1. Horses & Wildlife 2. Horse and giraffe 3. Jumping 4. Horses 5. 6. Love Africa

Hästresor till Sydafrika

Om du vill få ytterligare erfarenhet av ridning och volontärarbete med hästar, samtidigt som du omfamnar allt som den underbara Afrikanska bushen har att erbjuda, kan det här vara platsen för dig.

Läs mer

Horses & Wildlife

Älskar du hästar, vill utveckla din ridning och samtidigt vara med om ett häftigt äventyr ute i den Sydafrikanska bushen är detta resan för dig! På vårt Horses & Wildlife-program kommer du är som rutinerad eller orutinerad ryttare att ha "the time of your life."Projektet är oerhört populärt du måste boka dig minst 8-9 månader i förväg.
Första tillgängliga plats är januari 2024.
Du kommer ha the time of your life här så "make a plan".Njut av roliga vandringsturer i den afrikanska bushen, rida längs slättvilt som giraffer, zebra, vårtsvin och olika typer av antiloper i reservatet. Förbättra din hantering av hästar, skaffa ytterligare erfarenhet av allmän häst- och utrustningsskötsel, säkerhet, grundläggande veterinärmedicin, ridkunskaper både i djurlivet och på en arena, hästbeteende, naturlig hästskötsel. Kombinera vidareutveckling av dessa färdigheter med en unik naturupplevelse som omfattar bevarande. Upplev vandringssafari och guidning i den naturliga miljön, få kunskap om de lokala ekosystemen, identifiering av växter, fåglar och djur, spårning och skyltar och djurens beteende. Under din vistelse kommer du att åka på många spännande game drives och natt turer i det närliggande Big 5-reservatet. Det är här från fordonet som du kommer att leta efter några av dessa större djur som elefanter, noshörningar och stora katter – och exponera dig för det allra bästa Afrika har att erbjuda.

Hanna som reste med oss i oktober 2019 har en fin blogg du kan läsa den här : Hanna på Horses & Wildlife

Du kommer att arbeta tillsammans med Traci Thomson, som är en hängiven guide, skicklig tävlingsryttare och naturvårdare. Hon är också kvalificerad i både FGASA Level 1 och Level 2 samt Advanced Trails guide och facilitator. Hennes team består av Shannon, som sköter stallgården och jobbar med hästarna och Ryan, som genomför game drives på en Big 5-reservat, som är en del av Greater Kruger. Denna plats är utformad för att vara så rolig som möjligt. Som med alla placeringar med hästar kommer det att bli en del hårt arbete, men belöningen kommer att vara mer än värd det. Oavsett om du har ridit hela ditt liv och vill vidga dina vyer, eller en nybörjare som vill börja rida – kommer du att ha så roligt här. Träffa likasinnade från hela världen och få oförglömliga vänner och minnen.Vem kan delta?

Du måste vara över 18 år gammal, det finns ingen övre åldersgräns.

Det finns inget krav på att du måste ha ridvana innan du kommer till projektet. Vi vet av erfarenhet att upplevelsen blir ännu bättre om du har minst något/några års erfarenhet av hästhållning och ridning. Oavsett erfarenhet finns det hästar som anpassas till din nivå av ridkunskaper. Det finns en viktgräns på max 75 kilo för att kunna deltaga på plats.

Klimat & Hållbarhet
Våra samarbetspartners i Sydafrika har ett brett utbud av miljövänliga aktiviteter som:

Några snabba fakta om Horses & Wildlife
Passar förFrån 18 år
KvalifikationerIngen, men bra med lite erfarenheter om hästar
Längd2 - 12 veckor
AnkomstplatsHoedspruit
Borde beställasMinst 3 månader i förväg
VolontärarbeteVolontärarbete med djurMiljövårdHästar
Jag vill boka! Jag har några frågor
Jag hade en fantastisk resa som jag definitivt kommer att minnas för resten av mitt liv, tack så mycket för det!

