1. Volunteer Seychelles. 2. Diving buddies 3. Manta ray 4. Diving group 5. Whale shark 6. Group in sunset

Marine Conservation in the Seychelles

Bli volontär i vårt marina bevarandeprojekt på Seychellerna och tillbringa din tid med dykning samtidigt som du bidrar med data till den lokala regeringen om olika bevarandeinitiativ, inklusive forskning om korallrev, fisk och ryggradslösa.

Läs mer

Marine Conservation Seychelles

Res till Indiska oceanens kristallklara vatten och delta som frivillig i ett kritiskt marint bevarandeprojekt bland Seychellernas vackra öar, och bidra till bevarandeforskning av ett av världens mest värdefulla ekosystem. Din forskning kommer att bidra till att ge information till den lokala regeringen om olika bevarandeinitiativ. Partnerskap som dessa belyser sambandet mellan sociala frågor, miljöfrågor och samhällsutveckling på öarna.

En stor del av din tid på detta program kommer att ägnas åt dykning och som sådan måste du vara kvalificerad till minst PADI Open Water eller motsvarande innan du går med. För icke-dykare som vill delta har vi ett avtal med ett lokalt dykcenter som hjälper dig att kvalificera dig innan ditt avsedda startdatum (en 4/5-dagars kurs). Under projektets gång kommer deltagarna att arbeta för sina PADI Advanced Open Water och PADI Reef Ecosystem Diver (RESD) specialitetskvalifikationer.

Seychellerna är en tropisk skärgård utanför Afrikas östkust, som består av över 100 öar. Öarna som ligger nära gruppens centrum är gjorda av granit, och forskare tror att de brukade vara en del av den indiska subkontinenten. Granitöarna lockade koraller till sina grundare vatten och de flesta av Seychellernas yttre öar är baserade på korall eller sand. Öarna är kända för sin biologiska mångfald och är hem för bokstavligen tusentals land- och undervattensarter. Indiska oceanens vatten är en fristad för korallbevarande ansträngningar, vilket gör Seychellerna till ett eftertraktat dykmål.

Du kommer att bidra till olika bevaranderelaterade undersökningar som syftar till att tillhandahålla data till Seychelles Parks and Gardens Authority och lokala myndigheter om forskning om korallrev, fisk och ryggradslösa djur och hjälpa till med utvecklingen av miljöutbildningsmedvetenhet. Du kan också göra sanering av marina plastföroreningar både på marken runt basen, våra närliggande stränder och över våra adopterade dykplatser.

Har du inte din PADI?

Vi har ett speciellt arrangemang med ett lokalt dykcenter som gärna hjälper dig att få ditt PADI öppet vatten innan du påbörjar projektet. Vänligen kontakta oss för mer information om detta.

Några snabba fakta om Marine Conservation Seychelles
Passar för18-50 år
KvalifikationerPADI Open Water eller liknande
Längd2-12 veckor
AnkomstplatsFörsta nätterna i Beau Vallon
Antal deltagare 15-20
Borde beställasMinst 4 månader innan avresa
Start datumVarannan lördag
VolontärarbeteMiljövårdDykningMarint livJobba med djurSköldpaddor
Jag vill boka! Jag har några frågor

Projekt

Du kommer att spendera dina dagar med att utforska några av världens mest hisnande, spännande och avlägsna vildmarker och arbeta med bevarande och skydd av dess omgivande ekosystem. Du kommer att hjälpa de lokala naturvårdspartnerna och proffsen att få en meningsfull vistelse. Du kommer att stödja bevarandeteamet i många olika aktiviteter, som övervakning av sjögräsekosystem, observationer av marina megafauna, strandstädningar varje vecka och inmatning av data från strandpatruller och sanering i medborgarvetenskapliga databaser.

