​4 fantastiska veckor - Kuba sitter djupt i mi corazon

Älskar man det vackra spanska språket, kultur, historia, härliga gatumusikanter, häftiga 50-tals bilar, cigarrer & rom, fantastisk arkitektur, vibrerande latino-musik, salsa och alla andra passionerade danser - Då är Kuba verkligen landet för Dig!

Jag har länge önskat och hoppats få komma iväg till Kuba, och jag har alltid trott att detta land, denna karibiska ö skulle ha såå mycket att erbjuda, och oj oj oj så rätt jag hade! När biljetten väl var bokad och klar fick jag jättemycket fjärilarna i magen eftersom jag visste att värsta äventyret väntade mig. Jag spenderade 4 underbart härliga veckor på Kuba och när jag tittar tillbaka på min resa är jag så otroligt tacksam att jag fick chansen att åka till detta vibrerande, fantastiska resmål. Och en sak är säker, tillbaka ska jag !

Havanna är verkligen en spännande stad med en fantastisk "vibe". Vart man än vände och vred sig såg man något nytt, och trots att man gått på samma gata flera gånger tidigare så hittade jag nya detaljer och nya saker att titta på och fascineras utav.

Människorna på Kuba är öppna, spännande och har glimten i ögat, och de flesta går runt med ett härligt leende. Och trots att jag inte hade det spanska språket så var det väldigt lätt att få kontakt. Dem ville lära sig lite engelska (eller så önskade dem bara prata av sig) och jag ville lära mig mer spanska, och rätt som det var så satt man bredvid någon äldre dam på banken och pratade både om det ena och det andra, eller så fastnade man i parken på grund av att ett nytt spännande samtal påbörjades. Helt underbart!

Gamla Havanna (Habana vieja) slår en med sin fantastiska arkitektur och sin speciella charm, fina gamla torg & vackra kolonialbyggnader. Sen blir det inte sämre av alla vackra, färgglada & fantastiska bilar som förgyller staden. Musiken flödade från alla håll och kanter vilket gjorde att man kände sig levande, och känslan som spred sig i kroppen var total glädje, från topp till tå, och jag kan erkänna att det var svårt att stå stilla, rytmerna liksom bara drog i en.

Även om mycket händer i Kuba och Havanna just nu så är det inte någon shoppingstad, man åker inte till Kuba för att shoppa, man åker inte heller hit för att äta gourmetmat & definitivt inte för smakerna och kryddornas skull, det är något helt annat som lockar och drar i en, och fyller en med glädje.

Det är dem öppna människorna, musiken, den härliga känslan när du kan gå fritt på gatorna dag som natt, Salsa showerna, skratten, gatumusikanterna som får dig att röra på höfterna och känslan att "ta dagen som den kommer", den lätta, härliga känslan av bekymmerfri vardag.

Strosa omkring, njut och inandas atmosfären och upptäck något nytt bakom varje hörn! Överallt hörs rytmerna av mambo, cha-cha och den vibrerande salsan, och överallt ser man de vackra, färgglada, amerikanska 50-tals bilarna. Dem som vill vandra i Hemingways fotspår kan slinka in på La Bodegita del Medio och beställa en mojito, eller på El Floridita och beställa en daiquiri.

Jag fick inte nog av Kuba, Habana, dansen & språket och den fascinerade historian, jag kände att jag bara ville ha mer och det var en alldeles underbar känsla! Så för en person som mig som älskar dans och musik så kunde jag inte hittat ett bättre land att åka till! Så nu har jag hittat mitt dansresmål, och jag har alltid sagt jag ska åka iväg på en dansresa,, and Cuba it is, ska bara få med mig några härliga danskompisar först

Dansen på Kuba var grym, helt otroligt bra, fantastisk om jag ska säga det milt. Den bästa dansskolan jag gått på, och då har jag ändå dansat en hel del. Fantastiskt kunniga danslärare, lyxen av att få en egen professionell danspartner som visar, utmanar och lär ut otroligt bra dans var rena rama lyxen. Något som var extra kul var att du inte enbart behövde dansa salsa, du kunde välja och vraka. Var du intresserad utav kizomba, reaggaton eller bachata så var det inga problem att byta ut sin salsalektion mot något annat. Till och med en musikklass var möjlig, varför inte testa på kubanska instrument och känna rytmen via trummorna. Superhäftigt.

Ville man lägga till extra dansklasser, utöver sitt program var det heller inga problem, det var många som gjorde det. Och kvällarna/nätterna övade man ännu mer då det fanns många salsaställen runt Havanna.

Självklart dansade jag inte enbart, utan jag såg så otroligt mycket mer utav Habana Vieja genom olika "culture walks" superintressant och väldigt kul. Kuba har en historia som är väldigt fascinerande, och jag skulle nog faktiskt råda att läsa på lite om Kuba, landet och dess historia innan man kommer ner. Givetvis ser man bilder, målningar och foton utav Che Guevara överallt, då han är väldigt stor på Kuba, så en tur till "La Cabana de Che Guevara" var ju ett måste, jag tog även båten över till Casablanca, njöt av ett besök på Casa del chocolate (mums), och stod utanför mäktiga El Capitolio, och jag missade inte heller Museo de la revolucion. Som ni förstår så finns det så mycket kultur och historia i Kuba att man skulle kunna hitta på något nytt varje dag.

Jag kan varmt rekommendera Kuba, åk dit, njut och upplev Karibiens största ö. Ta en kopp organiskt kaffe, eller prova deras kända cigarrer tillsammans med ett glas kubansk rom, eller bara förundras över hur vackert och harmoniskt Viñales dalen är, eller ta ett svalkande dopp (26 grader) på magiskt fina stränder med så turkost vatten att det såg fejkat ut. WOW

Vi har ett liv, ta vara på det!

/Camilita

Reseberättelser från 2018

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Viva Cuba.

Hem » Reseberättelse » ​4 fantastiska veckor - Kuba sitter djupt i mi corazon

Erik O beställde vårt Work & Travel Japan program för 49h sedan. Är det något för dig också??!