1. Farm & Travel All Set 2. Farm work in Australia 3. 4. 5. 5.

Gårdsarbete Australien innan avresa

Har du redan lite erfarenhet utav gårdsarbete? Då är detta programmet för dig.Jobbet i Australien blir ditt redan innan du lämnar Sverige så du vet vad du tjänar och vart du ska bo i förväg. Vi ordnar allt.

Läs mer

Farm & Travel All Set

Det finns en stor efterfrågan på "skickliga händer" inom det australiska jordbruket. Har du grundläggande erfarenhet av jordbruk och modet att prova på livet som bonde i Australien? Läs då vidare för att ta reda på hur vi kan hjälpa dig att få en upplevelse för livet!

Australien är ett väldigt stort land. Det sjätte största i världen faktiskt! Gårdar här är så stora att man kan gå vilse. Här körs boskap med helikopter och det är också här du hittar världens största gård – lika stor som Belgien! Om du vill prova på det hårda livet på en australiensisk gård, försörja dig (och kanske spara lite pengar på det), samt få en helt unik upplevelse, då kan denna möjlighet vara något för dig.

Om du har erfarenhet av lantbruk, har vuxit upp på en gård, har arbetat med hästar eller är på gång med en lantbruksutbildning där du behöver en praktikperiod utomlands – då är det här programmet perfekt för dig. Du har en passion för livet på landsbygden men vet att det är hårt arbete. Du är full av mod och ivrig att lära dig om jordbruk i Australien. Du har fått smak av detta liv och begär nu mer jordbrukserfarenhet i ryggsäcken. På det här programmet hittas jobbet innan du anländer till Australien och du måste gå genom en screening av vår partner för att bli antagen som deltagare.

Vår partner har mer än 20 års erfarenhet av jordbruk och känner till de australiensiska utmaningarna med regn och torka. Som rutinerad lantbrukare vet hen hur viktigt det är att hitta rätt matchning och ger dig sin professionella service och individuella rådgivning så att ni tillsammans hittar den perfekta gården för dig.

Vem är du


Du uppfyller minst en av följande punkter:

Vad får du ut av det?Saker du borde veta: Jag vill boka! Jag har några frågor
Vi har haft två dagar i ladugården nu, väldigt skönt att jobba! Vi åkte på en resa förra veckan, och det var så roligt att lära känna alla människor. Känns som vi såg halva världen den veckan.

Ingeborg Farm & Travel All SetÖversatt

Gårdsjobb

Med ca 1 200 arbetsgivare finns det många olika typer av placeringar. Varje deltagare granskas individuellt och placeringen utgår från ens CV, kvalifikationer och personlighet.

Här är några exempel på jobb/färdigheter du kan ha som hjälper dig att säkra din placering:

Lönen är inte lika för alla. Den avtalas på individuell basis mellan dig och din framtida arbetsgivare. Den bör ligga på minst 620 AUD/person/vecka då skatt, pension, mat och logi dras av. Beroende på dina kvalifikationer kan det lätt bli mycket mer. Alla arbetsgivare som får delta genom vårt program är medlemmar i "fairwage" och du kommer därför aldrig att kunna erbjudas jobb under minimilönen som sätts i de olika starterna.

Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Boendet tillhandahålls av gården du kommer att arbeta på. Vanligtvis är detta gratis eller kraftigt rabatterat, t.ex. kan du betala 100 AUD i veckan direkt av din bruttolön före skatt. Du får mer information om boendet som erbjuds när du gör intervjun med din arbetsgivare.

Vi har haft två dagar i ladugården nu, väldigt skönt att jobba! Vi åkte på en resa förra veckan, och det var så roligt att lära känna alla människor. Känns som vi såg halva världen den veckan.

Ingeborg Farm & Travel All SetÖversatt

Varför med GoXplore?

Visum

Du kommer att resa på ett Working Holiday visum och standardreglerna gäller:

Jag vill boka! Jag har några frågor

Avgångar

Platserna kan vara var som helst i Australien. De hittas på individuell basis baserat på dina erfarenheter.

När en plats har hittats och allt är på plats med ett startdatum rekommenderar vi att du anländer till Sydney och har en rolig startvecka där. Det är roligt och du hinner återhämta dig från jetlag innan du ger dig ut på landsbygden för hårt arbete. Det är en del administrativa saker såsom bankkonto, skattenummer osv. som måste vara klara innan du är redo för att jobba. Detta kommer att göras under uppstartsveckan i Sydney - du får all hjälp du behöver där. Du kan läsa om de planerade aktiviteterna här.

Detta är en gemensam startvecka och deltagarna är från alla möjliga delar av världen och de allra flesta är registrerade i vårt Work & Travel program. De måste dock leta efter ett jobb själva efteråt medan du som är med på vårt Farm & Travel program redan ligger tio steg före och kan njuta fullt ut av startveckan innan du reser vidare till din slutdestination där ditt gårdsjobb väntar på dig!

Ibland går det inte att få datumen mellan jobbets start och startdatumen för Sydney-veckan att matcha. Skulle det hända kan du behöva komma till en helt annan stad och resa vidare därifrån till ditt jobb. Här får du hjälp med skatt och bankkonto av vår samarbetspartner direkt och priset är lite lägre. Vi kan endast bekräfta detta som ett alternativ när din placering har organiserats. Generellt rekommenderar vi dock starkt uppstartsveckan då den är en bra "jetlag-mördare" och låter dig ta in alla höjdpunkterna i Sydney och mer innan du ger dig ut på landsbygden där vardagen börjar.

