1. Mating av kattedyr 2. 3. 4. 5. 6.

Volontärarbete med kattdjur i Sydafrika

Har du drömt om att få jobba med Afrikanska kattdjur som lejon, eller gepard? Då ska du inte tveka att resa till vårt Wildcat Sanctuary. Här får du hantera kattdjur av alla dess slag och att höra lejonen ryta på bara 20 meters avstånd är mäktigt.

Läs mer

Wild Cat Sanctuary

Covid status

Stängt

Lägg in ditt namn och e-postadress för att bli meddelad när det öppnar.

Felidae Center ( Wildcat Sanctuary ) är basen för detta volontärprojekt där du får jobba nära både stora och små kattdjur. Här finner du många djurarter. Dessa djur är här av olika anledningar. Vissa kan inte leva i det vilda själva om de är sjuka eller övergivna och många är räddade från oetiska processer så som tjuvjakt och uppfödning för turismaktiviteter. Där det finns möjlighet eftersträvar projektet att släppa djuren tillbaka i det vilda där de kan leva ostört utan mänsklig kontakt. Projektet fungerar både som en permanent fristad till afrikanska djur som inte kan släppas ut i det fria igen av olika orsaker samt att de arbetar med att rehabilitera djur som är på väg att vända tillbaka till ett liv i det fria.

Som volontär får du möjligheten att jobba " hands on" med stora kattdjur och andra djur på projektet. Du får lära dig om deras beteende och lära dig om de olika djurarterna samt även lära dig om processen att återintroducera djuren till ett liv i det fria igen. Du får hjälpa till om det finns sjuka djur på projektet och du får lära dig hur du på bästa sätt kan hjälpa till att bevara det afrikanska djurlivet. På de lediga dagarna du som volontär möjlighet att vara med på olika utflykter mot en extra kostnad. Detta är dagsturer och arrangeras i närheten av projektet. Du kommer få mer information om dessa utflykter i god tid inför din avresa.

Boka ditt äventyr utan att binda upp dig. Läs mer här.

Vem kan delta på programmet?

Detta program är för dig som är över 18 år. Det är viktigt att du är utåtriktad och flexibel, då du kommer jobba väldigt nära människor och djur. Du ska även ha goda kunskaper i engelska. Du behöver ingen tidigare erfarenhet eller utbildning, då du kommer erhålla utbildning på plats.

Några snabba fakta om Wild Cat Sanctuary
Passar för18 år och äldre
KvalifikationerInga
LängdFrån 2 veckor
AnkomstplatsJohannesburg
Närkontakt med djurJa
Antal deltagareMax 12
Borde beställasMinst 2 månader före tänkt avresa
VolontärarbeteVolontärarbete med djurLejonNärkontakt med djurJobba med djur
Jag vill boka! Jag har några frågor
It has been an amazing experience and I will have memories for life! I will miss this place and one day in the future I will hopefully come back!

Karin // Wild Cat Sanctuary

Projekt

Som volontär får du möjlighet att jobba med stora kattdjur och andra djur på projektet. Du får lära dig om deras beteende samt lära dig fakta om de olika djurarterna. Om det finns några sjuka djur på projektet får du lära dig hur du tar hand om dem. Och du kommer få lära dig hur du bäst kan bevara det afrikanska djurlivet.

Det finns 2 olika typer av jobb på farmen:
1. Dagliga rutiner: rengöra djurens utrymmen och farmen i största allmänhet, mata djuren, vara med djuren.
2: Projekt: Det sker varierande projekt med mål att förbättra farmen och djurens välmående.

I tillägg till de vardagliga sysslorna får du också möjlighet att vara med på "night drives" då du åker ut i reservatet för att observera djurens aktiviteter och beteende efter att det blivit mörkt. Andra uppgifter kan vara att vara med på research för att samla in data ute i reservatet. De som jobbar på projektet kommer att ge dig en introduktion i hur man tar tillvara på de djuren som de har då de har individuella behov. De djur som kommer att bli återintroducerade till ett liv i det fria kommer du att ha mindre kontakt med då projektet vill att de ska vara så vilda som det möjligtvis går.

