Mitt äventyr i Kuba

Mitt äventyr i Kuba

Efter nästan ett års tid med att jonglera universitetsstudier och jobb hade jag äntligen nått dagen. Dagen då jag skulle åka till Kuba och låt mig säga att allt slit och alla uppoffringar var klart värt det. Jag bodde nästan hela min tid i Kuba i gamla Havanna på ett hostel med en röd dörr. Personalen på Jakera, som är GoXplore's samarbetspartner i Kuba, var väldigt välkomnande och hjälpsamma och även om inte alla pratade engelska så gick det alltid att lösa kommunikationen på något sätt. Jag kom dit och kunde nästan ingen spanska alls utöver hola och gracias och när jag lämnade Kuba kunde jag förstå väldigt mycket mer än jag själv trodde var möjligt och till och med prata en del. Det jag hade mest nytta av var att pruta på taxipriserna, vilket alltid går bättre på spanska än på engelska.

Jag kom in i ett lugnt tempo i Havanna där dagarna bestod av spanska lektioner, lunch, en tupplur, salsalektioner eller stadsvandringar och kvällar med god mat och kubanska drinkar. Internet fanns bara tillgängligt på vissa finare hotell och man var tvungen att köpa kort som räknade ner minuterna man har kvar att använda, vilket för mig gjorde det möjligt att komma ifrån alla social medier utan att få dåligt samvete och bara njuta av att leva i nuet.

Under helgerna gjorde vi olika utflykter, en till stranden och en annan till Viñales där vi besökte ett tobaksplantage till häst i ett åsk- och regnoväder vilket var helt en av de bästa stunderna där. Under min tredje helg i Kuba åkte jag och två tjejer till Trinidad. Även där tog vi en ridtur, denna gång till ett vattenfall och vi avslutade lördagkvällen med en drink på trappstegen vid casa de la musica och tittade på allt folk.

Jag rekommenderar verkligen att passa på att åka till Kuba så snart som möjligt. Det är ett land med mycket intressant historia och en befolkning som är väldigt öppna och vänliga. Att sitta på en restaurang med en rom och cola och lyssna på kubansk musik eller att se solnedgången vid Malecón samtidigt som gamla amerikanska bilar kör förbi bakom dig är något vi alla borde uppleva minst en gång i livet! - Linn


Reseberättelser från 2016

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Viva Cuba.

Hem » Reseberättelse » Mitt äventyr i Kuba

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!