Du kommer också att få mer dykupplevelse genom att genomföra olika typer av äventyrsdyk: djupt vatten, undervattensnavigator, topppresterande flytkraft, undervattensnaturforskare, nattdykare, sök- och återställningsdykare och båtdykare. De som har genomfört sin intensiva undersökning och dykträning kan se fram emot korta båtturer till dykplatserna. Beroende på väderförhållandena och schemat för veckan sker dyken en eller två gånger dagligen, fem dagar i veckan. På andra dagar kommer du antingen att genomföra undersökningar av marint skräp eller miljöutbildningssessioner inklusive medvetenhetshöjande med lokalsamhällets medlemmar, beroende på projektets behov vid den tidpunkten. Personalen kommer ofta att hålla presentationer under hela veckan, med studietid inkluderad i det dagliga schemat.

Några nyckelfokus för programmet är

En typisk dag

En vanlig dag kan se ut så här: du kommer att börja dagen ljust och tidigt 06:30 där du kan njuta av en promenad på stranden innan frukost. Klockan 07:00 börjar du hjälpa till att förbereda frukosten och klockan 07:30 börjar dina dagliga aktiviteter. Om det är tidigt i programmet kommer du att fokusera på träning, om inte så börjar ditt första dyk för dagen nu. Du kommer att njuta av en fräsch lunch kl 12:00 och fortsätta arbeta till 17:30 där du kommer tillbaka till basen för middag. Efter middagen har du fri tid för umgänge och avkoppling. Även på helgerna finns det gott om tid att utforska mer av ön. Ta en titt på rubriken Reseinformation för mer information och tips om saker att göra på din fritid.


Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Basen i pittoreska Baie Ternay Marine National Park ligger en kort 3 minuters promenad från stranden. Det är en fantastisk plats med ett enormt utbud av marint liv, och eftersom det är i ett skyddat och avskilt område kan det kännas som att du får en privat strand. Det är cirka 30 minuters promenad till närmaste by där du hittar olika butiker och restauranger.

Basen har två byggnader, en med kök, matplats och uteservering. Den andra (två våningar) byggnaden består av volontärernas sovsalar, kitrum, personalboende, kontor och föreläsningsrum. Volontärer bor i delade sovsalar (upp till 10 personer) med blandade kön, men badrummen är könsuppdelade. Kranvattnet är säkert att dricka, och det finns kallt rinnande vatten. Deltagarna delar basuppgifter, inklusive matlagning, städning och andra sysslor, inklusive underhåll av båt och dykutrustning. Kylning är endast tillgänglig för gemensam mat.

Mat

Volontärer turas om att laga enkla men näringsrika måltider. Det finns alltid vegetariska alternativ med valfri fisk eller kött tillgängliga varje vecka. Frukost kan vara gröt, eller ibland pannkakor eller flingor; lunch och kvällsmål kan innehålla pasta, linser och bönor, ris, färsk frukt, färska grönsaker etc. Vi ber dig komma ihåg att det kan vara svårt att tillgodose vissa matallergier eller kostbehov på grund av vårt avlägset läge och tillgång till specifika föremål. Proteinkällor för vegetarianer/veganer är: bönor, ägg, linser och färska grönsaker. Ta gärna med egna kosttillskott (proteinpulver, chiafrön, näringsjäst, vitaminer etc) eftersom de kommer att vara mycket dyra och/eller svåra att hitta.

Tvätt

Det finns begränsade tvättmöjligheter på plats, med möjlighet att använda bastvättmaskinen en gång i veckan. Ta med biologiskt nedbrytbart tvättmedel och något att hänga upp dina kläder med (ingen maskintork finns).

.

Varför Marine Conservation Seychelles med GoXplore?