Pauliina Horses & WildlifeÖversatt

Projekt

Alla deltagare på Horses & Wildlife ska förbereda sig på att komma till en Horse Camp.
Familjens otroliga energi & genuina intresse med hög kompetens inom hästhållning , ridning och miljö kommer inte bara utveckla dig som ryttare, du kommer utvecklas som människa också.


Dagarna på plats

Dagarna är uppdelade i två block där man halva dagen arbetar med hästarna i stallet och andra halvan antingen är ute i bushen, på utflykter eller liknande. Vissa lektioner hålls av Traci & Shannon. Ibland håller du lektioner för andra volontärer och ibland har de lektioner för dig. Ett utmärkt sätt att utvecklas på.


Arbetet med hästarna och stallet innefattar bland annat nedan och du kommer att lära dig massor kring detta.


Wildlife
Huvudsyftet är att skapa en kärlek och en medvetenhet om miljön, med bevarande som huvuddrivkraft.
Volontärer har möjlighet att göra:

Ingen dag är den andra lik och var beredd på att snabba ändringar kan ske i schemat om akuta saker inträffar. Det är djur du arbetar med och saker går inte alltid som planerat. Att vara på Horses & Wildlife är upplyftande för oss som är vana vid en inrutad vardag. Här händer det oförutsedda saker varje dag.

This is Africa
Kom ihåg att i Afrika kan saker ändra sig. Tid och fakta är flexibla begrepp och du kommer att möta fenomenet "African Time". Bli inte frustrerad när en tidpunkt blir försenad- det kommer att ske ofta. Luta dig tillbaka och go-with-the-flow. Du kommer att höra uttrycket TIA. Det används ofta och står för :This is Africa.

Tiden förklarad med ett leende :-)


Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Boende ligger sida vid sida från stallet och du promenerar längst med hagarna till ditt boende.
Huset är fullt utrustat och du delar rum med oftast 1 till.

All kost och logi ingår under hela din vistelse och standarden är fräsch. Maten ingår och som deltagare hjälper man till att laga maten. Det finns ett rullande schema om vem som lagar och när och varje deltagare lagar middag med sina rumskompisar 1-2 gånger i veckan. Ibland går man ut och äter middag, den kostnaden står man själv för.
Mat, vissa drycker (kaffe, te, juice och vatten) är inkluderat.

Som deltagare hjälper du till med matlagningen. Det bestäms vem som lagar mat och vilka dagar du och dina rumskamrater ansvarar för att laga middag. På måndagar brukar familjen laga maten och på lördagar är det grillning. Ibland går man ut och äter middag på egen bekostnad. Du gör frukosten själv, men de köper själva maten åt dig. Kaffe, te, juice och dricksvatten ingår. Du kan själv köpa drycker som alkohol, läsk och liknande. På vardagarna lagar de som driver projektet en god och nyttig lunch till dig. Det finns jogging- och cykelvägar inom fastigheten för dem som vill träna eller utforska bushen på andra sätt (cyklar tillhandahålls). Det finns obegränsad tillgång till internet på gården, men täckningen kan vara lite upp och ner.

Projektet ligger i En trygg Wildlife Estate 100 meter från den lilla byn Hoedspruit där du säkert kommer att uppleva restaurangen
" Sleepers" några gånger innan du åker hem. Det finns apotek, bank, affär i byn och ett par restauranger.

Jag hade en fantastisk resa som jag definitivt kommer att minnas för resten av mitt liv, tack så mycket för det!

Pauliina Horses & WildlifeÖversatt

Varför Horses & Wildlife med GoXplore?

  • Upplev den Afrikanska savannen från Hästryggen och en känsla av paradis.
  • Du utvecklas som ryttare
  • Lär dig om miljövård
  • Tillbringa varje dag med andra volontärer och hästarna på programmet
  • Skötsel och ridning av hästarna varje dag
  • Var med om fantastiska naturupplevelser varje dag och se vilda djur i sina naturliga miljöer
  • Träffa och lär känna volontärer från hela världen
  • Upplev vilda djur på nära håll
  • Du får möjlighet att uppleva The BIg Five

Visum

Vid ankomsten kommer du som svensk medborgare att utfärda ett 90 dagars turistvisum. Detta kostar ingenting och du behöver inte söka innan avresa. Ditt pass skall vara giltigt minst 6 månader efter utresa från Sydafrika och ha två blanka sidor för in- och utresestämplar. Vi rekommenderar dig att resa runt och uppleva mer av vad Sydafrika har att erbjuda efter avslutat projektet, inom viseringens tid. Vänligen kontakta oss för tips!


