Login Megamässa - Jobba och studera utomlands!

Arbeta på Kevin Richardson's fristad för rovdjur i Sydafrika

Att komma till Sydafrika och volontärarbeta på Kevin Richardson´s projekt är något för dig som vill bevara djuren i sitt rätta element. Du får ta del utav ett leva mitt i ett naturreservat tillsammans med volontärer från hela världen.

Läs mer

Kontakta Ann-Louise

Kevin Richardson Wildlife Sanctuary

Några snabba fakta om Kevin Richardson Wildlife Sanctuary
Från kr 11490
Passar förFrån 18 år
Längd2 till 6 veckor
AnkomstplatsJohannesburg
Närkontakt med djurJa
Antal deltagareMax 12
Borde beställas2 månader i förväg
VolontärarbeteVolontärarbete med djurGårdsarbeteLejon

Älskar du djur och är intresserad av att lära dig mer om dem och titta på dem på nära håll i sitt dagliga liv är det här volontärprogrammet för dig med inriktning på bevarande av natur och djur. Du kommer garanterat få en upplevelse som du sent kommer att glömma. Att arbeta ansikte mot ansikte med fullvuxna lejon kommer att kännas naturligt efter några dagar här. Har du hört talas om Kevin Richardson? Känd som "The Lion Whisperer", mannen som talar med lejon. Han är en sydafrikansk djurbeteendevetare och känd för att ha en god relation till lejon vilket man har kunnat se genom hans filmer och dokumentärer. Lejonbeståndet i Afrika sjunker varje år. Kevin arbetar hårt för att förändra den siffran genom driften av djurreservatet. Är du personen som vill hjälpa till och göra skillnad då är detta projektet något för dig.

Vem kan delta?
För att kunna delta i projektet måste du vara över 18 år och stanna på projektet i minst 1 veckor. Vi kräver inte att du har någon tidigare erfarenhet, men du ska ha ett brinnande intresse för djur och natur och du ska tycka om att vara utomhus. Du måste vara i fysisk god form och inte vara rädd för hårt och smutsigt arbete.

Missa inte vår Megamässa i Stockholm den 10/2 - En av Sveriges största mässor med fokus på volontär, jobb & studier utomlands. Här kan du tävla och vinna en resa till Australien, träffa utställare från alla världens hörn, lyssna på inspirerande föreläsning, boka upp en anställningsintervju till Australien, Kanada eller Nya Zeeland samt att du kan ta del av massor av erbjudanden. Det är fri entré, men glöm inte att skicka in din föranmälan för att slippa kö! Läs mer här.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Projekt


Målet för projektet är att skapa en självgående fristad för rovdjuren i Afrika med syfte till att bevara arterna.
Kevin Richardsons Viltreservat arbetar för att ha ett skyddsområde för bevaringen av savannens mäktigaste djur. Projektet ligger 1 timme öster om Johannesburg i Gauteng provinsen i ett privat reservat som är känt som Welgedact och är över 1200 hektar stort. Reservatet sträcker sig in i Dinokeng Big Five Game Reserve som är 18 500 hektar stort. Som du hör så är det stora platser som djuren har att röra sig på. Viltreservatets syfte är att öka lejonen i antal genom att bevara djuren i sin naturliga miljö.

Dinokeng Game Reserve är ett initiativ av Gauteng regeringen för ekonomisk utveckling, de vill expandera ekonomin i nordöstra regionen av Gauteng genom att uppmuntra utvecklingen av turismen och vill locka privata aktörer till att investera i området. De hoppas på att turismen ska bli nyckeln för den ekonomiska tillväxten i området.Innan var det mesta av reservatet jordbruksmark, idag är det en stor utmaning att återfå det som det tidigare har varit. Som volontär har du en viktig roll i att hjälpa till att återställa området.

Som volontär här kommer du inte bara vara inblandad i återställningen av Dinokeng Big Five Game Reserve, utan också hjälpa till i Kevin Richardson reservat där de arbetar för att djuren ska ha de bästa förutsättningarna.

Exempel på arbetsuppgifter : du har det uppdelat på 2 olika områden.

1. Den stora farmen och reservatet där The Big 5 håller till.

2. Rovdjurens inhägnader

Arbetstider

Som volontär arbetar du mellan ca 07:30 –ca 16:30, här är inte transporten till och från lägret inräknat. Det är personal från reservatet som kör dig till och från arbetet varje dag. Du kan räkna med att tiderna kan förändras beroende på projektets behov, det kan uppkomma en oväntad händelse. Arbetstiden kan variera för att undvika tvåtimmars värmen under de hetaste sommardagarna. Du är ledig en dag i veckan och den dagen schemaläggs, detta kan variera från vecka till vecka beroende på behov och arbetsuppgifter som finns.

Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

På boendet bor du i rum som har en modern afrikansk gårdsstil och du delar det med 3 andra volontärer. Varje rum har enskild dusch och toalett. I det allmänna vardagsrummet som alla har tillgång till finns: Bibliotek, TV och DVD-spelare och Wifi, samt faciliteter för matlagning. Det finns även swimmingpool för de varma dagarna, tvättmaskin och säkerhetsskåp där du kan låsa in värdesaker. Du spenderar ofta dina kvällar utomhus kring en mysig brasa. Alla moderna bekvämligheter finns och lägret har ett staket kring sig som håller oönskade besökare borta.

Under din fritid har du möjligheten att ta en tur utanför reservatet och utforska marken där eller om du bara väljer att stanna kvar på boendet och njuta av tillvaron.