Startdatum
Varje placering är individuell, så vi vet ditt riktiga startdatum först när jobbet är organiserat men vi kommer att göra allt för att komma så nära ditt önskade resedatum som möjligt.

Ansökningstiden
Sök gärna 3-4 månader innan önskad avresa. Om du vill resa med kortare varsel, vänligen kontakta oss i förväg - vi ska titta på möjligheterna - det kan ibland göras på kortare tid.

Ålder
Du behöver vara 18-31 år gammal – detta är ett visumkrav. Vår erfarenhet visar att de flesta lantbrukare föredrar deltagare från 21 år och uppåt.

Sydney Starter Package

Du kan välja mellan 4 eller 8 nätter i Sydney innan du reser vidare. Vad dina första dagar kommer att innehålla beror på vilket paket du väljer. Båda kommer att vara fullspäckade med aktiviteter, användbar information och utflykter som du kommer att uppleva med en grupp nya vänner - och en erfaren guide. Här ordnar vi allt du behöver så att du kan slappna av och sätta dig in i livet "Down Under".

4 dagars Startpaket i Sydney

Gruppupplevelser med reseledare Orienteringsmöte om ditt Working Holiday år
Transfer från flygplatsenWork & Travel informationsmöte
4 nätter i Sydneys bästa hostel Privat kryssning på en katamaran i Sydney (inkl. BBQ)
Guidad stadsrundtur i SydneyPort Stephens delfinkryssning
Välkomstmiddag på hostellet Coastal Beach Walk
Nattlivet i Sydney (förmodligen ett par gånger...)Bondi Beach besök
Aktivering av ditt australiska SIM-kortTransport

8 dagars Startpaket i Sydney

Gruppupplevelser med reseledare Orienteringsmöte om ditt Working Holiday år
Transfer från flygplatsenWork & Travel informationsmöte
7 nätter i Sydneys bästa hostelPrivat kryssning på en katamaran i Sydney (inkl. BBQ)
Guidad stadsrundtur i SydneyPort Stephens delfinkryssning
Välkomstmiddag på hostellet Coastal Beach Walk
4WD genom Worimi Conservation LandsBondi Beach besök
Nattlivet i Sydney (förmodligen ett par gånger...)Mt Tomaree Bush vandring och utkik
Strandkväll med stjärnskådningSandboarding nerför Stockton Bight Dunes
3 middagar, 2 frukostar och en lunchMöte med australiska djur
Aktivering av ditt australiska SIM-kort
Transport
Jag vill boka! Jag har några frågor

Priser

Start date in 2023 Pris
Direkt till gården 22050
Sydney 4-night startpaket 22400
Sydney 8-night startpaket 25750

Detta ingår:

Detta ingår inte:

FLYGRESAN
Ankomstort i Australien: Sydney
En del av din resa innefattar även flygresor. Som deltagare köper du en egen flygbiljett för att ankomma till din destination.
Vi screenar noggrant din flygbokning tillsammans med dig så att du har rätt villkor i den flygbiljett du väljer att boka. Boka inga flygbiljetter klart innan vi bekräftat din bokning samt att vi tittat på reglerna till flyget tillsammans med dig så att du har rätt förutsättningar för din flygresa.

Du får mera information av oss när du bokat ditt program.

Jag vill boka! Jag har några frågor
Vi har haft två dagar i ladugården nu, väldigt skönt att jobba! Vi åkte på en resa förra veckan, och det var så roligt att lära känna alla människor. Känns som vi såg halva världen den veckan.

Ingeborg Farm & Travel All SetÖversatt

Aktiviteter i Australien

FAQ

When do I need to sign up for the program?

We recommend to sign up 4-6 months a head.

Can I travel with a friend or loved one?

You can of course travel together with someone else. We can not guarantee that you will have the same placement, but we will do our best to place you with the same employer or at least in the same area. We can give you more information after you signed up regarding specific wishes about location and placement.

Can I bring any medications?

Ofcourse you can bring medications. We recommend you doctor to write your receipts in English and confirm which medications you need, what they include and that you need them. Remember they need to be in the original package!

What if something happens and I need to see a doctor?

If you have a valid visa you have the rights to necessary treatment during your whole stay. You will need a Medicine Card which you applies for while there, you need to bring passport and visa to get this. You still needs travel insurance!

Do I need vaccinations?

On this program you need an updated tetanus vaccine. We recommend that you contact a vaccination clinic to more specifically know which vaccines you need. Everyone travels to Australia must have been fully vaccinated against COVID!

Do I need an international drivers license?

Yes. And a translation on what classes you can drive. You have an international license.

How old do I need to be to rent/buy a car in Australia?

18, but some car rental companies will take out an extra insurance.

Do I need adapter in Australia?

Yes, you will need adapter. Australia uses the same as UK, they have 220-240 volt.

Can I study in Australia?

Yes. On Working Holiday Visa you are allowed to study up to 4 months.

How long does it take to get my Visa approved?

This varies depending on your answers on the application. Normally it will be approved within days, but if you have specific heath issues and a police record it will take longer.

Can I travel on the Working Holiday visa?

If you have approved Working Holiday can you travel to Australia within 12 months from the date of approval, live in Australia 12 months from the day of arrival , travel back and forth to Australia within the 12 months of first arrival, work up to 6 months at each employer and study up to 4 months.


Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Visited programs

← See all programs you have visited

→ Close list with programs

Yes, please send me more information about these programs!

→ Close list with programs

Hem » Land » Australien » Farm & Travel All Set

Vårt nästa informationsmöte är i . Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!