Login Megamässa - Jobba och studera utomlands!

Hästresor till Sydafrika

Vill du resa iväg och ha ett Sydafrikanskt äventyr på hästryggen så ska du inte tveka att åka på vårt Horse-Camp. Utveckla din ridning och upplev en gästfrihet du sällan skådat hos en familj med fantastiska kunskaper om hästar, vilda djur & natur.

Läs mer

Kontakta Ann-Louise

Horses & Wildlife

Några snabba fakta om Horses & Wildlife
Från kr 15490
Passar förFrån 18 år
KvalifikationerIngen, men bra med lite erfarenheter om hästar
Längd17 - 59 dagar
AnkomstplatsJohannesburg
Borde beställasMinst 3 månader i förväg
RanchstayHästar

Älskar du hästar, vill utveckla din ridning och samtidigt vara med om ett häftigt äventyr ute i den Sydafrikanska bushen är detta resan för dig! På vårt Horses & Wildlife-program kommer du är som rutinerad eller orutinerad ryttare att ha
"the time of your life."

Vårt hästprojekt ligger precis i utkanten utav Hoedspruit som är en liten stad i närheten av Krugerparken. Projektet drivs av Traci , Shannon och Ryan, en dedikerad familj som arbetar för att du ska få en så innehållsrik resa som möjligt och även utveckla din ridning. Traci har arbetat med hästar hela sitt liv och blivit godkänd av en nationel jury och innehar EQASA (Equestrian Qualification Authority of SA). Hon har även intyget CEEPSA (Council of Equine & Equestrian Professionals of SA) som certifierar henne att arbeta med ridturism. Familjens passion för hästar avspeglas på både personalen, anläggningen & hästarna.

Du kommer få ta del av unika upplevelser, få vänner för livet och återvända hem med nya kunskaper och erfarenheter om både landet men även din egen ridning. Anläggningen har 2 stall där hälften är uppdelade med familjens egna hästar samt inackorderade hästar. Ibland rider du på de inackorderade hästarna när behovet finns.

Du kommer få möjligheten att se massor av olika vilda djur under din tid på plats. Både på dina outrides och på bush camp där du bor. Ett vattenhål ligger 20 meter från camp dit kommer många djur och dricker. Att se elefanter på nära håll när du äter frukost är en upplevelse du kommer komma ihåg länge.

Missa inte vår Megamässa i Stockholm den 10/2 - En av Sveriges största mässor med fokus på volontär, jobb & studier utomlands. Här kan du tävla och vinna en resa till Australien, träffa utställare från alla världens hörn, lyssna på inspirerande föreläsning, boka upp en anställningsintervju till Australien, Kanada eller Nya Zeeland samt att du kan ta del av massor av erbjudanden. Det är fri entré, men glöm inte att skicka in din föranmälan för att slippa kö! Läs mer här.

Vem kan delta?

Du måste vara över 18 år gammal, det finns ingen övre åldersgräns.

Det finns inget krav på att du måste ha ridvana innan du kommer till projektet. Vi vet av erfarenhet att upplevelsen blir ännu bättre om du har minst något/några års erfarenhet av hästhållning och ridning. Oavsett erfarenhet finns det hästar som anpassas till din nivå av ridkunskaper.Jag vill boka! Jag har några frågor

Projekt

Alla deltagare på Horses & Wildlife ska förbereda sig på att komma till en Horse Camp. Fokus kommer att ligga på hästarna och ridningen och som en bonus kommer du få möjlighet att delta på Game Drives ute på savannen. Området där stallet ligger har inte The Big 5. Bush campen där ni bor finns dessa och det är inte helt ovanligt att elefanterna kommer och dricker vid vattenhåller som ligger 20 meter bort ifrån uteköket. Familjens otroliga energi & genuina intresse med hög kompetens inom hästhållning och ridning kommer inte bara utveckla dig som ryttare, du kommer utvecklas som människa också.

Du som deltar kommer i de flesta fall inte mocka och göra i ordning foder till hästarna då det finns anställda som gör det. Anledningen till varför det finns personal till de uppgifterna är för att skapa jobb i området. Du kommer under din vistelse ha extra ansvar för utvalda hästar för daglig visitering.

Arbetsuppgifter

Dagarna är uppdelade i två block där man halva dagen arbetar med hästarna i stallet och andra halvan antingen är ute i bushen, på utflykter eller liknande. Vissa lektioner hålls av Traci & Shannon. Ibland håller du lektioner för andra volontärer och ibland har de lektioner för dig. Ett utmärkt sätt att utvecklas på.


