1. Horses & Wildlife 2. Ville hund 3. 4. 5. Gruppe 6.

Hästresor till Sydafrika

Vill du resa iväg och ha ett Sydafrikanskt äventyr på hästryggen så ska du inte tveka att åka på vårt Horse-Camp. Utveckla din ridning och upplev en gästfrihet du sällan skådat hos en familj med fantastiska kunskaper om hästar, vilda djur & natur.

Läs mer

Horses & Wildlife

COVID STATUS

Stängt

Lägg in ditt namn och e-postadress för att bli meddelad när det öppnar.

Älskar du hästar, vill utveckla din ridning och samtidigt vara med om ett häftigt äventyr ute i den Sydafrikanska bushen är detta resan för dig! Du kommer få möjligheten att se massor av olika vilda djur under din tid på plats. Både på dina outrides och på bush camp där du bor. Ett vattenhål ligger 20 meter från ditt camp & där kommer många djur och dricker. Att se elefanter på nära håll när du äter frukost är en upplevelse du kommer komma ihåg länge. På vårt Horses & Wildlife-program kommer du är som rutinerad eller orutinerad ryttare att ha "the time of your life."

Hanna som reste med oss i oktober 2019 har en fin blogg du kan läsa den här : Hanna på Horses & Wildlife

Vårt Horsecamp ligger precis i utkanten utav Hoedspruit som är en liten stad i närheten av Krugerparken. Campet drivs av Traci , Shannon och Ryan, en dedikerad familj som arbetar för att du ska få en så innehållsrik resa som möjligt och även utveckla din ridning. Traci har arbetat med hästar hela sitt liv och blivit godkänd av en nationel jury och innehar EQASA (Equestrian Qualification Authority of SA). Hon har även intyget CEEPSA (Council of Equine & Equestrian Professionals of SA) som certifierar henne att arbeta med ridturism. Familjens passion för hästar avspeglas på både personalen, anläggningen & hästarna.

Du kommer du uppleva det vilda Afrika på nära håll då du kommer bo mitt i ett stort Big 5 reservat och rida på safari genom savannen för att komma de vilda djuren riktigt nära. Volontärer har sett elefant -och vildhundsflockar besöka lägret för att dricka ut vattenhålet, ridit sida vid sida med giraffer och zebror, varit 5-10 meter från ett rytande lejon, sett leoparder äta sitt byte i ett träd precis bredvid vägen och haft noshörningar rusande förbi sitt fordon när de varit ute på safari. Om det är någon som har sett något speciellt någonstans blir du alltid medbjuden att följa med och titta, oavsett tid eller schema.

Hästarna är väl omhändertagna och det finns en för alla – oavsett om du är nybörjare eller har ridit länge. Hästarna har så mycket personlighet och du kommer garanterat matchas ihop med en som du kommer få ett fint band med. Traci & Shannon är fantastiska tränare som uppmuntrar med ödmjuk och medkännande ridning. Du får lära dig så mycket om dressyr, hoppning och hästvård som ingen någonsin har berättat för dig tidigare! Tillsammans med dina nya vänner får du uppleva så mycket på dessa hästar – barbacka-hoppning, fullmåne-ridningar, soluppgång-ridningar, terränglöpning på savannen, simma i dammar och rida på så många fantastiska spår.

I stallet förväntas du hjälpa till med olika uppgifter . Du får också uppleva mycket som inte ingår i det officiella programmet! Familjen som driver detta är helt fantastisk .Volontärer har haft middagar på savannen under stjärnorna, filmkvällar i huset, BBQ-och lägerelds nätter, övernattningar i stallet och på savannen. En del har hjälpt till med olika volontärarbeten runt Hoedspruit, varit på den årliga vinfestivalen, noshörning-utmaningen och lokala fester.
Självklart får du åka på olika utflykter för att se och uppleva mer av den afrikanska naturen och lokalsamhället omkring dig! Och på din fritid är livet på lägret med de andra volontärerna alltid avslappnad och kul. De kommer att göra dig till en del av familjen från dag ett och de gör allt för att du ska känna dig som hemma. Och som en extra bonus får du Christelle som är anställd, hon ser efter dig och alltid ser till att du har det så bra som möjligt!
Med det sagt så vill vi att du kommer hit med ett öppet sinne, allt som står här kanske inte händer eller så händer något helt annat. Din tid här kommer att ge dig perspektiv på din tillvaro och ingen dag är den andra lik på Horses & Wildlife.
Du lämnar med all säkerhet din tid med ett leende på läpparna och en känsla att du vill komma tillbaka igen.


