1. 2. 3. 4. 5. 6.

Få erfarenhet genom att jobba på en gård i Australien

Arbeta och bo på en gård i Australien och få värdefull erfarenhet i utbyte mot mat och boende.

Läs mer

Farm Homestay Australia

Vårt Farmstay-program har utformats för dem som är intresserade av en unik möjlighet att arbeta och lära sig om Australiens bondgårdsliv och bondgårdar. Oavsett om du brinner för jordbruk eller vill ha en ny utmaning, kommer Farmstay-programmet att ge denna en gång i livet kulturell upplevelse.

Vi har de flesta typer av gårdar i Australien, men vårt huvudsakliga mål är att hitta en familj och en gård som passar din erfarenhet och motivation. Om någon av dessa 3 punkter låter som dig, kommer vi med största sannolikhet att kunna placera dig på en lämplig gård.

 • Att arbeta och lära sig mer om jordbruk och gårdsliv.
 • Att arbeta och lära sig mer om hästar (endast för de som redan har erfarenhet av häst)
 • Hjälpa till med barn, hjälpa till i hus och trädgård, vara i familjemiljö

Om du inte har så mycket gårdserfarenhet är det mer sannolikt att du placeras på en gård där du kan hjälpa till med barn så att värden kan komma ut och utföra mer krävande gårdsarbete som kräver mer kunskap. Vegetarianer/veganer måste vara villiga att gå till gårdar som inte odlar några djur för köttproduktion. I sådana fall är det mer sannolikt att du placeras på hobbygårdar, ekologiska eller biodynamiska gårdar eller i vissa fall mjölk- eller hästgårdar som inte också har inkomster från animaliskt köttproduktion. Beroende på personligt intresse, erfarenhetsnivåer, matpreferenser, säsong och avsedd programlängd, kan följande gårdar ges som en personlig preferens.

Gårdstyper inkluderar:

 • Boskapsgård (odlande djur t.ex. får och nötkött)
 • Dairy Farm (mjölkning av kor)
 • Horse Farm (träning och utveckling av hästar för hoppning, polo eller racing, (för erfarna ryttare)
 • Trädgårdsgård (t.ex. ekologisk, fruktträdgård, nötter)
 • Vilken gård som helst (så länge de har hästar på gården)
 • Family Farm (För dem som inte har något emot vad familjen gör så länge det är en vänlig familjemiljö)

Plats

Gårdsplaceringar görs på familjeägda gårdar på platser runt om i Australien, de flesta gårdar ligger i de östra och södra delstaterna i Australien som Victoria, South Australia och New South Wales. Vi placerar också på andra platser som Queensland, Western Australia och territorierna.

Krav

 • Älskar att ha kul och träffa nya människor
 • Ha minst en mellannivå i engelska och förmåga att effektivt kommunicera med bonden och deras familj
 • Hjälp gärna till på gården såväl som runt huset
 • 4 veckors minsta engagemang (6-8 timmar per dag) och max 12 veckor för de som inte har tidigare erfarenhet
 • Deltagare med tidigare erfarenhet på en gård, eller har minst 2 års heltidserfarenhet av hästar kan välja en placeringstid på upp till 24 veckor. Om de och familjen kommer överens efter 24 veckor kan de förlänga avtalet.
 • Tillhandahåll dokument som hjälper GoXplore och vår partner i Australien att lära sig mer om dig. Detta inkluderar ett brev om dig och ditt liv och förväntningar på programmet, eventuella referenser och andra relevanta dokument
 • Var tillgänglig för en Zoom-intervju med en vår partner i Australien, och eventuellt gårdsägaren/förvaltaren (även om det inte är så vanligt)
 • Var flexibel med placeringsort och typ av gård
 • Visa entusiasm och initiativförmåga och var villig att lära dig hur livet är på en gård
 • Behandla inte detta som en gästgård. Du är här för att hjälpa till precis som alla andra i familjen
 • Inte ha några redan existerande fysiska eller psykiska tillstånd som kan påverka din arbetsförmåga
 • Aldrig har diagnostiserats, lidit eller tagit någon medicin för psykisk sjukdom
 • Kunna få ett giltigt australiskt Working Holiday-visum
Några snabba fakta om Farm Homestay Australia
Passar för18 - 31
KvalifikationerFlexibel
LängdMinst 4 veckor (max 24 veckorom du har erfarenhet)
AnkomstplatsÖver hela Australian
JobbgarantiJa, innan avresa
Betalt arbeteNej
Närkontakt med djurJa
Antal deltagareVanligtvis 1, ibland 2 per farm
Borde beställasMinst 3 månader innan tänkt avresa
Start datumÅret runt
VolontärarbeteVolontärarbete med djurGårdsarbeteHästarNärkontakt med djurJobbgaranti
Jag vill boka! Jag har några frågor

Farm Work

ARBETE VS INHEMSKA UPPGIFTER / ARBETE

Gårdsarbete omfattar jobb som besprutning av ogräs, matning av djuren, städning av stall, hästarbete, flyttning av nötkreatur, mjölkning av kor, fruktplockning, tung trädgårdsskötsel, grävning av hål, underhåll av marker, målning och allmänt underhåll runt gården etc. Hushållssysslor anses vara vardagliga hushållssysslor som krävs i alla hushåll; till exempel; förbereda och laga mat, städa och tvätta dina kläder, dammsuga, hålla ordning i sovrummet och vardagsrummet, gå och handla mat, tvätta bilen, mata husdjuren, allmänt trädgårdsarbete etc.

