Login Megamässa - Jobba och studera utomlands!

Volontärarbeta med hästar och lejon i Zimbabwe

Älskar du hästar och vill vara med om ett äventyr utöver det vanliga. Vi erbjuder en unik kombination där du arbetar med hästar och lejon mitt ute på Zimbabwes savann.

Läs mer

Kontakta Camilla

Horses & Lions

Några snabba fakta om Horses & Lions
Från kr 14990
Passar förFrån 18 år
KvalifikationerGärna baskunskaper inom hästhållning, inget krav!
Längd2 - 8 veckor
AnkomstplatsHarare
Närkontakt med djurJa!
Borde beställasMinst 2 månader innan tänkt avresa
VolontärarbeteVolontärarbete med djurGårdsarbeteLejonHästarNärkontakt med djur

Har du en passion för hästar och ridning men samtidigt vill komma riktigt nära det afrikanska djur-och naturlivet? Vårt Horse & Lion projekt är för dig som vill rida och arbeta med Polo- och safarihästar i en lite annorlunda miljö. Huvuduppgiften är självklart arbete med hästar, men du kommer också få möjligheten att komma nära och arbeta med lejon på det berömda volontärprojektet Lion Breeding.

Projektet har 43 stycken hästar som används både till Safari från hästryggen och att träna Hästpolo. Du som volontär kommer vara med och hjälpa till med allt ifrån fodring och visitering till ridning och guidade turer.

Du kommer arbeta måndag – lördag och är ledig på söndagarna. Om du önskar ytterligare någon dag ledigt för andra aktiviteter, såsom Lion Walk eller elefantridning går detta självklart att arrangera. Ingen dag är den andra lik och det är inte förens morgonmötet som äger rum i stallet varje morgon, som du får veta hur dagen är upplagd och vad just dina arbetsuppgifter blir. Förbered dig på att du en "vanlig dag" spenderar ca 4-6 timmar på hästryggen!

April – september är det tävlingssäsong. För de volontärer som är intresserade att testa på att tävla i Hästpolo på klubbnivå finns det möjlighet att göra det under den här perioden.

Missa inte vår Megamässa i Stockholm den 10/2 - En av Sveriges största mässor med fokus på volontär, jobb & studier utomlands. Här kan du tävla och vinna en resa till Australien, träffa utställare från alla världens hörn, lyssna på inspirerande föreläsning, boka upp en anställningsintervju till Australien, Kanada eller Nya Zeeland samt att du kan ta del av massor av erbjudanden. Det är fri entré, men glöm inte att skicka in din föranmälan för att slippa kö! Läs mer här.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Jobb

Det gäller att vara på tårna och snabb att erbjuda sin hjälp när den efterfrågas. Det kommer göra att du får vara med om mer upplevelser och få ta mer ansvar.

Såhär kan en vanlig dag se ut:

Observera att tiderna är ungefärliga och kan ändras!
Huvudfokus är arbetet med hästarna, men du kommer även få arbeta med lejon. Det är en tre-stegsprocess för lejonens utveckling. Pre-release stage, Release stage och The Wild.
Pre-release stage

Lejonungarna som föds på projektet tas från sin mamma när det är cirka 3 veckor gamla, och projektet intar rollen som den dominerade medlemmen i deras flock och tränar dem, så länge det är tryggt för människor att vistas så pass nära
Alla ungar i pre-release steget har i tidig ålder blivit micro-chippade och vaccinerade mot sjukdomar och rabies, samtidigt genomgår ungarna hälsokontroller under hela deras tid här.

Release stage
I detta steg ges lejonen möjligheten att utveckla sitt naturliga sociala flockbeteende på projektets stora land, cirka 4000 hektar. De har tillräckligt med bytesdjur att jaga och deras framsteg övervakas noggrant av forskare, även om all mänsklig kontakt och inflytande tas bort. Lejonen stannar inom detta steg tills flocken är stabil och de halvtama lejonungarna är intrigerade i flocken. Release steget har hittills framgångsrikt släppt ut två flockar i inhägnade, vilda områden, och dessa flockar har även fött egna egna.

The Wild
Detta steg är när lejonen som har fötts i "Release" kan släppas ut i det vilda i naturliga sociala grupper. Genom detta steg är strävan att bevara de afrikanska lejonenarten. Notera! Lejonen har hittills kommit till steg 2 (Release site) men förväntas att släppas fria inom kort.


Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Som volontär bor du mitt i projektets område. Man delar rum med de andra volontärer, man är 4 personer i varje rum och tjejer bor för sig och killar för sig. Dubbelrum finns vid efterfrågan om man reser ihop som par. Dusch och toalett ligger precis utanför rummet. Sängkläder ingår, men ett tips är att ta med en sovsäck under Zimbabwes vinter då det kan bli mycket kallt. Området har även en pool som man kan använda sig utav på sin lediga tid. En liten kiosk finns också ifall man blir sugen på tex lite choklad, snacks eller läsk. Dina kläder blir tvättade utav personalen mot en liten kostnad (underkläder får man tvätta själv), det finns även internet på projektet som man kan betala för i receptionen. Tänk på att uppkopplingen ibland kan vara jättebra och ibland funkar den inte alls.

Det finns en by i närheten utav projektet där man kan få tag på det mest nödvändiga under projekttiden och ibland får volontärerna följa med. Vakter patrullerar området dygnet runt, mest för att det cirkulerar buffalos, babianer och andra djur nattid nära området.

