Login

Hästresor til Sydafrika

Vill du vara med om något utöver det vanliga och uppleva Sydafrikas natur och djurliv från hästryggen.Vår Horse Camp-program erbjuder en unik kombination av arbete med hästar och det bästa Sydafrika har att erbjuda!

Läs mer

Kontakta Ann-Louise

Horses & Wildlife

Några snabba fakta om Horses & Wildlife
Från kr 14990
Passar förFrån 18 år
KvalifikationerIngen, men bra med lite erfarenheter om hästar
Längd17 - 59 dagar
AnkomstplatsJohannesburg
Borde beställasMinst 3 månader i förväg
RanchstayHästar

Älskar du hästar, vill utveckla din ridning och samtidigt vara med om ett häftigt äventyr ute i den Sydafrikansa bushen är detta resan för dig! På vår Horses & Wildlife-program kommer du som rutinerad eller orutinerad ryttare ut maximalt av din vistelse i Sydafrika.

Vårt hästprojekt ligger precis i utkanten utav Hoedspruit som är en liten stad i närheten av Krugerparken. Projektet drivs av Traci, en dedikerad kvinna som tillsammans med sin familj arbetar för att du ska få en så optimal resa som möjligt och utveckla din ridning. Traci har arbetat med hästar hela sitt liv och blivit godkänd av en nationel jury och innehar EQASA (Equestrian Qualification Authority of SA). Hon har även intyget CEEPSA (Council of Equine & Equestrian Professionals of SA) som certifierar henne att arbeta med ridturism. Traci har tävlat i olika grenar, men brinner lite extra för hoppning. Hennes passion för hästar avspeglas väl på både personalen, anläggningen men framför allt på hästarna.

Du kommer få ta del av unika upplevelser, få vänner för livet och återvända hem med nya kunskaper och erfarenheter om både landet men även din egen ridning. Anläggningen har 2 stall här hälften är uppdelade i Tracis egna hästar samt inackorderade hästar och andra hälften är till för deltagarna. För att kunna svalka hästarna under de varma sommarmånaderna är stallen utrustade med fläktar. Hagarna ligger precis intill stallet och varje hage har skydd ifrån solen och nederbörd i form av träd. Fri tillgång till vatten finns även i alla hagarna så hästarna har möjlighet att svalka sig och aldrig gå törstiga.

I naturreservatet Hoedspruit Wildlife Estate är vår Horse Camp belägen. Du kommer få möjligheten att se en uppsjö av vilda djur under Trail Rides med allt ifrån giraffer, zebror, leopard och olika typer av antiloparter och mycket mer.

Vem kan delta?

Du måste vara över 18 år gammal, men det finns ingen övre åldersgräns. Det är viktigt att du tycker om djur, speciellt hästar, vara i ok fysisk form och inte är rädd för att ta i.

Det finns inget krav på att du måste ha ridvana innan du kommer till projektet. Men vi vet av erfarenhet att upplevelsen blir ännu bättre om du har minst något/några års erfarenhet av hästhållning och ridning. Är du helt nybörjare anpassas lektionerna och hästarna efter dig. Är du väldigt rutinerad kan du självklart delta och även i dessa fall anpassas hästarna och utbildningen efter dina kunskapsnivåer. Deltagarna kommer även och ta del av andras kunskaper och hjälpa varandra med en del utbildning. Projektet har en viktgräns på max 85 kg, det vill säga att deltagarna måste väga under 85kg för att kunna delta i projektet.


Jag vill boka! Jag har några frågor

Projekt

Alla deltagare på Horses & Wildlife ska förbereda sig på att komma till en Horse Camp. Fokus kommer att ligga på hästarna och ridningen men som en bonus kommer du få möjlighet att delta på Game Drives ute på savannen. Området där stallet ligger har inte The Big 5, men bush campen där ni bor finns dessa och det är inte helt ovanligt att elefanterna kommer och dricker vid vattenhåller som ligger 50 meter bort ifrån uteköket. Tracies genuina intresse och höga kompetens inom hästhållning och ridning kommer inte bara utveckla dig som ryttare, du kommer också lära dig om hur man arbetar med hästar i Sydafrika.