Vem kan delta?

Du måste vara över 18 år gammal, det finns ingen övre åldersgräns.

Det finns inget krav på att du måste ha rid vana innan du kommer till projektet. Vi vet av erfarenhet att upplevelsen blir ännu bättre om du har minst något/några års erfarenhet av hästhållning och ridning. Oavsett erfarenhet finns det hästar som anpassas till din nivå av ridkunskaper.

Klimat & Hållbarhet
Våra samarbetspartners i Sydafrika har ett brett utbud av miljövänliga aktiviteter som:

Några snabba fakta om Horses & Wildlife
Passar förFrån 18 år
KvalifikationerIngen, men bra med lite erfarenheter om hästar
Längd17 - 59 dagar
AnkomstplatsJohannesburg
Borde beställasMinst 3 månader i förväg
RanchstayHästar
Jag vill boka! Jag har några frågor

Projekt

Alla deltagare på Horses & Wildlife ska förbereda sig på att komma till en Horse Camp. Fokus kommer att ligga på hästarna och ridningen och som en bonus kommer du få möjlighet att delta på Game Drives ute på savannen. Området där stallet ligger har inte The Big 5. Bush campen där ni bor finns dess och det är inte helt ovanligt att elefanterna kommer och dricker vid vattenhåller som ligger 20 meter bort ifrån uteköket. Familjens otroliga energi & genuina intresse med hög kompetens inom hästhållning och ridning kommer inte bara utveckla dig som ryttare, du kommer utvecklas som människa också.

Du som deltar kommer i de flesta fall inte mocka och göra i ordning foder till hästarna då det finns anställda som gör det. Anledningen till varför det finns personal till de uppgifterna är för att skapa jobb i området. Du kommer under din vistelse ha extra ansvar för utvalda hästar för daglig visitering.

Arbetsuppgifter

Dagarna är uppdelade i två block där man halva dagen arbetar med hästarna i stallet och andra halvan antingen är ute i bushen, på utflykter eller liknande. Vissa lektioner hålls av Traci & Shannon. Ibland håller du lektioner för andra volontärer och ibland har de lektioner för dig. Ett utmärkt sätt att utvecklas på.


Arbetet med hästarna och stallet innefattar bland annat:

Exempel på hur ett veckoschema kan se ut: OBS! Detta ändras veckovis detta är endast ett exempel.


Wildlife

Wildlife-delen sker på morgonen eller på kvällarna för att få en så maximerad upplevelse som möjligt. Vid gryning, skymning och mörkret är de vilda djuren som mest aktiva. Ni kommer oftast åka runt i en safarijeep för att se och spåra djuren. Ibland sker även bush-walks. För det mesta sker körningarna i big 5 reservat så föreställ dig att du åker på safari flera gånger i veckan.


Ingen dag är den andra lik och var beredd på att snabba ändringar kan ske i schemat om akuta saker inträffar. Det är djur du arbetar med och saker går inte alltid som planerat. Att vara på Horses & Wildlife är upplyftande för oss som är vana vid en inrutad vardag. Här händer det oförutsedda saker varje dag.

This is Africa
Kom ihåg att i Afrika kan saker ändra sig. Tid och fakta är flexibla begrepp och du kommer att möta fenomenet "African Time". Bli inte frustrerad när en tidpunkt blir försenad- det kommer att ske ofta. Luta dig tillbaka och go-with-the-flow. Du kommer att höra uttrycket TIA. Det används ofta och står för :This is Africa.

