1. 2. 3. 4. 5. 6.

Volontärarbete på Sri Lanka

Arbeta som volontär med barn, munkar eller med kvinnliga rättigheter i Galle på Sri Lanka. Här får du möjlighet att göra volontärarbete kombinerat med ett äventyr i ett av världens vackraste länder!

Läs mer

Volontär Sri Lanka

Välkommen till frodiga och färgstarka Sri Lanka, som erbjuder stora kulturella upplevelser och fantastisk natur! Som volontär på Sri Lanka har du många projekt att välja mellan; bland annat engelskundervisning, på förskola, på kvinnocenter eller undervisning av munkar. Om detta inte räcker, erbjuder vi andra projekt som med bevarande av havssköldpaddor i Sri Lanka.

Du bor i ett fantastiskt hus precis vid en av de mest kända stränderna på Sri Lanka - Unawatuna Beach. Här bor du tillsammans med andra volontärer från samma projekt, men också med volontärer från havssköldpaddsprojektet och medical & nursing. Sri Lanka är den lilla ön utanför Indiens södra kust, med frodig, grön och vacker natur. Ön erövrade förstaplatsen när Lonely Planet skulle ranka de tio bästa resmålen för 2019! Turismen blomstrar på ön sedan inbördeskriget avslutades 2009 och landet har blivit lugnare, men det är fortfarande ett land som saknar resurser på många områden. Varför inte resa till den lilla gröna ön och göra en skillnad?

Vem kan delta?

För att delta i detta program måste du vara över 18 år gammal. Du måste kunna tala engelska och vara motiverad att arbeta självständigt. När du möter en främmande kultur är det också viktigt att du har förmågan att vara flexibel och framför allt anpassningsbar.

Några snabba fakta om Volontär Sri Lanka
Passar för18 and up
KvalifikationerGood English skills is an advantage
AnkomstplatsColombo
Antal deltagareUsually over 20
Borde beställas2 months prior
Start datumEvery Saturday (year round)
VolontärarbeteUndervisningVolontärarbete med barn
Jag vill boka! Jag har några frågor
Jag är väldigt glad här nere och trivs jättebra! Väldigt glad att jag tog chansen och valde att åka på en frivillig resa ensam.

Elise Volontär Sri LankaÖversatt

Projekt

Vi kan erbjuda 3 olika program:

Engelska undervisning i en skola

Om du älskar att arbeta med barn i åldrarna 6 till 15 år och vill få internationell erfarenhet inom undervisning, kommer detta projekt på Sri Lanka verkligen att stärka ditt CV! Med mycket fritid på kvällar och helger har du dessutom många möjligheter att resa och uppleva Sri Lanka.

Det nuvarande utbildningssystemet på Sri Lanka står inför flera stora utmaningar kopplade till dålig undervisningskvalitet, brist på fastställd läroplan, brist på lärarutbildning och ineffektiv administration. Inte bara är de offentliga utgifterna för utbildning begränsade, utan det finns även brist på tydlig nationell/statlig utbildningspolitik, stora politiska förändringar och otillräcklig lärarutbildning. Sammantaget har detta resulterat i generellt låg kvalitet på utbildningen för barn.

Det största problemet med utbildningen är bristen på engelska bland de fattigaste. Engelska är extremt viktigt på Sri Lanka, och de mest välbärgade skickar därför sina barn till internationella skolor. Med en förbättring av engelskkunskaperna hos barnen på Sri Lanka kommer fler kunna se ljust på framtiden, med bättre jobbmöjligheter och stabil inkomst.

Volontärer på detta projekt kommer att arbeta i lokala grundskolor i underprivilegierade områden, men också med unga munkar mellan 6 och 12 år, i tempel/pirivenas runt Galle-området. Här assisterar du både lärare och elever i engelskundervisningen. Vanligtvis arbetar du 4 dagar i veckan med barnen i skolan och 1 dag i veckan med munkarna. Barnen är mycket ivriga att lära sig och detta gör det extra roligt att arbeta som volontär! Målet med programmet är att lägga en bra grund för studenternas engelska språkkunskaper och förbättra deras möjligheter senare i livet.