Jag vill boka! Jag har några frågor

Priser

Start date in 2023 Pris
2 veckor 13900
3 veckor 19750
4 veckor 25200
5 veckor 30900
6 veckor 36600
7 veckor 42200
8 veckor 47900
9 veckor 53650
10 veckor 59250
11 veckor 64950
12 veckor 70650

Notera att priset kan ändra sig och fastställs i förhållande till avresedatum och inte beställningsdatum

.

Vad är inkluderat i priset?

Vad ingår inte

FLYGRESAN

Ankomstort i Sydafrika: Hoedspruit.

En del av din resa innefattar även flygresor.
Som deltagare köper du en egen flygbiljett för att ankomma till din destination.
Vi screenar noggrant din flygbokning tillsammans med dig så att du har rätt villkor i den flygbiljett du väljer att boka.

Boka inga flygbiljetter klart innan vi bekräftat din plats på projektet samt att vi tittat på reglerna till flyget tillsammans med dig så att du har rätt förutsättningar för din flygresa.

Du får mera information av oss när du bokat ditt volontärprojekt.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Horses & Wildlife

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Jag hade en fantastisk resa som jag definitivt kommer att minnas för resten av mitt liv, tack så mycket för det!

Pauliina Horses & WildlifeÖversatt

Aktiviteter i Sydafrika

Avgångar

Ankomst varje måndag och fredag till Hoedspruit flygplats du ankommer till Johannesburg och flyger inrikes till Hoedspruit. Vi hjälper dig med flygbokningen.
Stängt från 15 december - 08 januari.

Jag vill boka! Jag har några frågor

FAQ

Hur mycket fickpengar behöver jag?

Eftersom all mat och boende ingår i programpriset behöver du inte mycket extra. Vi rekommenderar ca 500-600 kr per vecka under projekttiden. Vill du delta i ytterligare turer eller utflykter som inte är en del av projektet behöver du betala för dessa. Projektet erbjuder flera aktiviteter och utflykter under din vistelse.

Kan jag ta ut pengar på projektet?

Du kan ta ut pengar i Hoedspruit som är endast 15 minuter promenad från stallet.

Vad är valutan i Sydafrika ?

Den lokala valutan heter Rand (ZAR). Detta kan växlas hos svenska banker före resan.

Hur är kommunikationsmöjligheterna på projektet?

Det finns trådlöst WiFi på projektet. Kostnaden för den täcks i din programavgift.

Måste jag ha reseförsäkring?

Ja. Reseförsäkring är obligatoriskt. GoXplore har en skräddarsydd försäkring som täcker jobb på volontärprojekt.

Vilka vaccinationer behöver jag innan jag reser?

Kontakta din vaccinationsbyrå eller husläkare för konsultation.
Vanligtvis brukar man ta för Hepatit A & B och stelkramp.

Vilka kläder behöver jag packa?

Det är viktigt att du packar bekväma kläder som du inte är rädd om. Du kommer att arbeta med djur och allmänt gårdsarbete, och kläderna kan därför bli både smutsiga och trasiga. En omfattande packlista kommer till dig när du bokat in dig.

Är det farligt att resa till Sydafrika?

GoXplore följer alltid UD´s rekommendationer när det gäller resor. Sydafrika har inte varit på UD:s lista på många år nu och vi upplever en situation i landet som mycket stabil. Kontakta oss gärna om du har några frågor angående detta.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Visited programs

← See all programs you have visited

→ Close list with programs

Yes, please send me more information about these programs!

→ Close list with programs

Hem » Land » Sydafrika » Horses & Wildlife

Hanna F beställde vårt Work & Travel Australien program för 14h sedan. Är det något för dig också??!