Möjliga arbetsuppgifter:


Arbetstider

Som volontär börjar du dagen ca kl 7 då du gör dig klar därefter möter du upp de andra volontärerna för frukost och planerna för dagen börjar läggas. Du kommer jobba ca 5-6 dagar i veckan och vissa dagar kommer vara kortare än andra. Det är viktigt att du är flexibel under din arbetstid då den kan variera från dag till dag. Av och till får du flera pauser om det är för varmt ute. Mitt på dagen är det lunch , efter lunchen får du möjlighet att vara med djuren för att kolla så att de har det bra, tvätta kläder, slappa, duscha och umgås. Innan du går och lägger dig kollar du av djuren igen så att de har det bra och kommit till ro för dagen. Du har en och en halv dags ledigt i veckan. Dessa dagar kan variera från vecka till vecka men vanligtvis är det fredagar och söndagar. Om du vill åka in till byn är det fullt möjligt. Om de anställda ska in får du åka med gratis annars kostar det ca 100 rand.
Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Alla våra deltagare på Wildcat Sanctuary projektet bor tillsammans i ett volontärhus som ligger rakt över gården från huvudhuset. Volontärhuset har kök, dusch, toaletter och sovrum.
Det finns även en pool som man har tillgång till.
Kläder kan tvättas ca en gång i veckan mot en mindre kostnad på ca 50 rand.

Du kommer bo i " dorm room" där man bor mellan 2-8 personer , sängkläder ingår. Här delar både killar och tjejer rum så om du inte vill dela rum med det andra killar eller tjejer så ta kontakt med oss så löser vi det.
Det finns 2 dubbelrum om man är ett par så kan vi höra oss för om det finns ledigt mot en mindre extra kostnad.
Du får 3 måltider per dag och en gång i veckan drar de igång grillen men det kan variera. Ibland kanske man väljer att gå ut och äta på restaurang, då är middagen inte inkluderad.

Jag vill bara säga att åka till Wild Cat Santuary var något av det bästa jag någonsin gjort. Alla var så snälla och ägarna var helt fantastiska människor. Det tar några dagar att vänja sig vid allting men när man gör det är det omöjligt att inte förälska sig i stället. Jag kommer definitivt återvända så snart jag kan.

Mollie // Wild Cat Sanctuary

Varför Wild Cat Sanctuary med GoXplore?

  • Du är med på orienteringsdagar i Johannesburg
  • Ge omsorg till sjuka djur när behovet finns
  • Assistera i den dagliga matningen av djuren
  • Möt volontärer från hela världen med samma intresse
  • Du får upplärning och erfarenhet på plats
  • Vakna upp till lejonets vrål och fantastiska djurläten varje morgon
  • Du har närkontakt med lejon, leoparder, geparder och många andra djur
  • Möjlighet till att delta i utflykter i området
  • Var med på night drives och upplev djurlivet på natten
  • Upplev fantastiska naturupplevelser och se djuren i sin naturliga miljö

Visum

Vid ankomsten kommer du som svensk medborgare att utfärda ett 90 dagars turist / besök visum. Detta kostar ingenting och du behöver inte söka innan avresa. Ditt pass skall vara giltigt minst 30 dagar efter utresa från sydafrika och ha två blanka sidor för in- och utresestämplar. Vi rekommenderar dig att resa runt och uppleva mer av vad Sydafrika har att erbjuda efter att avslutat projektet inom viseringens tid. Vänligen kontakta oss för tips!


Jag vill boka! Jag har några frågor

Priser

Prices are not yet set. Please get in touch to hear about the possibilities next year.

(priserna är giltiga till den 31/12 2020)

OBS! Om du vill hoppa över de 2 dagarna i Johannesburg och flyga direkt till Kimberly är det 1000 SEK mindre i programpriset.


En flygbiljett tur & retur till Johannesburg brukar kosta mellan ca 6.500-9.500 SEK ink. flygskatt. OBS! Ett flygpris stiger ju närmre avresa man bokar det. Vi rekommenderar dig att inte vänta för länge med din bokning.

VAD ÄR INKLUDERAT I PRISET


Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Wild Cat Sanctuary

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Jag vill bara säga att åka till Wild Cat Santuary var något av det bästa jag någonsin gjort. Alla var så snälla och ägarna var helt fantastiska människor. Det tar några dagar att vänja sig vid allting men när man gör det är det omöjligt att inte förälska sig i stället. Jag kommer definitivt återvända så snart jag kan.

