigt tunna och hårda. Det finns möjlighet att bo hos en värdfamilj i Kandy, men det kostar extra 30 USD per vecka, kontakta oss för mer information.

MÅLTIDER:
Det serveras 3 måltider per dag under vardagarna och 2 gånger under helgen (brunch och middag under helgen). Frukost kommer bestå mest av rostat bröd, frukt, te och kaffe. Sri Lankas livsmedel innehåller mycket roti bröd, dal (linssoppa) och curryrätter, grönsaker, sallader, mjölk och yoghurt.
Kött äter man sällan på Sri Lanka, mest vid festliga tillfällen så förvänta dig inte mycket av den varan. Men den vegetariska maten är väldigt god och smakrik, och du kommer säkerligen få testa på grönsaker du aldrig testat förr.

Startdatum för 2017
04 september
02 oktober
06 november
04 december

Startdatum för 2018
01 januari
05 februari
05 mars
02 april
07 maj
04 juni
02 juli
06 augusti
03 september
01 oktober
05 november
03 december

Annan information;
ATM / Bank: Flera bankomater och banker finns i och runt Kandy.
Internet Café: 15 minuter bort.
Sjukhus: 10 minuter med bil.
Kliniker/Drugstore: Flera som ligger i och omkring byn. 

Jag vill boka! Jag har några frågor

Priser

Priser Sri Lanka Road Trip Pris
15990

 

Jag vill boka! Jag har några frågor

Aktiviteter i Sri Lanka

Välj ett program i Sri Lanka

Hem » Land » Sri Lanka » Sri Lanka Road Trip

Senaste nyheter: Möt Clara, vår nya praktikantstjärna