Du arbetar antingen på morgonen eller eftermiddagen, i 2-3 timmar per dag. Du bör också räkna med att spendera cirka 1 timme dagligen på förberedelser och lektionsplanering för nästa dag. Typiskt sett varierar klasstorleken från 10 till 30 barn. Volontärer arbetar ofta med små grupper av barn åt gången och ger särskild uppmärksamhet där det behövs. Vår koordinator kommer att följa med dig till klassrummet och vara närvarande för att hjälpa dig om det behövs.

Vanliga aktiviteter inkluderar undervisning i engelska (läsning, tal, lyssning och skrivning), aktivitetsbaserat lärande och muntlig engelska, grammatiklektioner, förståelse, uttal och alfabet för de yngre.

Du behöver vara bekväm med engelska för att delta i projektet, och det passar bäst för de som har mycket energi och framför allt tycker om att tillbringa tid med barn. Om du dessutom har tålamod, empati och ett sinne för humor så är det en fördel. 

Max 6 volontärer vid tillfället, ej möjligt i december (endast delvis i april, juli och november).

Dagis

Målet med detta projekt är att ge stöd, uppmärksamhet och omsorg till mycket unga under privilegierade barn (i åldern 3-6 år) i södra Sri Lanka, så att de har möjlighet att utveckla sina sociala, mentala, känslomässiga, språkliga, läs- och skrivfärdigheter.  Det finns stora skillnader i kvaliteten på omsorgen/uppmärksamheten bland förskolorna på Sri Lanka, baserat på föräldrarnas inkomster. Volontärer kommer att hjälpa till på de förskolor där det finns minst resurser, för att maximera deras bidrag.

De fasta anställda på dessa låginkomstförskolor är ofta underbetalda och överarbetade, med otillräckliga resurser och faciliteter. Därför är det extra viktigt med volontärer, som har möjlighet och energi att ösa barnen med uppmärksamhet och omsorg.

Deltagarna bistår lokala förskollärare med den dagliga driften. Du arbetar på morgonen från måndag till fredag i 3-4 timmar per dag. Cirka 3 av dessa timmar är i förskolan, och resten av tiden är för planering. Den typiska gruppstorleken varierar från 15-30 barn. Volontärer arbetar ofta med små grupper åt gången. Projektledaren kommer att följa volontärerna till projektplatsen och ge vägledning. Typiska aktiviteter inkluderar undervisning i grundläggande engelska (läsning, pratande och skrivande), pedagogiska spel, sång, dans med mera. Social samvaro med barnen och att ge dem massor av omsorg är en viktig del av upplevelsen. Det här projektet är idealiskt för deltagare som är energiska, tålmodiga och gillar att tillbringa tid med små barn.Det finns stora skillnader i kvaliteten på omsorgen/uppmärksamheten bland förskolorna på Sri Lanka, baserat på föräldrarnas inkomster. Volontärer kommer att hjälpa till på de förskolor där det finns minst resurser, för att maximera deras bidrag.

De ordinarie anställda på dessa låginkomstdagis är ofta underbetalda och överarbetade, med otillräckliga resurser och faciliteter. Därför är det extra viktigt med volontärer som bidrar eftersom de har möjlighet att överväldiga barnen med uppmärksamhet och engagemang.

Deltagarna bistår lokala förskollärare med den dagliga driften. Du arbetar på morgonen från måndag till fredag i 3-4 timmar per dag. Cirka 3 av dessa timmar är i förskolan, och resten av tiden är för planering. Den typiska gruppstorleken varierar från 15-30 barn. Volontärer arbetar ofta med små grupper åt gången. Projektledaren kommer att följa volontärerna till projektplatsen och ge vägledning. Typiska aktiviteter inkluderar undervisning i grundläggande engelska (läsning, pratande och skrivande), pedagogiska spel, sång, dans med mera. Social samvaro med barnen och att ge dem massor av omsorg är en viktig del av upplevelsen. Det här projektet är idealiskt för deltagare som är energiska, tålmodiga och gillar att tillbringa tid med små barn.

Max 12 volontärer vid tillfället, inte möjligt i december (endast delvis i januari, april och november).

Women's Empowerment

Kvinnornas situation i Sri Lanka har formats av dess traditionella kultur, kolonialhistoria och politik. Även om kvinnorna har en relativt hög status jämfört med resten av Sydasien är könsideologierna fortfarande mycket framträdande på Sri Lanka. Kvinnor betraktas som "beroende fruar" eller "mottagare av bidrag".

