Gruppresa på Sri Lanka

Detta är ett ekoturism-projekt vilket innebär att den är så miljövänlig som möjligt. På denna unika upplevelse kommer du att besöka 3 väldigt distinkta regioner och utforska dess exotiska, unika och spännande kultur. Upptäck äventyrliga Sri Lanka nu!

Läs mer

Roadtrip Sri Lanka

Covid status

Stängt

Lägg in ditt namn och e-postadress för att bli meddelad när det öppnar.

Detta är ett ekoturism-projekt vilket innebär att den är så miljövänlig som möjligt. På denna unika upplevelse kommer du att besöka 3 väldigt distinkta regioner och utforska dess exotiska, unika och spännande kultur.

Denna resa inkluderar en resa till Bay of Galle till det världsberömda holländska "Galle Fort", Royal Botanical Gardens, vackra te-plantage, den enorma Bahirawakan Buddha-statyn och staden Nuwara Eliya som även kallas "Little England" för dess koloniala brittiska arkitektur.

Njut av en naturlig ayurvedisk behandling, en båttur längs Madu Ganga, och känn lugnet av de vackra stränderna i södra Sri Lanka. Du kommer även övernatta på ett tempel och lära dig om buddhistisk filosofi, samt få ta del av yoga-och meditation.

Boka ditt äventyr utan att binda upp dig. Läs mer här.


Jag vill boka! Jag har några frågor

Dagsschema

Vecka 1 - Kandy 7 dagar
Den första veckan kommer du att introduceras till Sri Lanka, där du kommer att se & uppleva kulturella dans-och musikföreställningar av konstnärer, besöka berömda buddhistiska och hinduiska tempel (Temple of the tooth), smaka på lankesiska traditionella maträtter som du själv får vara med att tillaga, njuta av Royal Botanical Garden och få ta del av deras kunskap om kultur, språk och traditioner och mycket mer!
På söndagen är du ledig och kanske spenderar denna på de lokala marknaderna runt om Kandy.

Vecka 2 - Vandring och äventyr
Andra veckan kommer du att tas på en vandringstur under 5 dagar i de vackra bergen i Kandy där du kommer att uppleva den underbara skönheten i Sri Lankas flora och fauna.

Måndag:
Dagstur till "Ambuluwawa Peak"
Tisdag:
Ta del av en helspäckad dag som börjas med en morgonvandring följt utav flera aktiviteter (kajaktur, water rafting, abseiling & repelling)
Onsdag:
Galboda vattenfall, tåg vidare till Kandy och som avslut Udawattakele Forest reserve
Torsdag:
En härlig vandring till Riverston, sedan transfer vidare till Dambulla
Fredag:
Bestig Sigiriya Rock (Lion's rock) och Pidurangala bergen
Lördag:
Upplev Dambulla grottorna och därefter åker man tillbaka till Kandy för övernattning
Söndag:
Här blir det en tidig morgon för att ta sig söderut med tåg till kusten/stranden.

Vecka 3 - Sydöstra Sri Lanka
Tredje veckan, tar vi dig till den sydöstra delen av Sri Lanka där du kommer att spendera 5 dagar. Här kommer du att besöka antika tempel med tex tuk tuk, koppla av på orörda stränder, ta del av en flodsafari, testa på arbetet på vår samarbetspartners egna sköldpaddsprojekt, samt även besöka Bay of Galle och mycket mer!

Måndag:
Flodsafari på Madu Gaga, och eftermiddagen kommer du få njuta på stranden för att reflektera vad du varit med om de senaste dagarna.
Tisdag:
Denna dag kommer du få besöka Asiens största sovande Buddha staty. Detta kommer vara en "Temple day"
Onsdag:
Njut av de underbara vackra sköldpaddorna, du kommer även att få hjälpa till att mata dem. Då sköldpaddsprojektet ligger precis vid havet så kommer du även få ha några timmar liggandes på stranden och njuta av solen och värmen.
Torsdag:
Tur till ett vackert vattenfall och eftermiddagen kommer du vara ledig, passa på att njut av stranden.
Fredag:
Stadsvandring och besöka Galle City.

