Login 17 MUST HAVE- appar för din Australien-resa!

Miljövård Kanaan Namibia

Stäng ögonen och föreställ dig Afrikas ökenlandskap, röda sanddyner, öppna landskap och berg. Detta kommer du att få uppleva på Kaanan - en magisk plats på vår planet.

Läs mer

Kontakta Ann-Louise

Kanaan Research Namibia

Några snabba fakta om Kanaan Research Namibia
Från kr 7990
Passar för18 år och äldre
KvalifikationerInga förkunskaper krävs
Längd2 till 4 veckor
AnkomstplatsWindhoek
JobbgarantiNej
Betalt arbeteNej
Närkontakt med djurNej
Antal deltagareMax 12
Borde beställas3 månader i förväg
Canned Hunting?Nej

Kanaan Desert Retreat:

Ca 2 timmar söder från Neuras ligger det nyaste forskningsområdet till Wildlife Rescue Center som heter Kaanan Desert Retreat. Här får du uppleva röda sanddyner, öppet landskap och fjäll. Du får uppleva en fantastisk omgivning. Här finner du djur som hyena, leopard, antiloper och många andra djurarter. Kaanan är speciellt kännt för sina vackra omgivningar som ger otroliga foton så ta med stora kameran. I framtiden kommer volontärer att få möta och lära känna San-Folket och deras kultur. Det finns ingen som känner till detta område mer än dem och som har bättre kunskap om naturen, djuren och växtligheten. Forskningsteamet har mycket hjälp utav San- Folket.

Missa inte vår mässa i Stockholm 9 februari. Här kan du tävla om en resa till Australien, träffa volontärorganisationer, boka upp jobbintervju, ta del av rabatter, lyssna till inspirerande föreläsningar och mycket annat. Klicka här för mer information.

Kanaan har blivit hem till ( just nu) 5 geparder som har blivit släppta igen efter rehabilitering på huvudgården Wildlife Rescue Center. Dessa geparder har på olika grunder inte släppts helt fria då de har haft för lång tid med mänsklig kontakt, och chansen för att de kommer uppsöka människor för mat är stor. De har därför satt dem fria i ett större område i Kaanan så att de är i ett tryggt område men fortsatt så pass stort att de kan känna sig så fria som möjligt. Som volontär är du med på detta delprojekt och ordnar med mat, utfodrar och assisterar dem vid behov.

Dagarna är varierande och startar tidigt. Som volontär kommer du tätt inpå djurens naturliga element.. Du kommer jobba med ett proffesionellt team och eftersom ni är en liten grupp kommer du få ut max utav din upplevelse. Huvudfokus är på övervakning, göra rapporter, observera och ta tillvara på djuren i området, samt hålla översikt över bestånden utav både fåglar och geparder och andra djur.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Projekt

Några utav Kaanan Desert Retreats arbetsuppgifter:


Skicka denna sidan till mig som PDF

Avgångar

Ankomst är varje torsdag hela 2018 & 2019
Avresa är varje söndag hela 2018 & 2019

Du kan ankomma och avresa vilken tid som helst på dagen och blir upphämtad/avlämnad på flygplatsen Hoseo Kutako International utav vår samarbetspartner.
Du blir upphämtad/avlämnad på flygplatsen (Hoseo Kutako International airport) och skjutsad till Wildlife Rescue Centre där du kommer att bo till lördagen när du åker vidare till Kaanan som är ca 9 timmar körning söderut.
När du haft din tid på Kaanan kommer du att bli kört tillbaka till Wildlife Rescue Centre där du kommer bo en natt innan du reser hem.

Varför med GoXplore?

Boende

På Kaanan finns det 2 olika boenden som överblickar ett landskap så orört att du skulle kunna tro att du bor på mars. Antingen bor du i hus om det är färre än 7 deltagare. Är ni fler än 7 deltagare kan man få bo i tält.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Visum

Alla som ska till Naankuse/Kaanan i Namibia ska söka ett arbetsvisum före avresa.