Du som deltar kommer inte mocka och göra i ordning foder till hästarna då det finns anställda som gör detta. Anledningen till varför det finns personal till de uppgifterna är för att skapa jobb i området. Du kommer under din vistelse ha extra ansvar för utvalda hästar för daglig visitering. Om någon av hästarna har befintliga skador, åkommor eller liknande som kräver lättare behandling kommer du vara första ansvarig för detta. Exempelvis soleksem, kliande svansar, nya sår etc. Självklart kommer du få en genomgång hur det ska behandlas och hur ofta det ska behandlas väl på plats.

Arbetsuppgifter

Dagarna är uppdelade i två block där man halva dagen (mån-tors) arbetar med hästarna i stallet och andra halvan antingen är ute i bushen, på utflykter eller liknande. Vissa lektioner (hoppning och dressyr) hålls av Tracie, men vill man kan man själv hjälpa varandra och hålla lektioner för att förbättra och utveckla sina egna ledarskaps och utbildningsförmåga. Arbetet med hästarna innefattar bland annat:

Wildlife

Wildlife-delen är en häftig bonus som man får med i detta fantastiska program. Det sker på morgonen eller på kvällarna för att få en så maximerad upplevelse som möjligt. Vid gryning, skymning och mörkret är de vilda djuren som mest aktiva. Ni kommer oftast resa runt i jeepen för att se och spåra djuren, ibland sker även bush-walks. Under night drives söker med efter djuren med en lampa för att se vad som befinner sig i mörkret, och det är inte ovanligt att man helt plötsligt finner en stor hjord med antiloper, bufflar eller ett gäng elefanter strosandes strax intill. Du kommer också få se världens vackraste solnedgång och stjärnhimmel under dina bushturer.

Ingen dag är den andra lik och var beredd på att snabba ändringar kan ske i schemat om akuta saker inträffar. Det är djur du arbetar med och saker och ting går inte alltid som planerat. Förbered dig på tidiga morgnar vilket ofta resulterar i tidiga kvällar. En vecka kan se ut som följande:

Måndag – Torsdag: Halva dagen i stallet med hästarna (morgon eller eftermiddag) andra halvan spenderas i bushen

Fredag: Fun Day i stallet – Allt ifrån Gymkahna, balansträning, simma med hästarna till att se när Traci visar hur man utövar Natural Horsemanship

Lördag: Excursion Day – utflyktsdag, ingen tid i stallet. Om ni kommer överens om att exempelvis resa till en nationalpark på er utflyktsdag ingår inte entrékostnaden.

Söndag: Relax day

Skicka denna sidan till mig som PDF

Introdagar

När du anländer till flygplatsen i Johannesburg blir du mött av en av representanterna från vår lokala partner som kör dig till gästhuset. Du kommer ha gott om tid till att koppla av och göra dig i ordning. Ankomstdagen är lugn och det arrangeras inga aktiviteter så du är fri till att göra vad du vill. Du kan till exempel gå till ett köpcentrum eller koppla av i gästhuset. Under introduktionsdagarna håller deltagarna till på vandrarhemmet som ligger i en lugn och säker del av Johannesburg.

De tre första dagarna är introduktion i Johannesburg. Detta är ett utmärkt sätt att lära känna de andra deltagarna och landa lite innan din Horse Camp börjar. Under dessa dagar kommer du att vara tillsammans med nya deltagare som ska till andra volontärprojekt efter introduktionen, och inte enbart personer som ska till Horses & Wildlife. Aktiviteterna består av kulturella och sociala inslag, såsom trumlektioner, museibesök och information om Sydafrikas historia och kultur. På fredagsmorgonen körs du till projektet.

Deltagarna delar rum med andra av samma kön. Det finns gemensamma duschar och toaletter. (Om du vill uppgradera till ett dubbelrum med eget badrum så det kostar det extra per natt per person). Det finns wifi i gästhuset som du betalar för efter ankomsten. Tre måltider per dag ingår och alla måltider lagas av vandrarhemmets personal. Gästhuset ligger inom gångavstånd till ett köpcentrum som deltagarna kan besöka på eftermiddagen och kvällen efter att intorduktionsdagen är över. Detta måste anordnas tillsammans med vandrarhemmets personal.

Onsdag: Dagen börjar runt kl 10 i gästhuset där du får massor av information om bland annat Sydafrika, tips och råd, säkerhet, regler, vad som förväntas av deltagarna, olika uppdrag på projekten etc. Efter informationen i reser gruppen till bland annat Soweto, där man får en guidad tur och lär sig mer om Sowetos historia. Du får även möjlighet till att se huset Nelson Mandela bodde i.