Tiden förklarad med ett leende :-)

Skicka denna sidan till mig som PDF

Introdagar

De tre första dagarna är introduktion i Johannesburg. Detta är ett utmärkt sätt att lära känna de andra deltagarna och landa lite innan din Horse Camp börjar. Under dessa dagar kommer du att vara tillsammans med nya deltagare som ska till andra volontärprojekt efter introduktionen, och inte enbart personer som ska till Horses & Wildlife. Aktiviteterna består av kulturella och sociala inslag, såsom trumlektioner, museibesök och information om Sydafrikas historia och kultur. På fredagsmorgonen körs du till projektet.

Deltagarna delar rum med andra av samma kön. Det finns gemensamma duschar och toaletter. (Om du vill uppgradera till ett dubbelrum med eget badrum så det kostar det extra per natt per person). Det finns wifi i som du betalar för efter ankomsten.

Onsdag: Dagen börjar runt kl 10 i gästhuset där du får massor av information om bland annat Sydafrika, tips och råd, Efter informationen i reser gruppen till bland annat Soweto, där man får en guidad tur och lär sig mer om Sowetos historia.

Torsdag: Du tas med på en guidad tur till en kulturell och lokal by, där får man lära sig om den sydafrikanska kulturen. Man möter lokalbefolkningen och får möjligheten att prova sydafrikansk mat.

Fredag: Dagen är kommen för att åka vidare till projektet. Du kommer antingen bli körd direkt till projektet eller så kommer en av våra representanter följa med dig till bussen som transporterar dig till din slutdestination där ditt horsecamp börjar.

Varför Horses & Wildlife med GoXplore?

  • Upplev den Afrikanska savannen från Hästryggen och en känsla av paradis.
  • Du er med på orienteringsdager i Johannesburg
  • Spis middag under stjernehimmelen
  • Tillbringa varje dag med andra volontärer och hästarna på programmet
  • Skötsel och ridning av hästarna varje dag
  • Var med om fantastiska naturupplevelser varje dag och se vilda djur i sina naturliga miljöer
  • Träffa och lär känna volontärer från hela världen
  • Jobba förebyggande mot tjuvskytte
  • Du får möjlighet att uppleva The BIg Five

Boende

Deltagarna bor på samma gård som familjen och boendet är i form av "chalet"/bungalows. Det är stugor med 4 bäddar och ett badrum i varje stuga. Du blir skjutsad till och från stallet varje dag , det tar ca 10 minuter med jeep.

All kost och logi ingår under hela din vistelse och standarden är fräsch. Maten ingår och som deltagare hjälper man till att laga maten. Det finns ett rullande schema om vem som lagar och när och varje deltagare lagar middag med sina rumskompisar 1-2 gånger i veckan. Ibland går man ut och äter middag, den kostnaden står man själv för. Frukosten lagar man alltid själv i utomhusköket som tillhör boendeområdet. Mat, vissa drycker (kaffe, te, juice och vatten) är inkluderat.

Det finns möjlighet till Internet på projektet. Observera att det kan bli en liten kostnad vid användning av Wifi, du kommer att informeras om detta på projektet. Området har en mysig umgängesplats, en matsal och ett utomhusvardagsrum där man bland annat har möjlighet att se djuren komma och dricka från ett vattenhål som ligger 50 meter bort. Stall-anläggningen ligger endast ett par hundra meter från Hoedspruit


Jag vill boka! Jag har några frågor

Visum

Vid ankomsten kommer du som svensk medborgare att utfärda ett 90 dagars turistvisum. Detta kostar ingenting och du behöver inte söka innan avresa. Ditt pass skall vara giltigt minst 6 månader efter utresa från Sydafrika och ha två blanka sidor för in- och utresestämplar. Vi rekommenderar dig att resa runt och uppleva mer av vad Sydafrika har att erbjuda efter avslutat projektet, inom viseringens tid. Vänligen kontakta oss för tips!