Women empowerment kan göras på många sätt, och vi har tagit upp engelsk utbildning som ett verktyg för att rusta kvinnor med den självförtroende och förmåga som krävs för att hitta arbete. De kvinnor vi arbetar med kommer från fattiga till låginkomstfamiljer, främst från muslimska samhällen, som har lidit mest. De flesta har haft tidiga äktenskap och har nekats möjligheten att försörja sig själva och sina familjer. Många av dessa kvinnor är ivriga att lära sig engelska, precis för att öka möjligheterna till anställning i framtiden. Att få prata och umgås med volontärerna blir dessutom en välkommen paus från vardagen.

Volontärerna kommer att undervisa i engelska på grundläggande och mellannivå för kvinnor i små till medelstora grupper, på eftermiddagen. Du arbetar mellan 2-3 timmar, måndag till fredag. Det krävs en del förberedelser för att planera för dessa sessioner, vilket kommer att tillkomma. Volontärerna får hjälp av programkoordinatorn med vilka ämnen som ska undervisas och får tips på några kreativa undervisningsmetoder som du kan använda dig av. Du har dock ansvar för hur undervisningen ska utformas själv. Det kommer att vara mellan 2 och 15 elever i ett klassrum.

Undervisningen kommer att fokusera på muntlig språkbruk, och inte nödvändigtvis grammatik. Vi föredrar helst studenter som har avslutat en TEFL för att kunna arbeta i en sådan miljö, men alla som är intresserade av undervisning eller har goda engelskspråkiga färdigheter bör också ansöka.

Max 8 volontärer åt gången, endast delvis i december och januari.

Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Under din tid på projektet bor i ett fantastiskt volontärhus som är vackert beläget på en liten höjd med utsikt över Unawatuna Beach och Indiska oceanen. Huset är byggt i kolonialstil, har 4 våningar och totalt 11 rum, var och en med eget badrum och balkong. I huset finns också 3 allrum och en stor matplats. Till huset finns det också en trädgård med lounge, en utomhuspool samt en grönsaksträdgård. Det anordnas även yoga klasser här varje vecka. Det är en kort bilresa till det mesta, med välkända turistattraktioner som Galle Dutch Fort, Galle Navy, Wijaya Beach och tidigare nämnda Unawatuna inom 5 km avstånd.

Varmvatten och WIFI ingår.

Alla 11 rum har badrum/toalett som delas med den du delar rum med. Man sover i våningssängar. Det finns skåp i rummen så att volontärer kan förvara sina saker här på egent ansvar. Man får madrass, lakan, sängkläder och kudde. Det finns fläktar i alla rum och de är välventilerade med fönster också. Mot en liten extra kostnad kan man få rum med luftkonditionering om det finns tillgängligt. Detta måste man beställa i förväg. Själva huset har plats för lite över 40 personer samtidigt. Kontakta oss om du vill ha ditt eget rum så kan vi kolla tillgängligheten under den period du tänker resa. 

Det finns höghastighets-WiFi i huset och varje deltagare får 10GB per månad inkluderat. Vill du ta med ditt eget myggnät är det bra att ta med ett som passar våningssängar.

Kontoret för vår partner i Sri Lanka ligger på första våningen och detta är också basen för det lokala teamet som består av en programledare, verksamhetsledare, olika projektledare och en kock som tillagar de 3 måltiderna som volontärerna serveras dagligen. Måltiderna intas i huset och tillagas med färska, lokala råvaror, baserat på säsongen. Frukost består vanligvis av pannkakor eller ägg, eller ibland tradionell ris med mjölk och frukt. Lunch och middag består av traditionell lankesisk curry med ris eller bröd. Måltiderna serveras med sallad och frukt för att säkerställa att du får en hälsosam måltid

Galle är en av Sri Lankas mest förtrollande destinationer, hem till det berömda nederländska fortet från 1600-talet som rymmer många vackra delar av kolonial arkitektur bakom sina murar, samt en samling udda butiker och restauranger. Galle är ett stort område som inte bara omfattar det berömda fortet, utan även världsklasstränder, både för bad och surfing – till exempel Mirissa, Wijaya, Ahangama och Weligama.