ARBETA MED BARN

Många familjer vill gärna ha hjälp med barnen men vill inte ha en Au Pair eller barnskötare på heltid. Det betyder att det kan finnas några roller som Au Pair eller barnskötare och en del jordbruksarbete. Detta gör att du och mamman kan dela roller i huset och på gården. Deltagare som inte har mycket erfarenhet av gården kan tillbringa mer tid med barnen för att ge mamman mer tid att arbeta på gården.

HÄST OCH HÄSTARBETE

Det finns många olika typer av hästgårdar inklusive ridsport, polo, vandring, brukshästar och ponnyer. De flesta gårdsvärdar kräver en god nivå av erfarenhet för att kunna rida hästarna och detta kommer att bestämmas av videon som tillhandahålls av praktikanten och kommer att bestämmas av bonden. Deltagarna måste veta att hästar kan vara mycket värdefulla och ofta är en inkomstkälla för bonden.

Många deltagare väljer detta program för att få chansen att arbeta med hästar och leva en hästgårds livsstil. Förmågan att rida beror på ryttarens förmåga. Arbete med hästar inkluderar utfodring, utgödning av longering, städning, borstning etc. Arbete inkluderar inte ridning (såvida inte jockey), tävla eller lära sig om något nytt som att byta sko, vaccinera etc.

Om deltagaren är inbjuden att gå på hästutställning kan det förekomma en del arbete på utställningen såsom att göra i ordning hästar för ryttarna, städning, förberedelser etc. kan betraktas som arbete. Att resa till föreställningen, laga mat, titta på tävlingar och gå på evenemang på utställningarna räknas inte som arbete.

Vissa hästgårdar, familjer kan ha separata rum för hästskötarna, särskilt när de har kunder som kommer till gården, eller familjen är mycket intresserad av ridning.

Skicka denna sidan till mig som PDF

Accommodation

De flesta av dem som går med i detta program kommer att ha ett sovrum i huvudfamiljens hus. Om ett extra sovrum inte är tillgängligt kan du behöva dela rum. I vissa fall kan logi vara i tillfälliga, fristående strukturer såsom en släpvagn, sova ute eller utedass.

Flera gårdar har en extra stuga/lägenhet på fastigheten och familjen kanske gillar att du spenderar lite tid och delar måltider med andra lantbrukare/arbetare. I detta fall kommer mat att levereras till stugan. Detta ger dig och familjen lite tid för er själva. Ofta när ni bor med en familj och tillbringar tid tillsammans varje dag på gården kommer ni båda att njuta av lite tid ifrån varandra. Vissa bondgårdar kommer bara att ha ett badrum och därför är det viktigt att diskutera den bästa tiden att duscha, speciellt om familjen har barn att bada. När du reser för hästevenemang kan du sova i hästvagnen. Ofta har hästfamiljer separata rum för arbetare ovanför stallet eller på tomten.

Varför Farm Homestay Australia med GoXplore?

 • Ett brett utbud av gårdsupplevelser, från boskap till mejeri till trädgårdsodling och hästar
 • Kulturell fördjupning genom att bo på en australisk gård och på landsbygden
 • Flexibla placeringar – vi skräddarsyr din placering efter individuella erfarenheter och motivationer
 • Unika möjligheter på hästgårdar för ridsportentusiaster
 • Arbeta på gårdar över hela Australien
 • Förbättra din engelska genom att använda den dagligen
 • Placeringar på upp till 24 veckor för dig med tidigare erfarenhet
 • Olika boendealternativ baserat på dina preferenser
 • En dedikerad kontaktperson på GoXplore hjälper dig med eventuella frågor
 • Bli en del av familjen och genom att aktivt delta i lantarbetet och det dagliga livet

Visa

Deltagare i detta program kommer att behöva ett Working Holiday-visum. Detta gör att du kan arbeta i Australien i upp till 12 månader, förutsatt att du är kvalificerad. De nuvarande kriterierna är:

I princip är detta en gång-i-livet-möjlighet, eftersom du bara kan få ett Working Holiday-visum.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Travel details

När din placering har bekräftats kan du boka dina flyg till Australien. Vi skickar mer information om detta när din placering har bekräftats. Tänk på att gårdar kan finnas över hela Australien och att Australien är ENORMT, så boka inte ditt flyg innan du är säker på vilken flygplats som är bäst att flyga till.

Prices

Notera att priset kan ändra sig och fastställs i förhållande till avresedatum och inte beställningsdatum


Ingår i priset:

Ingår ej i priset:

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Besökta program

← Se alla program du har besökt

→ Stäng lista med program

Ja, skicka mig mer information om dessa program!

→ Stäng lista med program

Hem » Land » Australien » Farm Homestay Australia

Senaste nyheter: Olika möjligheter för dig som älskar hästar