Login Orolig för dina resplaner pga Coronaviruset?

Evelina jobbade med lejon i Zambia

Denna resan är något jag verkligen inte kommer att glömma. Jag reste till Zambia med en kompis i början på februari 2014. Själv tyckte jag att det var skönt att ha någon kompis att resa med, då jag inte varit iväg på någon sådan här lång resa tidigare.

När vi landade i Zambia, Livingstone blev vi upphämtade direkt på flygplatsen, vilket gick väldigt smidigt. Vi åkte direkt till projektet där vi fick träffa de andra volontärerna som redan var där.

Jag och min kompis bodde tillsammans i ett rum som låg en liten bit ifrån huvudbyggnaden. Rummen var väldigt enkla, med varsin säng, två hyllor där man kunde hänga upp sina kläder och ett litet handfat. Men det var ungefär vad man behövde för vistelsen där. Toalett och dusch fanns i små bås precis utanför. Mellan byggnaden där vårt rum låg och huvudbyggnade fick man inte gå ensam på natten, då det kunde gå flodhästar där. Så då fick man ropa på nattvakten. Vilket var lite spännande.

Naturen där vi bodde var väldigt fin, precis vid Zambezifloden. Man kunde se många olika djur, mer än lejonen man jobbade med. T.ex giraffer, flodhästar och babianer som hoppade omkring där.

Arbetsuppgifterna vi hade var både roliga och mindre roliga, men sådana saker som behövde göras helt enkelt. Vi gick på lion walks, gjorde leksaker till dom, städade och högg ner högt gräs hos dom, så det inte skulle komma in ormar, förberedde deras mat och matade dom. Vi rensade snaror så inte djuren skulle fastna eller skada sig. Vi gick på client walks, då det kom besökare och gick med oss. Vi fick även åka till olika skolor för att hålla i lektioner och leka med barnen där, också väldigt roligt!

Vi besökte även de kända viktoriafallen. Det var väldigt sevärt och jättefint! Bra att ha en regnkappa eller poncho med sig där, för blöt blev man! Men något man måste passa på att se när man ändå är där.

Det allra roligaste på denna resan och det jag hade sett framemot mest var att få se alla fantastiska djuren, som man kan se bara man ska åka någonstans med bilen. Som när vi ser ett rådjur här hemma i Sverige så ser dom en giraff, SÅ häftigt!

Kommer även minnas alla nya kompisar man fick och alla roliga och trevliga människor man träffade där nere! Hade ju väldigt gärna velat se några små lejonungar när vi var där, men det fick vi tyvärr inte. Men det är ett minne för livet och som ett litet plus avslutade vi efter 2 veckors arbete och tidiga morgnar denna resan med en vecka på Zanzibar!
Detta är en reseberättelse från en av våra deltagare på vårt Lion Research program i 2014.

Hem » Reseberättelse » Evelina jobbade med lejon i Zambia

Vårt nästa informationsmöte är 2020-04-16 i Halmstad. Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!