Det finns inget att ogilla med detta landet

Innan jag flög till Kuba var jag riktigt nervös. Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig och att resa själv kan kännas väldigt skrämmande till en början. Jag hade riktigt tur och fick min flygstol bredvid en tysk tjej som också skulle till samma hostel som jag. Så redan då kände jag mig mindre nervös.

När vi anlände till Jakera så var klockan mycket och vi möttes direkt av vänliga ansikten som välkomnade oss till hostelet. Ungdomar från flera olika platser, främst Europa, men även andra kontinenter. Åldern varierar från 19-25 ungefär. Jag fick snabbt ett väldigt gott intryck av hostelet och människorna och visst hade jag rätt. För redan dagen efter, dag 1, hade jag funnit vänner som jag höll ihop med varje dag resten av månaden jag spenderade där.

Havana vieja är en riktigt speciell plats och varje gata är unik. Ingen är sig lik den andra. De traditionella bilarna syns i alla hörn och lokalbefolkningen finns överallt, så det känns inte alls som en överturistad plats. Allting ligger nära hostelet så vi hade verkligen tur med läget. Alla restauranger, butiker, banken, wifi-parken m.m.

Vardagarna började alltid med spanska lektion. Alla är indelade i olika nivåer som avgörs dag 1 då du får skriva ett kunskapsprov. Lektionerna håller på från klockan 9 fram till lunch (och en paus) och efter lunch kan schemat se olika ut. Det är antingen dans eller culture walk. Danslektionerna var det jag alltid såg fram emot mest. Jag älskade verkligen salsalektionerna! Alla får varsin professionell partner som man alltid dansar med under alla veckor. Jag köpte även 10 extra klasser för att prova reggeaton och bachata med. Det var riktigt roligt! Culture walk kunde vara olika saker. Som att gå på museum, se olika kvarter, se historiska platser etc.

Första helgen ville flera åka till Trinidad, vilket inte ingår i programmet men vi ville verkligen åka dit så det gjorde vi. Där red vi på hästar, badade i ett vattenfall och festade i en grotta där det fanns en klubb på kvällen. Det var nog den bästa kvällen på hela resan för mig. Staden var verkligen vacker och jag önskar vi hade mer tid där.

Den andra helgen åkte vi till Vinales. Där fick vi rida igenom tobaks farmer och se på när de rullade cigarrer. Självklart köpte jag några cigarrer att ta hem. Det kostar cirka 3 CUC/styck. Staden var riktigt mysig och det var annorlunda i jämförelse med Havana då det var mer lugnt och stilla.

Hostellet kändes snabbt som ett hem och även personalen som spenderade mycket tid där kändes som en del av familjen. Ibland följde de med oss ut och festa. Jag kände mig trygg och säker där och att bo i samma rum som 5 andra var verkligen aldrig ett problem. Det var aldrig en stund jag önska jag var ensam under hela resan. Man blir nästan beroende av varandra. :) Och det faktum att man inte har wifi(förutom i wifi-parker) gör allting flera gånger bättre. Man blir mycket tightare med människor och mer social. Ingen kände ens ett behov av wifi där borta. Det var riktigt skönt att leva utan att kunna ha det.

Gillar du att dans, konst, musik, historia och att träffa coola människor från hela världen så är detta den perfekta resan för dig. Du kommer utan tvekan att älska Kuba. Det finns inget att ogilla med detta landet. Jag hade en helt fantastisk resa och hade gjort vad som helst för att få återuppleva ALLT.

/Amiti

Reseberättelser från 2018

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Viva Cuba.

Hem » Reseberättelse » Det finns inget att ogilla med detta landet

Senaste nyheter: Olika möjligheter för dig som älskar hästar