Arbetet med hästarna och stallet innefattar bland annat:

Exempel på hur ett veckoschema kan se ut:


Wildlife

Wildlife-delen sker på morgonen eller på kvällarna för att få en så maximerad upplevelse som möjligt. Vid gryning, skymning och mörkret är de vilda djuren som mest aktiva. Ni kommer oftast åka runt i en safarijeep för att se och spåra djuren. Ibland sker även bush-walks. För det mesta sker körningarna i big 5 reservat så föreställ dig att du åker på safari flera gånger i veckan.


Ingen dag är den andra lik och var beredd på att snabba ändringar kan ske i schemat om akuta saker inträffar. Det är djur du arbetar med och saker går inte alltid som planerat. Att vara på Horses & Wildlife är upplyftande för oss som är vana vid en inrutad vardag. Här händer det oförutsedda saker varje dag.


Skicka denna sidan till mig som PDF

Introdagar

De tre första dagarna är introduktion i Johannesburg. Detta är ett utmärkt sätt att lära känna de andra deltagarna och landa lite innan din Horse Camp börjar. Under dessa dagar kommer du att vara tillsammans med nya deltagare som ska till andra volontärprojekt efter introduktionen, och inte enbart personer som ska till Horses & Wildlife. Aktiviteterna består av kulturella och sociala inslag, såsom trumlektioner, museibesök och information om Sydafrikas historia och kultur. På fredagsmorgonen körs du till projektet.

Deltagarna delar rum med andra av samma kön. Det finns gemensamma duschar och toaletter. (Om du vill uppgradera till ett dubbelrum med eget badrum så det kostar det extra per natt per person). Det finns wifi i som du betalar för efter ankomsten.

Onsdag: Dagen börjar runt kl 10 i gästhuset där du får massor av information om bland annat Sydafrika, tips och råd, säkerhet, regler, vad som förväntas av deltagarna, olika uppdrag på projekten etc. Efter informationen i reser gruppen till bland annat Soweto, där man får en guidad tur och lär sig mer om Sowetos historia. Du får även möjlighet till att se huset Nelson Mandela bodde i.

Torsdag: Du tas med på en guidad tur till en kulturell och lokal by, där får man lära sig om den sydafrikanska kulturen. Man möter lokalbefolkningen och får möjligheten att prova sydafrikansk mat.

Fredag: Dagen är kommen för att åka vidare till projektet. Du kommer antingen bli körd direkt till projektet eller så kommer en av våra representanter följa med dig till bussen som transporterar dig till din slutdestination där ditt hästprojekt börjar.

Varför Horses & Wildlife med GoXplore?

Boende

Deltagarna bor på samma gård som familjen och boendet är i form av "chalet"/bungalows. Det är stugor med 4 bäddar och ett badrum i varje stuga.Du blir skjutsad till och från stallet varje dag det tar ca 10 minuter med jeep.

All kost och logi ingår under hela din vistelse och standarden är fräsch. Maten ingår och som deltagare hjälper man till att laga maten. Det finns ett rullande schema om vem som lagar och när och varje deltagare lagar middag med sina rumskompisar 1-2 gånger i veckan. Ibland går man ut och äter middag, den kostnaden står man själv för. Frukosten lagar man alltid själv i utomhusköket som tillhör boendeområdet. Mat, vissa drycker (kaffe, te, juice och vatten) är inkluderat.

Det finns möjlighet till Internet på projektet. Observera att det kan bli en liten kostnad vid användning av Wifi, du kommer att informeras om detta på projektet. Området har en mysig umgängesplats, en matsal och ett utomhusvardagsrum där man bland annat har möjlighet att se djuren komma och dricka från ett vattenhål som ligger 50 meter bort. Stall-anläggningen ligger endast ett par hundra meter från Hoedspruit så det är lätt att promenera in dit från stallet.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Visum

Vid ankomsten kommer du som svensk medborgare att utfärda ett 90 dagars turistvisum. Detta kostar ingenting och du behöver inte söka innan avresa. Ditt pass skall vara giltigt minst 6 månader efter utresa från Sydafrika och ha två blanka sidor för in- och utresestämplar. Vi rekommenderar dig att resa runt och uppleva mer av vad Sydafrika har att erbjuda efter avslutat projektet, inom viseringens tid. Vänligen kontakta oss för tips!

OBS!