Jag har mått riktigt bra hittills! Trevliga människor och vacker plats! Det jag gillade bäst är hur nära vi är havet, så du är alltid 5 minuter bort om du vill snorkla, surfa, bada mm.

Jenny Volontär Sri LankaÖversatt

Varför Volontär Sri Lanka med GoXplore?

 • Bidra positivt till samhället
 • Bidra positivt till samhället
 • Lär ut engelska till barn och munkar
 • Upplev det frodiga, färgstarka och soliga Sri Lanka
 • Uppföljning under hela programmet och 24/7 support
 • Orienteringsdag efter ankomst med träning
 • Du kommer att resa med andra och få vänner för livet
 • Veckovisa yogaklasser och filmkvällar, och månatliga guidade cykelturer, BBQ och tempelbesök
 • Lär dig historien och kulturen
 • Kost och logi (3 måltider om dagen) under hela projektperioden
 • Ett äventyr för livet!

Visa

Sedan 2012 har de lankesiska myndigheterna ett elektroniskt system för att ansöka om en ETA (Electronic Travel Authorization), som låter dig komma in i landet innan du reser till Sri Lanka: https://www.eta.gov.lk/slvisa/

Den maximala längden på en ETA är för närvarande 30 dagar, och normalt kostar detta 50 USD (beror lite på din nationalitet). Du kan också få visum vid ankomst men detta kostar lite mer och är bara ett annat krångel vid ankomst.

Om du planerar att resa till Sri Lanka i mer än 30 dagar kan ETA förlängas upp till totalt 180 dagar. Först måste du förlänga den till 90 dagar och sedan ansöka om ytterligare 90 dagar om det behövs. Dessa förlängningar kan göras online efter ankomst till Sri Lanka. Det finns vissa kostnader med att förlänga ditt visum. Normalt är den första förlängningen antingen 60 eller 100 USD, beroende på din nationalitet. Den andra för dag 90 till 180 är normalt 150 USD.

Vi kommer att skicka mer information om Sri Lankas visum, och förlängningsprocessen om det gäller dig, efter att du har fått en bekräftelse på din placering.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Resa

Programmet startar på lördagar, året runt. Du kommer att hämtas på flygplatsen av en representant från vår samarbetspartner på Sri Lanka och körd till huset där volontärerna bor. Innan du börjar på programmet kommer du och programledare att få en detaljerad introduktion och kulturell utbildning, samt en rundtur i närområdet. 

När du har börjat jobba på projektet har du helgerna lediga. Det innebär att du har möjlighet att se mer av området där du bor eller göra en längre utflykt! Många väljer också att resa vidare med andra volontärer vid slutet av vistelsen.

Avresa sker även på lördagar om du inte vill vara i Sri Lanka längre på egen hand

7-dagars rundtur i Sri Lanka

Om du vill utforska så mycket av Sri Lanka som möjligt på kort tid kan vi rekommendera att avsluta ditt äventyr i Sri Lanka med en fantastisk rundtur runt ön. Det 7 dagar långa äventyret inkluderar många av öns höjdpunkter, såsom en safari i Yala, Ella, Nine Arches Bridge, Little Adam's Peak, Ravana, tåg till och från Ella till Nanu Oya, Kandy, Sigirya, Dambulla och Negombo. Rundturen börjar i Galle och avslutas inte förrän du är tillbaka på flygplatsen i Colombo, så vi rekommenderar att dessa är den sista resan på ditt äventyr.


Priser

Uppstartsdatum: 2024 Pris
2 weeks 11800
3 weeks 13950
4 weeks 16100
5 weeks 18200
6 weeks 20300
7 weeks 22450
8 weeks 24600
9 weeks 26750
10 weeks 28850
11 weeks 30950
12 weeks 33100

Observera att priset kan ändras och att det bestäms efter avresedatum och inte boknings datum.
Vi rekommenderar att du väntar med att boka din flygbiljett tills du har bekräftat din plats på projektet.

Vad ingår i priset?

Om du inte har ett flyg som ankommer mellan 06:00 och 18.30 på lördagen , tillkommer ytterligare 650 SEK för privat transport. Detsamma gäller om du reser hem utanför tidsperioden mellan 09:00 och 21.30 på lördag. Du får mer information om detta när din plats i projektet är bekräftad.

