1. Volunteer Vietnam 2. 3. Volunteer Vietnam 4. 5. 6. Volunteer Vietnam

Social volunteering in Da Nang, Vietnam

Som volontär kommer du att arbeta med en rad olika projekt, allt från funktionshindrade barn och vuxna i ett socialt stödcenter, till att arbeta på Röda Korsets barnhem, en skola för funktionshindrade barn och 2 förskolor för utsatta.

Läs mer

Volunteer Vietnam


Vårt program är baserat i Da Nang City, det kommersiella och utbildningscentrum i centrala Vietnam. Det är den största staden i regionen och den fjärde största i Vietnam. Den betjänar en av de största hamnarna i landet och ligger mellan Hanoi i norr och Ho Chi Minh i söder.

Du kommer att bo i ett volontärhus tillsammans med andra volontärer från hela världen. Volontärer behövs för att hjälpa till med sjukgymnastik, babyvård, äldreomsorg, engelskaundervisning och andra förbättringsaktiviteter. Du kan arbeta på olika institutioner runt staden Da Nang som Röda Korset, Barnhem och Social Support Center. Du kommer att arbeta 6 timmar om dagen måndag - fredag, med tidiga timmar fredag morgon så du kommer att ha en långhelg för att utforska Da Nang City och dess omgivningar.


Några snabba fakta om Volunteer Vietnam
Passar för18 år och över
KvalifikationerInga
LängdMax 90 dagar
AnkomstplatsDa Nang
Närkontakt med djurnej
Antal deltagareMax 20
Borde beställasMinst 2 månader innan avresa
Start datumJanuari till november
VolontärarbeteUndervisningVolontärarbete med barn
Jag vill boka! Jag har några frågor
Jag tycker det är starkt att bo så nära kulturen, se hur de är och jobba på dagis, SSC och barnhemmet. Och alla möten med alla människor är så kraftfulla.

Nora Volunteer VietnamÖversatt

Projekt

Volontärprogrammen kombinerar många olika områden av arbete och studier. Volontärer kan välja vilket område de föredrar mest.
Vi kommer att ordna så att du arbetar inom det området minst 16 timmar i veckan.
En vanlig dag kan se ut som följande:
Måndag - torsdagar 7.30 frukost på volontärhuset. 8.00 kör till din arbetsplats. 8.30-11.30 jobb. 12.30 lunch tillbaka på volontärhuset. 1.30-4.30 jobb.
Middag serveras på volontärhuset kl 18. Efter det är du fri att gå ut och utforska staden.
På fredagar kommer du att arbeta 3 timmar på morgonen.

Kraven är:

Socialt stödcenter

Ett permanent hem för 200 hemlösa, deras ålder är från spädbarn till 90 år. De är övergivna av sina familjer. De flesta av dem handikappade både fysiskt och psykiskt. Och du hjälper till med sjukgymnastik, arbetsterapi, babyvård och fritidsaktiviteter.

Röda Korsets Barnhem

Detta är ett fosterhem för cirka 25 spädbarn som överges av sina föräldrar. Några av dem är funktionshindrade och några nyfödda. Hemmet håller dem säkra och hittar adoptionsfamiljer åt dem. Du kommer att arbeta här två eftermiddagar i veckan för att hjälpa till med att ta hand om bebisarna.

Skolan för funktionshindrade barn

Detta är en daglig internatskola för cirka 200 funktionshindrade barn. Föräldrarna tar dem till skolan på morgonen och hämtar dem när de slutat jobba. Barnen lider av både fysiska och psykiska funktionsnedsättningar. Du kommer att arbeta här 2 eftermiddagar i veckan och bistå med sjukgymnastik, arbetsterapi och fritidsaktiviteter.

Hong Nhung och Hoa Sua Kindergarten Schools

Dessa är dagliga internatskolor för missgynnade barn i åldern 4-6. Föräldrarna är gatutillverkningsarbetare och skickar sina barn hit så att de kan jobba. Du kommer att arbeta på skolan på morgnarna, hjälpa till med de engelska undervisningsprogrammen och spela spel och ha kul med barnen.

FRITIDSAKTIVITETER

För att hjälpa dig förstå den vietnamesiska kulturen kommer vi att ge dig 2 timmars språkkurs i veckan och 2 gånger i månaden kommer du att lära dig laga vietnamesisk mat.

Utforska Da Nang och de omgivande områdena, här kan du besöka nattmarknaden och se och äta den lokala maten, ta en promenad runt staden eller besöka de omgivande lokala kulturella platserna som Marble Mountain, Line Ung Pagoda, Ba Na Hills, eller bara koppla av på stranden. För en weekendresa varför inte besöka Hoi An där du kan utforska denna UNESCO-arvslista eller Hue och se den förbjudna staden?


Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Du bor i vårt volontärhus som heter The Green House ca 400 meter från centrum. Huset är mycket bekvämt med moderna faciliteter. Det finns 5 rum som rymmer 20 volontärer. ett avkopplande takområde, stor matsal och avkopplande områden utomhus. Samt en stor matsal med kök, TV-rum, datorbord med 4 datorer Wi-Fi och en skrivare.

Sovrummet har våningssängar, egen dusch och toalett, mjuka madrasser, kuddar, filtar och AC.

Du kommer att äta 3 måltider om dagen måndag-fredag och frukost på lördagar. Hälften västerländsk och hälften vietnamesisk mat. Resten av dina måltider rekommenderar vi att du provar de lokala restaurangerna i närheten.

Du kommer att transporteras till jobbet i bil.


Jag tycker det är starkt att bo så nära kulturen, se hur de är och jobba på dagis, SSC och barnhemmet. Och alla möten med alla människor är så kraftfulla.

Nora Volunteer VietnamÖversatt

Varför Volunteer Vietnam med GoXplore?

  • Jobba som volontär i spännande Vietnam
  • Varje volontär arbetar med en mängd olika projekt varje vecka
  • Projekttid upp till 90 dagar
  • Utforska mer av Vietnam från din bas i Da Nang
  • Hjälp med visumdokument för vistelser över 30 dagar
  • Språkkurs och matlagningslektioner ingår i programmet
  • Bo i ett modernt och bekvämt volontärhus
  • Träffa andra volontärer från hela världen och få vänner för livet!

Visum

För att arbeta som volontär i Vietnam måste du ha ett volontärvisum, som vi hjälper dig att få som en del av programmet. Det finns två typer av volontärvisum: e-visum eller visum vid ankomst.

Om du är volontär under mindre än 30 dagar kan du ansöka om ett e-visum.
Om du planerar att stanna längre än 30 dagar behöver du ett visum vid ankomst.

Du kan ansöka om visum vid ankomst till vilken vietnamesisk flygplats som helst, men du behöver ett godkännandebrev som vi kommer att förse dig med. Det tar cirka fyra veckor att få detta brev, och vi kan inte påbörja processen förrän ditt flyg till Vietnam är bokat. Du kommer att få mer information om denna process när du har bokat, om du stannar mer än 30 dagar. Du kan stanna högst 90 dagar på detta visum.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Resor

Programmet är tillgängligt från januari till november varje år.
Startdagarna är flexibla men vi räknar med att du som volontär börjar i början av veckan då personal finns tillgänglig för att hämta dig på flygplatsen.

På din första dag blir du rundvisad i staden och närliggande områden. Du får hjälp att växla pengar och ordna med SIM-kort.
Du kommer få en ordentlig introduktion till dina projekt av personal.

Den andra dagen åker du runt för att se skolorna och för att observera hur de andra volontärerna arbetar.
Du börjar arbeta själv den tredje dagen.

Priser

Uppstartsdatum: 2023 Pris
2 veckor 14400
3 veckor 19300
4 veckor 23000
5 veckor 26650
6 veckor 30100
7 veckor 33600
8 veckor 36100
9 veckor 38550

Ingår i priset:

Ingår ej:

Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Volunteer Vietnam

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Det är också väldigt imponerande att se hur de arbetar i de olika projekten, vilket skiljer sig ganska mycket från i Norge. Dessutom de få medel och resurser de har, som med sjukgymnastik, den lilla utrustning de har.

Nora Volunteer VietnamÖversatt

FAQ

Varför betala för att vara volontär?

Det tillkommer en del utgifter gällande din vistelse, såsom transport, kost och logi, planering, information och så vidare. Det är därför du betalar ett programpris för att täcka dessa utgifter. Det du betalar inkluderar donationer till projektet och våra utgifter i Norge. En stor del av det du betalar går till våra lokala partners, och hjälper ytterligare till att bygga jobb i de länder vi har program. I många fall är volontärer - med tanke på arbetskraft och pengar - den enda anledningen till att programmen har möjlighet att fortsätta. De flesta av våra program drivs av eldsjälar som verkligen brinner för sitt arbete, för det mesta utan statliga medel. När du arbetar som volontär får programmen gratis arbetskraft, vilket hjälper dem att fortsätta driva programmen.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Besökta program

← Se alla program du har besökt

→ Stäng lista med program

Ja, skicka mig mer information om dessa program!

→ Stäng lista med program

Hem » Land » Vietnam » Volunteer Vietnam

Senaste nyheter: Olika möjligheter för dig som älskar hästar