Om du besöker Sydafrika och stannar längre än vad som angavs i passet vid inresan kan få ett återreseförbud vid utresan. Återreseförbudet är på mellan 12 månader - 5 år. Tidigare utgick endast böter. Det är möjligt att förlänga en besöksvisering men måste göras i mycket god tid innan den gällande visering löper ut. Du kan kontakta VFS Global Home Affairs som är den myndighet som har hand om ansökningar av viseringar. Kontaktuppgifter finns i högra spalten i denna länk där du finner med information:http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Pretoria/Reseinformation/Reseinformation-Sydafrika-sys/

Priser

Pris
2 veckor + 3 introdagar (17 dagar) 15490
4 veckor + 3 introdagar (31 dagar) 23990
6 veckor + 3 introdagar (45 dagar) 31990
8 veckor + 3 introdagar (59 dagar) 39990

(Priserna är giltiga till 31 december 2018)

En flygbiljett tur & retur till Johannesburg brukar kosta mellan ca 6 500 – 10 000 SEK ink. flygskatt.
OBS! Ett flygpris stiger ju närmre avresa man bokar det. Vi rekommenderar dig att inte vänta för länge med din bokning.

Vad är inkluderat i priset?

Vad ingår inte

VILL DU BOKA MEN ÄR LITE OSÄKER PÅ VAD SOM GÄLLER OM DU VILL BOKA AV?

Bokar du något av våra program till Afrika så har du rätt att boka av utan kostnad fram till 24 timmar innan avresa. Detta är giltigt om Utrikesdepartementet går ut med rekommendationer att inte åka till respektive land på grund av naturkatastrof, sjukdomsutbrott, krigssituationer eller liknande.

FLYGRESAN

Vi vet hur viktigt det är att känna tryggheten med flygresan i kombination med priset, vi skickar dig därför vår flygoffert när du betalt din handpenning. Bokar du flyget med oss har du tryggheten i att du är täckt utav resegarantin. Om du till exempel köper en flygbiljett från en annan researrangör eller via internet har du inget skydd via resegarantin, då det inte anses som en paketresa. Vi håller också koll på dina flygtider samt får vi alltid reda på om flyget skulle bli försenat eller inställt och kan därför meddela dig och vår samarbetspartner.


Jag vill boka! Jag har några frågor

Aktiviteter i Sydafrika

Avgångar

Projektet börjar första och tredje tisdagen varje månad hela 2018.

De första tre dagarna är introduktionsdagar i Johannesburg. Alla bor tillsammans på ett vandrarhem i en säker del av staden och får följa med på utflykter i Johannesburg så ni kan lära känna varandra fredag morgon körs du till projektet där du kommer spendera din tid på. Avreseflyget får inte ske innan 20:00 på dagen för avresa.

FAQ

Hur mycket fickpengar behöver jag?

Eftersom all mat och boende ingår i programpriset behöver du inte mycket extra. Vi rekommenderar ca 500-600 kr per vecka under projekttiden. Vill du delta i ytterligare turer eller utflykter som inte är en del av projektet måste du betala för dessa. Projektet erbjuder flera aktiviteter och utflykter under din vistelse.

Kan jag ta ut pengar på projektet?

Du kan ta ut pengar i Hoedspruit som är endast 15 minuter promenad från stallet.

Vad är valutan i Sydafrika ?

Den lokala valutan heter Rand (ZAR). Detta kan växlas hos svenska banker före resan.

Hur är kommunikationsmöjligheterna på projektet?

Det finns trådlöst WiFi på projektet. Observera att det kan tillkomma en liten kostnad vid användning av internetet, du kommer att informeras mer om detta på plats.

Hur kan jag kommunicera med dem där hemma?

Du kan också köpa ett sydafrikanskt SIM-kort (starter). Du får då ett sydafrikanskt mobilnummer och betalar inte för att ta emot samtal. Starter pack är billigt och vår partner kan ge råd om hur du lättast köper en starter.

Måste jag ha reseförsäkring?

Ja. Reseförsäkring är obligatoriskt. GoXplore har en skräddarsydd försäkring som täcker jobb på volontärprojekt.

Vilka vaccinationer behöver jag innan jag reser?

Kontakta din vaccinationsbyrå eller husläkare för konsultation.
Vanligtvis brukar man ta för ,Hepatit A & B och stelkramp.

Vilka kläder behöver jag packa?

Det är viktigt att du packar bekväma kläder som du inte är rädd om. Du kommer att arbeta med djur och allmänt gårdsarbete, och kläderna kan därför bli både smutsiga och trasiga. En omfattande packlista kommer till dig när du bokat in dig.

Är det farligt att resa till Sydafrika?

GoXplore följer alltid UD´s rekommendationer när det gäller resor. Sydafrika har inte varit på UD:s lista på många år nu och vi upplever en situation i landet som mycket stabil. Kontakta oss gärna om du har några frågor angående detta.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Hem » Land » Sydafrika » Horses & Wildlife

Senaste nyheter: 8 skäl att åka till Costa Rica