WIFI: Det finns tillgång till internet men kom ihåg att den kan vara lite svajjig då du är ute i bushen.

Måltider
Du har 3 måltider/daginkluderat när du är på projektet, frukost, lunch och middag. Vid frukosten gör man i ordning sin lunch som man tar med sig och äter under dagen på reservatet.

Varför Kevin Richardson Wildlife Sanctuary med GoXplore?

Avgångar

Du kan delta på detta programmet hela året. Ankomst och avresa sker på måndagar till och från Tamboo International Airport, Johannesburg. Ankomst ska ske innan kl 12:00. Avresan ska ske efter kl 16:00. Du blir hämtad och lämnad på flygplatsen utav vår samarbetspartner, ett tryggt sätt att komma till Sydafrika.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Visum

Vid din ankomst till Sydafrika kommer du som svensk medborgare att få ett 90 dagar turist/besök visum utfärdat. Detta kostar ingenting och du behöver inte söka det innan avresa. Ditt pass ska vara giltigt minst 30 dagar efter utresa från Sydafrika och ha två blanka sidor för in- och utresestämplar. Vi rekommenderar dig att resa runt och uppleva mer av vad Sydafrika har att erbjuda efter att avslutat projektet inom viseringen tid. Vänligen kontakta oss för tips!

Priser

Pris
1 vecka 11490
2 veckor 15990
3 veckor 19990
4 veckor 25990
(priserna är giltiga till den 31 dec 2018)

En flygbiljett tur & retur till Johannesburg brukar kosta mellan ca 5.800-7.500 SEK inklusive flygskatt.
OBS! Ett flygpris stiger ju närmre avresa man bokar det. Vi rekommenderar dig att inte vänta för länge med din bokning.

Vad är inkluderat i priset?

Flygresan

Vi vet hur viktigt det är att känna tryggheten med flygresan i kombination med priset, vi skickar dig därför vår flygoffert när du betalt din handpenning. Bokar du flyget med oss har du tryggheten i att du är täckt utav resegarantin. Om du till exempel köper en flygbiljett från en annan researrangör eller via internet har du inget skydd via resegarantin, för då är det ingen paketresa. Vi håller också koll på dina flygtider samt får vi alltid reda på om flyget skulle bli försenat eller inställt och kan därför meddela dig och vår samarbetspartner.


Jag vill boka! Jag har några frågor
Miljön är otroligt vacker och det var så avkopplande att stanna i bushen utan datorer, tv, etc. Jag njöt av lugnet och fridfullheten så mycket! Dessa två veckor och veckan efter på Kruger (för en vandringssafari) fyllde upp mina batterier på ett sätt jag aldrig trodde skulle vara möjligt. Jag beundrar Kevin så mycket för hans arbete och för hans passion och jag är mycket glad och tacksam för att jag fått med mig så många nya tankar och ny inspiration under min vistelse där. Tack så mycket för allt arbete och den underbara organisationen som gör volontärprogrammet möjligt! Jag vill helt klart försöka komma dit igen!

Johanna // Kevin Richardson Wildlife Sanctuary

Aktiviteter i Sydafrika

FAQ

Är Kevin Involverad i Canned Hunting?

Nej, Kevin Richardson är inte invlverad i canned hunting. Inga lejon på Kevin Rickardsson blir sålda vidare. Kevins mål är att ge en självgående fristad för lejon och andra vilda djur med tanken att bevara dem. De köper in lejon som har riskerat att bli sålda till "fel människor" och här hos Kevin får de en ny chans. Genom sina dokumentärer på TV och böcker han skrivit vill han förmedla sin kunskap och öka vår medvetenhet kring lejonens överlevnad.

Behöver jag vara jätteduktig på engelska?

Nej inte alls. Den engelska du redan kan kommer vara fullt tillräcklig för att du ska ha en superbra tid på projektet och så kommer den att förbättras jättemycket under tiden du är där då du pratar engelska med de andra volontärerna och personalen på projektet.

Hur kommunicerar jag med de hemma?

Du har tillgång till wifi vid boendet. Kom dock ihåg att Internet går upp och ner i Afrika

Behöver jag vaccinera mig?

Kontakta din vaccinationsbyrå eller husläkare för konsultation. Vanligtvis brukar man ta för Hepatit A & B , gula febern och stelkramp.

Behöver jag en reseförsäkring?

Ja! Försäkring är obligatorisk. GoXplore har en skräddarsydd reseförsäkring som täcker arbete på volontärresor. Här kan du läsa mer om vår reseförsäkring.

Försäkring

Wildlife

En försäkringslösning som är skräddarsydd för dina behov.

När du ska iväg på en volontärresa och jobba med vilda djur i världen, är det väldigt viktigt att din försäkring täcker den hjälp du behöver om olyckan skulle vara framme, exempelvis läkarvård eller hemtransport – utan att du själv behöver stå för kostnaderna. När du deltar på något av våra Wildlife-volontärsprojekt så är detta försäkringen som du ska välja.

Försäkringen är ett tillägg på vår Leva Utomlands och täcker utöver den försäkringen även när du arbetar med lejon och andra vilda djur. Vi tillhandahåller en av de få försäkringar i Sverige som täcker dig vid arbete med lejon och andra vilda djur. Pris 1490kr/månad. Kom ihåg att teckna din försäkring innan din utresa.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Hem » Land » Sydafrika » Kevin Richardson Wildlife Sanctuary

Lydia H beställde vårt Road Trip Indien program för 22h sedan. Är det något för dig också??!