TRANSPORT:
All transport ingår i programmet.

Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Boende ingår under din vistelse. Det är bekvämt och alla volontärhus har el och rinnande vatten. Boendet i volontärhuset i Kandy består av 2 sovsalar som tar totalt 10-12 personer. Det finns också privata rum i volontärhuset i Kandy för en extra kostnad på cirka 50 EUR/vecka. Man bör vara medveten om att sängarna och madrasserna är väldigt tunna och kan vara hårda.
Det finns också möjlighet att bo hos en värdfamilj i Kandy, detta kostar cirka 50 EUR extra per vecka, kontakta oss för mer information.

MÅLTIDER:
Det serveras 3 måltider per dag under vardagarna och 2 gånger under helgen (brunch och middag under helgen). Frukost kommer bestå mest av rostat bröd, frukt, te och kaffe. Sri Lankas livsmedel innehåller mycket roti bröd, dal (linssoppa) och curryrätter, grönsaker, sallader, mjölk och yoghurt.
Kött äter man sällan på Sri Lanka, mest vid festliga tillfällen så förvänta dig inte mycket av den varan. Men den vegetariska maten är väldigt god och smakrik, och du kommer säkerligen få testa på grönsaker du aldrig testat förr.

Varför med GoXplore?

Visum

Från och med den 1 januari 2012 gäller det nya elektroniska viseringssystemet Electronic Travel Authorization (ETA) för korttidsresor till Sri Lanka.
För resor med en maxlängd av 30 dagar för turism, affärsverksamhet, utbildning eller transit bör resenärer före avresa anskaffa ett elektroniskt visum (ETA).

Ska du vara borta i mer än 30 dagar kan du söka om ett visum på ambassaden i Stockholm. Vi kommer förse dig med instruktioner om hur du som svensk medborgare går tillväga för att söka ditt visum.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Avgångar

Ankomst söndag, vilket betyder att man lämnar Sverige en lördag. Skulle man ankomma en lördag får man upphämtningen på flygplatsen men man behöver betala 1 natt extra på plats, cirka 35 EUR.

Startdatum för 2020
06 januari
03 februari
02 mars
06 april
04 maj
01 juni
06 juli
03 augusti
07 september
05 oktober
02 november
07 december

Annan information;
ATM / Bank: Flera bankomater och banker finns i och runt Kandy.
Internet Café: 15 minuter bort.
Sjukhus: 10 minuter med bil.
Kliniker/Drugstore: Flera som ligger i och omkring byn.

Priser

Prices are not yet set. Please get in touch to hear about the possibilities next year.

(Priserna är giltiga till 31/12-2019)

Detta ingår:

En flygbiljett tur & retur till Colombo brukar kosta mellan ca 7000-9000 SEK ink. flygskatt. Du bör ankomma söndag och lämna lördag. Vill du stanna senare eller ankomma tidigare kostar det 25 Eur extra per natt.

Flygresan

Vi vet hur viktigt det är att känna tryggheten med flygresan i kombination med priset, vi skickar dig därför vår flygoffert när du betalt din handpenning. Bokar du flyget med oss har du tryggheten i att du är täckt utav resegarantin. Om du till exempel köper en flygbiljett från en annan researrangör eller via internet har du inget skydd via resegarantin, för då är det ingen paketresa. Vi håller också koll på dina flygtider samt får vi alltid reda på om flyget skulle bli försenat eller inställt och kan därför meddela dig och vår samarbetspartner.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Aktiviteter i Sri Lanka

Aktiviteter

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Hem » Land » Sri Lanka » Roadtrip Sri Lanka

Senaste nyheter: Boka din resa utan att binda upp dig