  • Arbeta med marin bevarande i vackra Seychellerna
  • Bidra till pågående bevarandeprojekt med hållbara resultat
  • Lär dig hur du identifierar olika arter och gör undersökningar
  • Dyk i ett av de mest värdefulla ekosystemen i världen
  • Få din PADI Advanced Open Water- och RESD Specialty-kvalifikation
  • Skaffa vänner för livet!
  • Ta en paus från den digitala världen och återanslut till naturen
  • Ta en paus från den digitala världen och återanslut till naturen
  • Få mer dykupplevelse genom att delta i olika dykaktiviteter
  • Utforska några av världens mest hisnande landskap

Visum

De flesta nationaliteter kommer att få visum vid ankomst till Seychellerna, men det finns några kriterier att tänka på:

Jag vill boka! Jag har några frågor

Resedetaljer

Du kommer att flyga till Seychellernas främsta internationella flygplats på Mahé Island, och vi rekommenderar att du gör det på fredagen före ditt programstartdatum, på lördag , för att säkerställa att du vänjer dig till de nya omgivningarna och är i tid vid mötesplatsen nästa dag. Flygplatshämtning ingår och du kommer att tas till det boende du har valt i Beau Vallon (vi ger dig gärna några alternativ). På lördag hämtas du kl 11 för att bege dig till basen i Baie Ternay National Park (ungefär 1 timmes bilresa) där du kommer att bo under din tid som volontär. Stranden ligger väldigt nära basen så volontärer går helt enkelt ner till vattnet till den väntande båten, som är tillgänglig för att ta dig ut till dykplatserna.

Startdatum 2024

Fritid på projektet

Förutom att samarbeta med samhällen och arbeta för att bevara Seychellernas unika ekosystem, kommer du också att ha gott om möjligheter att utforska det omgivande området eller resa vidare för att se vad andra delar av regionen har att erbjuda under helgerna. Personalen som arbetar på vårt center är en stor källa till råd och har kommit med några lokala förslag, men de kommer gärna att ge dig tips som passar ditt schema när du är klar.

Weekendresor

Lokala äventyr

Priser

Uppstartsdatum: 2024 Pris
2 veckor 50000
4 veckor 63950
6 veckor 78350

Observera att priset kan ändras och att priserna bestäms av resedatum, inte datum för bokning.

Ingår i priset:

Ingår ej i priset:

Dykarutrustning

Vi skickar dig en komplett packlista innan du reser, men du bör åtminstone ha följande: våtdräkt, mask & snorkel, fenor, 2 utslagsvästar, våtdräktstövlar, vattentät klocka eller dykdator (dykdator rekommenderas starkt), dykning kompass och dykskiffer.

Jag vill boka! Jag har några frågor

FAQ

Varför betala för att vara volontär?

Det tillkommer en del utgifter gällande din vistelse, såsom transport, kost och logi, planering, information och så vidare. Det är därför du betalar ett programpris för att täcka dessa utgifter. Det du betalar inkluderar donationer till projektet och våra utgifter i Norge. En stor del av det du betalar går till våra lokala partners, och hjälper ytterligare till att bygga jobb i de länder vi har program. I många fall är volontärer - med tanke på arbetskraft och pengar - den enda anledningen till att programmen har möjlighet att fortsätta. De flesta av våra program drivs av eldsjälar som verkligen brinner för sitt arbete, för det mesta utan statliga medel. När du arbetar som volontär får programmen gratis arbetskraft, vilket hjälper dem att fortsätta driva programmen.

Behöver jag reseförsäkring?

Ja reseförsäkring är obligatorisk. GoXplore har en skräddarsydd Reseförsäkring som täcker volontärarbete

Vilket väder kan jag förvänta mig?

Seychellerna har ett ekvatorialt klimat, vilket innebär mellan 26-30 grader året runt och varmt och soligt.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Besökta program

← Se alla program du har besökt

→ Stäng lista med program

Ja, skicka mig mer information om dessa program!

→ Stäng lista med program

Hem » Land » Seychellerna » Marine Conservation Seychelles

Erik O beställde vårt Work & Travel Japan program för 49h sedan. Är det något för dig också??!