Projekthuset huserar volontärer från både Horses & lions, Lion Breeding och Kids & Lions. Så du kommer träffa massa människor ifrån de andra projektet också.

Alla måltider är inkluderade i programmet. Är du vegetarian eller har andra önskemål så meddela gärna detta vid bokningen. Maten är bra och väldigt varierande och serveras som buffé. Ta det du önskar och njut av en god efterrätt.

Att åka på Horses & Lions i Zimbabwe var bland det bästa jag gjort! Man träffade sjukt roliga människor och fick vara med om helt fantastiska saker! Skulle lätt rekommendera detta till alla jag känner (och har även gjort det)!

Elin // Horses & Lions

Varför Horses & Lions med GoXplore?

Visum

Du som skall volontärarbeta behöver inte ansöka om visum innan avresa, utan du får ditt visum stämplat i passet vid ankomst (gäller svenska medborgare). Ett vanligt turistvisum är det som behövs och kostar cirka 40 USD för Zimbabwe. Väljer du att lämna landet och sedan önskar komma tillbaka så behöver du ett "double entry" visum och kostar cirka 70 USD. Visumkostnaden betalas i USD och med kontanter. Det är inte möjligt att betala med annan valuta.

Ditt pass måste vara giltigt 6 månader efter utresa från Zimbabwe. Kontrollera detta i god tid så du hinner få ett nytt pass om du måste förnya ditt befintliga.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Avgångar


Boka din plats i tid!

Projektet startar andra och fjärde måndagen hela året. Undantag för januari där start är 8:e och 15:e. Projektet är väldigt populärt så är det bra om du bokar dig i god tid innan avresa.

Man kan flyga in till både Harare och Bulawayo och du blir upphämtad på flygplasten och sedan skjutsad till projektet.
Harare: ankomst söndag innan kl 1400 och lämnar projektet en söndag, avresa tidigast 13:30
Bulawayo: ankomst måndag och lämnar projektet en måndag, avresa tidigast 13:30.

MÅNAD
HORSES & LIONS
Start 2017

November27
December11, 25
Start 2018
Januari8, 15, 29
Februari12, 26
Mars12, 26
April9, 23
Maj
7, 21
Juni4, 18
Juli
2, 16, 30
Augusti13, 27
September10, 24
Oktober5, 19
November1, 8, 15, 22, 29
December3, 17, 31

Priser

Pris
2 veckor 14990
3 veckor 18490
4 veckor 20490
5 veckor 25490
6 veckor 28990
7 veckor 32990
8 veckor 36490

(Priserna är giltiga till 31 december 2017)

Vad är inkluderat:

Vad är inte inkluderat:

Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Horses & Lions

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Att åka på Horses & Lions i Zimbabwe var bland det bästa jag gjort! Man träffade sjukt roliga människor och fick vara med om helt fantastiska saker! Skulle lätt rekommendera detta till alla jag känner (och har även gjort det)!

Elin // Horses & Lions

Aktiviteter i Zimbabwe

FAQ

Är Horses & Lions involverade i Canned Hunting?

Nej, Horses & Lions är inte involverad i canned hunting. Inga lejon på Antelope Park farmen blir sålda. Farmen har en detaljerad lista och översikt över alla sina lejon och har översikt över alla lejon och vad som skett med dem. Denna översikt ligger ute på ALERTs hemsida och är tillgänglig för alla; https://lionalert.org/page/RPlionsintheprogram.

Hur mycket kommer jag få rida?

En vanlig dag kommer du sitta på hästryggen ca 4-6 timmar. Självklart kan det komma att ändras både till mer eller mindre beroende på vad dagen erbjuder för uppgifter

Hur gör jag om jag vill göra en Lion Walk eller elefantridning?

För att göra detta pratar du med din kontaktperson på volontärprojektet och så bestämmer ni tillsammans en dag där du är ledig från hästarna och exempelvis är ute och med lejon i det vilda på savannen.

Kan jag åka tillsammans med en vän/partner?

Det går alldeles utmärkt att åka tillsammans. Notera när ni gör bokningen att ni reser ihop så meddelar vi projektet om det.

Vad ska jag ha med mig för kläder?

Du ska ta med dig oömma arbetskläder och ordentliga arbetskängor. Solglasögon, solhatt och arbetshandskar är också väldigt bra att ta med.

Finns det någon åldersgräns?

Från 18 år och uppåt. Om du är 17 år och vill åka kan detta accepteras med målsmans godkännande.

Försäkring

Wildlife

En försäkringslösning som är skräddarsydd för dina behov.

När du ska iväg på en volontärresa och jobba med vilda djur i världen, är det väldigt viktigt att din försäkring täcker den hjälp du behöver om olyckan skulle vara framme, exempelvis läkarvård eller hemtransport – utan att du själv behöver stå för kostnaderna. När du deltar på något av våra Wildlife-volontärsprojekt så är detta försäkringen som du ska välja.

Försäkringen är ett tillägg på vår Leva Utomlands och täcker utöver den försäkringen även när du arbetar med lejon och andra vilda djur. Vi tillhandahåller en av de få försäkringar i Sverige som täcker dig vid arbete med lejon och andra vilda djur. Pris 1490kr/månad. Kom ihåg att teckna din försäkring innan din utresa.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Hem » Land » Zimbabwe » Horses & Lions

Vårt nästa informationsmöte är 2017-12-20 i Linköping. Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!