Priser

Prisene er ikke satt ennå. Ta kontakt for å høre mer om mulighetene neste år.

(Priserna är giltiga till 31 december 2020)

En flygbiljett tur & retur till Johannesburg brukar kosta mellan ca 6 500 – 9 500 SEK ink. flygskatt.
OBS! Ett flygpris stiger ju närmre avresa man bokar det. Vi rekommenderar dig att inte vänta för länge med din bokning.

Vad är inkluderat i priset?

Vad ingår inte

FLYGRESAN

Vi vet hur viktigt det är att känna tryggheten med flygresan i kombination med priset, vi skickar dig därför vår flygoffert när du betalt din handpenning. Bokar du flyget med oss har du tryggheten i att du är täckt utav resegarantin. Om du till exempel köper en flygbiljett från en annan researrangör eller via internet har du inget skydd via resegarantin, då det inte anses som en paketresa. Vi håller också koll på dina flygtider samt får vi alltid reda på om flyget skulle bli försenat eller inställt och kan därför meddela dig och vår samarbetspartner.


Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Horses & Wildlife

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare

Aktiviteter i Sydafrika

Avgångar

Projektet börjar första och tredje tisdagen varje månad året runt.

De första tre dagarna är introduktionsdagar i Johannesburg. Alla bor tillsammans på ett vandrarhem i en säker del av staden och får följa med på utflykter i Johannesburg så ni kan lära känna varandra fredag morgon körs du till projektet där du kommer spendera din tid på. Avreseflyget får inte ske innan 20:00 på dagen för avresa.

FAQ

Hur mycket fickpengar behöver jag?

Eftersom all mat och boende ingår i programpriset behöver du inte mycket extra. Vi rekommenderar ca 500-600 kr per vecka under projekttiden. Vill du delta i ytterligare turer eller utflykter som inte är en del av projektet behöver du betala för dessa. Projektet erbjuder flera aktiviteter och utflykter under din vistelse.

Kan jag ta ut pengar på projektet?

Du kan ta ut pengar i Hoedspruit som är endast 15 minuter promenad från stallet.

Vad är valutan i Sydafrika ?

Den lokala valutan heter Rand (ZAR). Detta kan växlas hos svenska banker före resan.

Hur är kommunikationsmöjligheterna på projektet?

Det finns trådlöst WiFi på projektet. Observera att det kan tillkomma en liten kostnad vid användning av internetet, du kommer att informeras mer om detta på plats.

Hur kan jag kommunicera med dem där hemma?

Du kan också köpa ett sydafrikanskt SIM-kort (starter). Du får då ett sydafrikanskt mobilnummer och betalar inte för att ta emot samtal. Starter pack är billigt och vår partner kan ge råd om hur du lättast köper en starter.

Måste jag ha reseförsäkring?

Ja. Reseförsäkring är obligatoriskt. GoXplore har en skräddarsydd försäkring som täcker jobb på volontärprojekt.

Vilka vaccinationer behöver jag innan jag reser?

Kontakta din vaccinationsbyrå eller husläkare för konsultation.
Vanligtvis brukar man ta för ,Hepatit A & B och stelkramp.

Vilka kläder behöver jag packa?

Det är viktigt att du packar bekväma kläder som du inte är rädd om. Du kommer att arbeta med djur och allmänt gårdsarbete, och kläderna kan därför bli både smutsiga och trasiga. En omfattande packlista kommer till dig när du bokat in dig.

Är det farligt att resa till Sydafrika?

GoXplore följer alltid UD´s rekommendationer när det gäller resor. Sydafrika har inte varit på UD:s lista på många år nu och vi upplever en situation i landet som mycket stabil. Kontakta oss gärna om du har några frågor angående detta.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Hem » Land » Sydafrika » Horses & Wildlife

Senaste nyheter: Boka din resa utan att binda upp dig