1. Farm & Travel All Set 2. Farm work in Australia 3. 4. 5. 5.

Gårdsarbete Australien innan avresa

Har du redan lite erfarenhet utav gårdsarbete? Då är detta programmet för dig.Jobbet i Australien blir ditt redan innan du lämnar Sverige så du vet vad du tjänar och vart du ska bo i förväg. Vi ordnar allt.

Läs mer

Farm & Travel All Set

Har du erfarenhet av jordbruk och vill prova på livet som bonde i Australien? Då kan vi lova dig en upplevelse för livet, för på landsbygden finns en enorm efterfrågan på äventyrliga, hårt arbetande och erfarna människor – som du!

Du har säkert hört att gårdarna i Australien är så stora att du kan gå vilse. Att boskapen flygs runt med helikopter. Och att världens största gård finns här – lika stor som Belgien. Allt detta är sant, så det kanske inte är så konstigt att bonden behöver ett par extra händer när det finns mycket att ta itu med!

Livet på ranchen är hårt men otroligt givande, fullt av utmaningar, personlig tillväxt och spänning. Om du alltid har drömt om Australien och vill tjäna ett uppehälle (och kanske till och med spara lite pengar på det), samtidigt som du får bo och uppleva Australien och den unika bushen, så kan det här vara något för dig. Om du har erfarenhet av lantbruk, kanske är du uppvuxen på en gård eller arbetat med hästar, eller så påbörjar du en lantbruksutbildning där du behöver en praktikplats utomlands – då är det här programmet skräddarsytt för dig. Du måste ha en passion för livet på landsbygden, men vet att det är hårt arbete.

Du måste vara full av mod och ivriga att lära dig om jordbruk i Australien. På det här programmet har du jobbet på plats innan du anländer till Australien och du måste gå igenom en intervjurunda med oss för att bli antagen som deltagare. Vår partner i Australien har mer än 20 års erfarenhet av jordbruk. Som erfarna lantbrukare vet de hur viktigt det är att hitta en plats som passar just dig och du får helt individuell rådgivning så att ni tillsammans kan hitta den perfekta platsen för just dig.

Om du har erfarenhet av lantbruk, har vuxit upp på en gård, har arbetat med hästar eller är på gång med en lantbruksutbildning där du behöver en praktikperiod utomlands – då är det här programmet perfekt för dig. Du har en passion för livet på landsbygden men vet att det är hårt arbete. Du är full av mod och ivrig att lära dig om jordbruk i Australien. Du har fått smak av detta liv och begär nu mer jordbrukserfarenhet i ryggsäcken. På det här programmet hittas jobbet innan du anländer till Australien och du måste gå genom en screening av vår partner för att bli antagen som deltagare.

Vår partner har mer än 20 års erfarenhet av jordbruk och känner till de australiensiska utmaningarna med regn och torka. Som rutinerad lantbrukare vet hen hur viktigt det är att hitta rätt matchning och ger dig sin professionella service och individuella rådgivning så att ni tillsammans hittar den perfekta gården för dig.

Vem är du


Du uppfyller minst en av följande punkter:

Om du inte kan tacka jag till de 4 ovanstående punkterna så är det här programmet inte för dig då vår partner har det som ett absolut måste för att bli deltagare på programmet.

Vad får du ut av det?Saker du borde veta: Jag vill boka! Jag har några frågor
Vi har haft två dagar i ladugården nu, väldigt skönt att jobba! Vi åkte på en resa förra veckan, och det var så roligt att lära känna alla människor. Känns som vi såg halva världen den veckan.

Ingeborg Farm & Travel All SetÖversatt

Gårdsjobb

Med ca 1 200 arbetsgivare finns det många olika typer av placeringar. Varje deltagare granskas individuellt och placeringen utgår från ens CV, kvalifikationer och personlighet.

Här är några exempel på jobb/färdigheter du kan ha som hjälper dig att säkra din placering:


Det första steget efter registrering kommer att vara att skicka dina kvalifikationer och motivation till vår partner i Australien. De flesta kommer att bjudas in till en digital intervjurunda och efter att denna är klar kommer vår partner i Australien att avgöra om du ska bli antagen eller inte. Orsaker till avslag kan vara meriter, bristande praktisk erfarenhet, hur intervjun gick, dina önskemål (vill du bara jobba några månader minskar chanserna rejält) etc. Blir du antagen får du ett brev med avtalen är slutna med dig och vår samarbetspartner fortsätter sedan att hitta ett jobb som passar dig och det som avtalades under intervjun. Det är först efter acceptans som du måste betala depositionen.

Lönen är inte lika för alla. Det avtalas på individuell basis mellan dig och din framtida arbetsgivare. Det absoluta minimum är 350-525 AUD per person, per vecka, då skatt, pension, kost och boende dras av. Beroende på dina kvalifikationer kan det lätt bli mycket mer. Alla arbetsgivare som får delta genom vårt program är alla medlemmar i fairwage och därför kommer du aldrig att kunna erbjudas ett jobb under minimilönen som satts i de olika starterna.

Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Hur du kommer att bo beror helt på gården du kommer att arbeta på. Vanligtvis är detta gratis eller kraftigt rabatterat - till exempel kan du betala 100 AUD per vecka (dras av från din lön). Du får mer information om vilka boendevillkor som finns när du genomför intervjun med din arbetsgivare. Boendet kommer oftast att vara i ett begagnat hus, en husvagn eller annat boende – men det beror på din plats och vilka alternativ de kan erbjuda.


Vi har haft två dagar i ladugården nu, väldigt skönt att jobba! Vi åkte på en resa förra veckan, och det var så roligt att lära känna alla människor. Känns som vi såg halva världen den veckan.

Ingeborg Farm & Travel All SetÖversatt

Varför med GoXplore?

Visum

Du kommer att resa på ett Working Holiday visum och standardreglerna gäller:

Jag vill boka! Jag har några frågor

Avgångar

Du kan få jobb nästan var som helst i Australien, beroende på din erfarenhet och kompetens. Vi rekommenderar att du går direkt till gården efter ankomst och sparar på så sätt eventuell rundtur och utforskning av Australien till slutet av din vistelse. Av erfarenhet ger detta den bästa upplevelsen. Om du vill kan du lägga till ett 3 dagars ankomstpaket i Brisbane direkt efter ankomst för att komma över jetlag. Vi hjälper gärna till att ordna detta. På så sätt hinner du återhämta dig från en lång resa och vänja dig vid den nya tidszonen innan du ger dig ut i landet till din framtida arbetsgivare. Vår samarbetspartner ser till att ditt skattenummer och lokala bankkort sorteras så att du har det du behöver för att kunna arbeta.

Startdatum

Varje placering är individuell, så vi vet ditt riktiga startdatum först när jobbet är organiserat men vi kommer att göra allt för att komma så nära ditt önskade resedatum som möjligt.

Ansökningstiden
Sök gärna 3-4 månader innan önskad avresa. Om du vill resa med kortare varsel, vänligen kontakta oss i förväg - vi ska titta på möjligheterna - det kan ibland göras på kortare tid.

Ålder
Du behöver vara 18-31 år gammal – detta är ett visumkrav. Vår erfarenhet visar att de flesta lantbrukare föredrar deltagare från 21 år och uppåt.

Priser

Uppstartsdatum: 2024 Pris
Direkt till gården 29700

Detta ingår:

Detta ingår inte:

FLYGRESAN
Ankomstort i Australien: Sydney/Brisbane.
En del av din resa innefattar även flygresor. Som deltagare köper du en egen flygbiljett för att ankomma till din destination.
Vi screenar noggrant din flygbokning tillsammans med dig så att du har rätt villkor i den flygbiljett du väljer att boka. Boka inga flygbiljetter klart innan vi bekräftat din bokning samt att vi tittat på reglerna till flyget tillsammans med dig så att du har rätt förutsättningar för din flygresa.

Du får mera information av oss när du bokat ditt program.

Jag vill boka! Jag har några frågor
Vi har haft två dagar i ladugården nu, väldigt skönt att jobba! Vi åkte på en resa förra veckan, och det var så roligt att lära känna alla människor. Känns som vi såg halva världen den veckan.

Ingeborg Farm & Travel All SetÖversatt

Aktiviteter i Australien

FAQ

When do I need to sign up for the program?

We recommend to sign up 4-6 months a head.

Can I travel with a friend or loved one?

You can of course travel together with someone else. We can not guarantee that you will have the same placement, but we will do our best to place you with the same employer or at least in the same area. We can give you more information after you signed up regarding specific wishes about location and placement.

Can I bring any medications?

Ofcourse you can bring medications. We recommend you doctor to write your receipts in English and confirm which medications you need, what they include and that you need them. Remember they need to be in the original package!

What if something happens and I need to see a doctor?

If you have a valid visa you have the rights to necessary treatment during your whole stay. You will need a Medicine Card which you applies for while there, you need to bring passport and visa to get this. You still needs travel insurance!

Do I need vaccinations?

On this program you need an updated tetanus vaccine. We recommend that you contact a vaccination clinic to more specifically know which vaccines you need. Everyone travels to Australia must have been fully vaccinated against COVID!

Do I need an international drivers license?

Yes. And a translation on what classes you can drive. You have an international license.

How old do I need to be to rent/buy a car in Australia?

18, but some car rental companies will take out an extra insurance.

Do I need adapter in Australia?

Yes, you will need adapter. Australia uses the same as UK, they have 220-240 volt.

Can I study in Australia?

Yes. On Working Holiday Visa you are allowed to study up to 4 months.

How long does it take to get my Visa approved?

This varies depending on your answers on the application. Normally it will be approved within days, but if you have specific heath issues and a police record it will take longer.

Can I travel on the Working Holiday visa?

If you have approved Working Holiday can you travel to Australia within 12 months from the date of approval, live in Australia 12 months from the day of arrival , travel back and forth to Australia within the 12 months of first arrival, work up to 6 months at each employer and study up to 4 months.


Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Besökta program

← Se alla program du har besökt

→ Stäng lista med program

Ja, skicka mig mer information om dessa program!

→ Stäng lista med program

Hem » Land » Australien » Farm & Travel All Set

Hassen S beställde vårt Shark & Marine Conservation program för 35h sedan. Är det något för dig också??!