Goxplore söker detta visumet å dina vägnar och kostnaden är inkluderat i programpriset.OBS! Home Affairs brukar generellt sett ta lång tid på sig att behandla visumansökningarna så vi ber dig sända in det till oss helst 3 månader innan avresa. Du kommer på instruktioner utav oss när du bokat dig om detta och dokument att fylla i. Visumet är ett gruppvisum så det är viktigt att du tar med dig båda sidorna av visumet för att uppvisa vid ankomst till Namibia.

Priser

Pris
1 vecka 7990
2 veckor 13490
3 veckor 18990
4 veckor 23990

(Priset gäller till den 31/12-18)

En flygbiljett tur & retur till Windhoek brukar kosta från ca 8500 - 10.200 SEK inklusive flygskatt. OBS! Ett flygpris stiger ju närmre avresa man bokar det. Vi ger dig en offert när du bokat dig och fått en plats reserverad.

Vad är inkluderat i priset?

Medel från frivilliga bidrar till stor del till driften utav projektet. Forskning och bevaring är kostbart men tack vare programavgiften som volontärer betalar kan projektet drivas som ett bevaringsprojekt på heltid. Som volontär bidrar du också till att se till att gården går runt och stöttar den lokala verksamheten.


FLYGRESAN

Vi vet hur viktigt det är att känna tryggheten med flygresan i kombination med priset, vi skickar dig därför vår flygoffert när du betalt din handpenning. Bokar du flyget med oss har du tryggheten i att du är täckt utav resegarantin. Om du till exempel köper en flygbiljett från en annan researrangör eller via internet har du inget skydd via resegarantin, för då är det ingen paketresa. Vi håller också koll på dina flygtider samt får vi alltid reda på om flyget skulle bli försenat eller inställt och kan därför meddela dig och vår samarbetspartner.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Aktiviteter i Namibia

FAQ

Är Kaanan involverade i Canned Hunting?

Nej, N/aán ku sê/Wildlife Rescue Center är inte involverade med canned hunting. Inga lejon blir sålda så detta är inte möjligt. I Namibia är det olagligt att avla stora djur i fångenskap. Gården vill ha minsta möjliga mänskliga kontakt med de stora rovdjuren som är öronmärkta till att potentiellt bli släppta i det fria. De har hittils släppt löst över 500 djur.

Hur mycket behöver jag i fickpengar?

Eftersom all kost och logi ingår i programpriset behöver du inte så mycket extra. Ca 400-500 sek i veckan högt räknat. Om du vill hitta på annat när du är ledig tillkommer det lite mera.

Hur är kommunikationsmöjligheterna på projektet?

Just nu finns det ingen WIFI på gården. En gång i veckan har du möjlighet att åka in till WIndhoek för internetcafé.

Vad behöver jag för vaccin?

Kontakta din vaccinationsbyrå eller husläkare för konsultation.
Vanligtvis brukar man ta för ,Hepatit A & B , rabies och stelkramp.

Vad ska jag ha med mig för kläder?

Du kommer få en packlista med tips av oss inför din avresa.
Det är viktigt att du har med dig kläder som du inte är rädd om.

Behöver jag en reseförsäkring?

Ja! Försäkring är obligatorisk. GoXplore har en skräddarsydd reseförsäkring som täcker arbete på volontärresor. Här kan du läsa mer om vår reseförsäkring.

Försäkring

Wildlife

En försäkringslösning som är skräddarsydd för dina behov.

När du ska iväg på en volontärresa och jobba med vilda djur i världen, är det väldigt viktigt att din försäkring täcker den hjälp du behöver om olyckan skulle vara framme, exempelvis läkarvård eller hemtransport – utan att du själv behöver stå för kostnaderna. När du deltar på något av våra Wildlife-volontärsprojekt så är detta försäkringen som du ska välja.

Försäkringen är ett tillägg på vår Leva Utomlands och täcker utöver den försäkringen även när du arbetar med lejon och andra vilda djur. Vi tillhandahåller en av de få försäkringar i Sverige som täcker dig vid arbete med lejon och andra vilda djur. Pris 1490kr/månad. Kom ihåg att teckna din försäkring innan din utresa.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Hem » Land » Namibia » Kanaan Research Namibia

Vårt nästa informationsmöte är 2019-02-09 i Stockholm. Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!