Torsdag: Deltagarna tas med på en guidad tur till en kulturell och lokal by, där man verkligen får lära sig om den sydafrikanska kulturen. Man möter lokalbefolkningen och får möjligheten att prova sydafrikansk mat.

Fredag: Dagen är kommen för att åka vidare till projektet. Du kommer antingen bli körd direkt till projektet eller så kommer en av våra representanter följa med dig till bussen. När du väl är framme väntar en annan representant från projektet på dig.

Varför Horses & Wildlife med GoXplore?

Boende

Deltagarna bor på samma gård som familjen och boendet är i form av "chalet"/bungalows. Det är stugor med 4 bäddar och ett badrum i varje stuga. All kost och logi ingår under hela din vistelse och standarden är fräsch. Maten ingår och som deltagare hjälper man till att laga maten. Det finns ett rullande schema om vem som lagar och när och varje deltagare lagar middag med sina rumskompisar 1-2 gånger i veckan. Familjen lagar mat oftast på måndagar och på lördagar är det barbeque. Ibland går man ut och äter middag, den kostnaden står man själv för. Frukosten lagar man alltid själv i utomhusköket som tillhör boendeområdet. Mat, vissa drycker (kaffe, te, juice och vatten) är inkluderat.

Det finns möjlighet till Internet på projektet. Observera att det kan bli en liten kostnad vid användning av Wifi, men du kommer att informeras om detta på projektet. Området har en mysig umgängesplats, en matsal och ett utomhusvardagsrum där man bland annat har möjlighet att se djuren komma och dricka från ett vattenhål som ligger 50 meter bort. Projektet ligger inte långt ifrån civilisationen så man har möjlighet att åka in till stan och köpa något snacks och läsk eller bara ta ut pengar ,dock får detta endast göras efter överenskommelse med projektledaren. Som regel så reser gruppen in till stan en gång i veckan och äter ute. Observera att det då kan tillkomma en extra kostnad om du åker in till stan och äter. Observera att man bor i ett område som ligger intill och inte på själva projektet där ridcentret är. Man blir upphämtad och körd dit varje dag och är en resa på ca 10 minuter.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Visum

Vid ankomsten kommer du som svensk medborgare att utfärda ett 90 dagars turistvisum. Detta kostar ingenting och du behöver inte söka innan avresa. Ditt pass skall vara giltigt minst 6 månader efter utresa från Sydafrika och ha två blanka sidor för in- och utresestämplar. Vi rekommenderar dig att resa runt och uppleva mer av vad Sydafrika har att erbjuda efter avslutat projektet, inom viseringens tid. Vänligen kontakta oss för tips!

OBS!

Om du besöker Sydafrika och stannar längre än vad som angavs i passet vid inresan kan få ett återreseförbud vid utresan. Återreseförbudet är på mellan 12 månader - 5 år. Tidigare utgick endast böter. Det är möjligt att förlänga en besöksvisering men måste göras i mycket god tid innan den gällande visering löper ut. Du kan kontakta VFS Global Home Affairs som är den myndighet som har hand om ansökningar av viseringar. Kontaktuppgifter finns i högra spalten i denna länk där du finner med information:http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Pretoria/Reseinformation/Reseinformation-Sydafrika-sys/

Priser

Pris
2 veckor + 3 introdagar (17 dagar) 14990
4 veckor + 3 introdagar (31 dagar) 22490
6 veckor + 3 introdagar (45 dagar) 30490
8 veckor + 3 introdagar (59 dagar) 39490

(Priserna är giltiga till 31 december 2017)

En flygbiljett tur & retur till Johannesburg brukar kosta mellan ca 6 500 – 10 000 SEK ink. flygskatt.
OBS! Ett flygpris stiger ju närmre avresa man bokar det. Vi rekommenderar dig att inte vänta för länge med din bokning.

Vad är inkluderat i priset?

Vad ingår inte

VILL DU BOKA MEN ÄR LITE OSÄKER PÅ VAD SOM GÄLLER OM DU VILL BOKA AV?

Bokar du något av våra program till Afrika så har du rätt att boka av utan kostnad fram till 24 timmar innan avresa. Detta är giltigt om Utrikesdepartementet går ut med rekommendationer att inte åka till respektive land på grund av naturkatastrof, sjukdomsutbrott, krigssituationer eller liknande.

