Madde kombinerade projekt i Zimbabwe

Jag heter Madeleine och jag har nyss kommit hem från min 3 månaders resa till Zimbabwe där jag jobbade som volontär först i Victoria Falls på Lion Encounter och sedan på Kids & Lion i Gweru.

I Vic Falls jobbade jag med lejonen, där fick man lära sig allt om lejon och deras kroppsspråk, vi gick promenader med dem varje dag, gjorde berikning, städade, skar upp kött mm. Men vi lärde oss också massor om att spåra olika djurslag i bushen, vi lärde oss allt om träd, växter och allt som fanns i bushen och hur man kan överleva därute.

Nästa projekt var Kids & Lion där jag gjorde ett combo projekt, community på vardagarna och lejonen på helgerna. Vi hjälpte till i en klass med barn som har väldigt väldigt svårt att lära sig, vi lekte med barnen på dagis, åkte ut till trädgården, barnhemmet och en skola för de handikappade. Det som var min favorit var dock gatubarnen. Vi åkte ut till stan och lagade mat till barnen som bodde på gatan, lekte med dem och bara hade kul.

Jag har lärt mig så otroligt mycket och har haft så underbart kul. Båda ställena är att rekommendera, jag skulle inte kunna välja bara ett av dem utan båda var helt underbara och så olika! Har haft den bästa resan i hela mitt liv och saknar allt så mycket, träffade underbara människor som har förändrat mitt liv och jag har så många saker i perspektiv nu.

//Madde

Reseberättelser från 2015

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Victoria Falls.

Hem » Reseberättelse » Madde kombinerade projekt i Zimbabwe

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!