Siri Holm Hjelmerud -Victoria Falls 2012

Följande reserapport skrevs av en GoXplore-deltagare från ett annat land och översattes automatiskt till engelska. Texten kan därför ibland vara lite otydlig.

Victoriafallen, Zimbabwe

Vilken fantastisk upplevelse det var att vara volontär i Victoria Falls, jag kan säga med handen på hjärtat att månaden jag var där nere är den bästa månaden jag har haft i mitt liv. Jag togs emot med öppna armar av alla som arbetade med projektet, och alla jag träffade där nere var väldigt trevliga och välkomnande. När jag var där nere var det sex lejon i projektet, Chisa & Chobe, kallade C1:orna, Chundu & Chete, kallade C2:orna, och Sengwa och Savuti, kallade S:na. Alla lejon är lejonungar i detta projekt, men de äldsta lejonungarna är ganska stora.

På själva projektet fick vi mycket tid med lejonen, varje dag. Vi gick promenader med dem i bushen, hjälpte till att hålla rena burarna, gjorde leksaker till lejonen och annat som måste göras för att projektet ska fortsätta. Samtidigt fick vi göra andra aktiviteter om vi ville, som forsränning, att uppleva de fantastiska fallen eller andra adrenalinaktiviteter. Människorna som arbetade där lärde oss också mycket om Zimbabwes kultur och historia, och de ägnade mycket tid åt att lära oss sina kunskaper om busken och de olika djuren vi kunde möta där. Kamratskapet mellan volontärerna var också helt fantastiskt, jag har fått många nya vänner för livet.

För alla som funderar på volontärarbete och vill uppleva något nytt kan jag lova att du inte kommer att ångra att du åkte till Victoriafallen - det är ett paradis på jorden.

Reseberättelser från 2012 (Översatt)

Vill du uppleva något liknande?! Denna reserapport är från Victoria Falls.

Hem » Reseberättelse » Siri Holm Hjelmerud -Victoria Falls 2012

Hassen S beställde vårt Shark & Marine Conservation program för 36h sedan. Är det något för dig också??!