FLYGRESAN

Vi vet hur viktigt det är att känna tryggheten med flygresan i kombination med priset, vi skickar dig därför vår flygoffert när du betalt din handpenning. Bokar du flyget med oss har du tryggheten i att du är täckt utav resegarantin. Om du till exempel köper en flygbiljett från en annan researrangör eller via internet har du inget skydd via resegarantin, då det inte anses som en paketresa. Vi håller också koll på dina flygtider samt får vi alltid reda på om flyget skulle bli försenat eller inställt och kan därför meddela dig och vår samarbetspartner.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Aktiviteter i Sydafrika

Avgångar

Projektet börjar första och tredje tisdagen varje månad hela 2017 & 2018.

De första tre dagarna är orienteringsdagar i Johannesburg. Alla bor tillsammans på ett vandrarhem i en säker del av staden och får följa med på utflykter i Johannesburg så ni kan lära känna varandra fredag morgon körs du till projektet där du kommer spendera din tid på. Avreseflyget får inte ske innan 20:00 på dagen för avresa. Platserna tar slut snabbt så det är bäst att vara ute i god tid!

FAQ

Hur mycket fickpengar behöver jag?

Eftersom all mat och boende ingår i programpriset behöver du inte mycket extra. Vi rekommenderar ca 500-600 kr per vecka under projekttiden. Vill du delta i ytterligare turer eller utflykter som inte är en del av projektet måste du betala för dessa. Projektet erbjuder flera aktiviteter och utflykter under din vistelse.

Får jag ta ut pengar på projektet?

Det finns ingen möjlighet att ta ut pengar på själva projektet så du måste ta ut pengar innan du åker eller eventuellt på flygplatsen i Johannesburg. Du kan ta ut i Hoedspruit som ligger i närheten av projektet.

Vad är valutan i Sydafrika ?

Den lokala valutan heter Rand (ZAR). Detta kan växlas hos svenska banker före resan.

Hur är kommunikationsmöjligheterna på projektet?

Det finns trådlöst WiFi på projektet. Observera att det kan tillkomma en liten kostnad vid användning av internetet, men du kommer att informeras mer om detta på plats.

Hur kan jag kommunicera med dem där hemma?

Du kan också köpa ett sydafrikanskt SIM-kort (starter). Du får då ett sydafrikanskt mobilnummer och betalar inte för att ta emot samtal. Starter pack är billigt och vår partner kan ge råd om hur du lättast köper en starter.

Måste jag ha reseförsäkring?

Ja. Reseförsäkring är obligatoriskt. GoXplore har en skräddarsydd försäkring som täcker jobb på volontärprojekt.

Vilka vaccinationer behöver jag innan jag reser?

Kontakta din vaccinationsbyrå eller husläkare för konsultation.
Vanligtvis brukar man ta för ,Hepatit A & B och stelkramp.

Vilka kläder behöver jag packa?

Det är viktigt att du packar bekväma kläder som du inte är rädd om. Du kommer att arbeta med djur och allmänt gårdsarbete, och kläderna kan därför bli både smutsiga och trasiga. En rekommendation är att ha bra skor och ridstövlar

Hur är årstiderna?

Sydafrika har motsatta säsonger till skillnad från Sverige, så det är viktigt att du packar dina kläder utifrån vilken tid på året du ska resa. Det är i stort sätt ett sol-fullt liv i Sydafrika, där den bästa perioden räknas från mitten av september fram till mars/april. Detta är deras sommar. November-februari är den varmaste tiden på året och är i stort sätt varm och torr. Från maj till september är det vintermånader och temperaturen kan gå ner mot noll. Detta gäller särskilt på kvällen och natten. Vi rekommenderar att du ta med varma kläder och helst underställ också.

Måste jag ha med mig adapter?

Ja, du behöver en adapter.

Är det säkert att arbeta och resa i Sydafrika ?

Ja, förutsatt att du följer de normer och regler som finns. Du kommer att stanna på projektet under vistelsen och kan inte lämna gården utan att åtföljas av en projektledare så att du kan känna dig helt säker.

Är det farligt att resa till Sydafrika?

GoXplore följer alltid UD´s rekommendationer när det gäller resor. Sydafrika har inte varit på UD:s lista på många år nu och vi upplever en situation i landet som mycket stabil. Kontakta oss gärna om du har några frågor angående detta.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Hem » Land » Sydafrika » Horses & Wildlife

Elin A beställde vårt Volontär Costa Rica program för 8h sedan. Är det något för dig också??!