Transport
Deltagarna köper sina egna flygbiljetter och ser till att flyga till närmaste flygplats som projektet angett. Du kommer att hämtas och transporteras tillbaka till flygplatsen. Om du vill tillbringa några dagar i Sri Lanka före eller efter projektets start, kommer detta att vara på din egen bekostnad.Om du inte lyckas komma fram mellan 06:000 och 18.30 på lördag, tillkommer ytterligare kostnader för privat transport ( ca 650 sek) . Detsamma gäller om du reser hem utanför tidsperioden mellan 09:00 och 21.30 på lördag. Du får mer information om detta när din plats i projektet är bekräftad

FLYGRESAN Ankomstort i Sri Lanka : Colombo

En del av din resa innefattar även flygresor.
Som deltagare köper du en egen flygbiljett för att ankomma till din destination.
Vi screenar noggrant din flygbokning tillsammans med dig så att du har rätt villkor i den flygbiljett du väljer att boka.Boka inga flygbiljetter klart innan vi bekräftat din plats på projektet samt att vi tittat på reglerna till flyget tillsammans med dig så att du har rätt förutsättningar för din flygresa.

Du får mera information av oss när du bokat ditt volontärprojekt.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Volontär Sri Lanka

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Sri Lanka är jättebra och jag trivs jättebra här 😁 Otroligt trevliga människor, bra boende, mat, och Sri Lanka i allmänhet är helt underbart!

Irina Volontär Sri LankaÖversatt

Aktiviteter i Sri Lanka

FAQ

Hur kommunicerar jag med dem som är hemma när jag är på Sri Lanka

Det är dyrt att ringa från och till Sri Lanka med ett svenskt abonnemang. Ett alternativ är att köpa ett lokalt SIM-kort, även om det bara är för dataanvändning. Du kan sedan ringa/sända via Messenger, Whatsapp, Facetime och Skype så länge du har data. Det finns WiFi i volontärhuset, så det borde inte vara några problem där. Om du vill skicka brev kan du köpa frimärken på ett lokalt postkontor. Kom ihåg att postsystemet i Sri Lanka är långsammare än här hemma. Brev kommer, men det kan ta flera veckor.

Vilken typ av vacciner ska jag ta innan jag reser

Vi rekommenderar att du tar ett vaccin mot hepatit A, difteri, stelkramp, kikhosta, polio, tyfoidfeber, japansk hjärninflammation, tuberkulos och eventuellt rabies och gula febern (om du reser från ett land med risk för gula febern måste du ha fått vaccinet mot gula febern för att komma in på Sri Lanka). Det finns risk för gula febern och malaria i vissa delar av landet. Vi rekommenderar att du kontaktar en vaccinationsklinik för professionell vägledning. Det är smart att planera hemresan innan du bokar en tid hos läkaren. På så sätt vet du vilka länder du kommer att besöka på vägen hem under vilka årstider.

Måste jag ha reseförsäkring?

Ja, reseförsäkring är obligatoriskt. GoXplore har en skräddarsydd reseförsäkring som täcker arbete i volontärprojekt.

Hur mycket fickpengar behöver jag?

Hur mycket du måste ha med dig beror på hur hög din personliga konsumtion är, och om du tänker resa lite på helgerna. Om du ska resa efter att du avslutat arbetet bör du ta med mer pengar för att täcka detta. Vi rekommenderar att du ställer upp en separat budget för vardagliga kostnader och en för resor på helger. Kom ihåg att kost och logi redan är täckt, så du behöver inte mycket. Vi rekommenderar att ha mellan 1 000 och 1 500 sek per vecka för vardagliga saker som snacks, vatten och transporter.

Umgås man mycket med de andra volontärerna

Det är ofta upp till dig som volontär. De flesta reser lite tillsammans på helgerna eller så går de ut och äter, går på marknader eller andra aktiviteter.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Besökta program

← Se alla program du har besökt

→ Stäng lista med program

Ja, skicka mig mer information om dessa program!

→ Stäng lista med program

Hem » Land » Sri Lanka » Volontär Sri Lanka

Hassen S beställde vårt Shark & Marine Conservation program för 37h sedan. Är det något för dig också??!