Mollie // Wild Cat Sanctuary

Aktiviteter i Sydafrika

Avgångar


Ankomst till Johannesburg O.R International Airport ska ske på en onsdag året runt.
Hemresan ska ske på en fredag efter kl 1600.

Om du vill hoppa över introdagarna i Johannesburg flyger du till Kimberly med ankomst på en fredag innan kl 18, och avresa med bussen tillbaka till flyget på en fredag. Se fliken priser för avdrag på programpris.

Det går jättebra att kombinera våra volontärprojekt i Sydafrika. Vi på GoXplore skräddarsyr din resa utefter dina önskemål.
Projektet är väldigt populärt och fylls upp snabbt så det är viktigt att boka sig i god tid. Vi kontaktar dig så snart vi fått in din bokning för att bekräfta den eller föreslå ett alternativt datum om det skulle vara fullt. Programmet startar varje onsdag.

Introduktionsdagar
De första 2 dagarna är introduktionsdagar i Johannesburg. Du bor tillsammans med de andra volontärerna på ett "guesthouse" och får vara med på guidade turer i Johannesburg.
Efter frukosten på fredag morgon åker ni tillsammans ut till projektet där du kommer vara resten av din tid.
Själva projektet startar på fredagen.

Jag vill boka! Jag har några frågor

FAQ

Är Wildcat Sanctuary involverade i Canned Hunting

Nej, Wildcat Sanctuary är inte involverade i Canned hunting. Inga lejon blir sålda så det är inte möjligt.
Detta är ett familjeägt projekt där de som driver det är genuint intresserade utav djurens bästa. Detta är en trygg hamn för bland annat lejon som varit tänkte till att säljas till canned hunting- flera är inköpta för att rädda dem från jakt. I tillägg blir skadade eller föräldralösa djur levererade till gården där de får en så bra tillvaro som möjligt.

Hur mycket behöver jag i fickpengar?

Eftersom all kost och logi ingår behöver du inte så mycket extra. Räkna med ca 300-400 SEK i veckan.
Önskar du delta i extra aktiviteter som inte ingår i projektet får du betala för dessa på plats.

.

Kan jag ta ut pengar på projektet?

Det finns ingen möjlighet att ta ut pengar på själva projektet så du får ta med dig kontanter från Sverige eller ta ut lite på flygplatsen i Johannesburg. Eventuellt kan man ta ut kontanter i Kimberly på den dagen man åker in till stan.

Hur kommunicerar jag med dem hemma?

Du kan köpa ett Sydafrikanskt SIM kort vid ankomst. Då får du ett sydafrikanskt mobilnummer. Ett startpaket är billigt och vår samarbetspartner kan ge dig tips om vart du köper det. Tala med din programkoordinator vid ankomst om du vill ha hjälp med detta.

Vad behöver jag för vaccin?

Kontakta din vaccinationsbyrå eller husläkare för konsultation. Vanligtvis brukar man ta för :Hepatit A & B , gula febern , och stelkramp.

Behöver jag en reseförsäkring?

Ja! Försäkring är obligatorisk. GoXplore har en skräddarsydd reseförsäkring som täcker arbete på volontärresor. Här kan du läsa mer om vår reseförsäkring.

Försäkring

Wildlife

En försäkringslösning som är skräddarsydd för dina behov.

När du ska iväg på en volontärresa och jobba med vilda djur i världen, är det väldigt viktigt att din försäkring täcker den hjälp du behöver om olyckan skulle vara framme, exempelvis läkarvård eller hemtransport – utan att du själv behöver stå för kostnaderna. När du deltar på något av våra Wildlife-volontärsprojekt så är detta försäkringen som du ska välja.

Försäkringen är ett tillägg på vår Leva Utomlands och täcker utöver den försäkringen även när du arbetar med lejon och andra vilda djur. Vi tillhandahåller en av de få försäkringar i Sverige som täcker dig vid arbete med lejon och andra vilda djur. Pris 1490kr/månad. Kom ihåg att teckna din försäkring innan din utresa.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Hem » Land » Sydafrika » Wild Cat Sanctuary

Senaste nyheter: Boka din resa utan att binda upp dig