1. 2. 3. 4. 5. 6.

Volontärarbete på Sri Lanka

Arbeta som volontär med barn, munkar eller med kvinnliga rättigheter i Galle på Sri Lanka. Här får du möjlighet att göra volontärarbete kombinerat med ett äventyr i ett av världens vackraste länder!

Läs mer

Volontär Sri Lanka

Covid status

Öppet

Ett giltigt certifikat för fullständig vaccination mot covid-19. Icke-vaccinerade resenärer måste ha ett negativt PCR-test, taget inom de föregående 72 timmarna, alternativt ett negativt snabbt antigentest, taget inom de föregående 48 timmarna.

Välkommen till lummiga och färgstarka Sri Lanka, som erbjuder massiva kulturupplevelser och fantastisk natur! Som volontär i Sri Lanka kan du välja att arbeta inom många olika områden, med engelsk utbildning, på förskolor, på kvinnocenter eller med utbildning av munkar. Om detta inte räcker, erbjuder vi andra projekt som med hundvårdsinnehåll och bevarande av havssköldpaddor i Sri Lanka.

Du kommer att bo i ett fantastiskt hus precis vid en av de mest kända stränderna på Sri Lanka - Unawatuna Beach. Här bor du tillsammans med andra volontärer på havssköldpaddsprojektet, eller något av de andra projekten som vår partner driver i Sri Lanka. Sri Lanka är en liten ö utanför Indiens sydkust, med blomstrande, grönskande natur. Ön tog förstaplatsen när Lonely Planet skulle utse de 10 bästa destinationerna för 2019! Turismen blomstrar efter att inbördeskriget avslutades 2009 och landet blev lugnare, men fortfarande ett land med brist på resurser på många håll. Varför inte resa till den gröna ön och göra skillnad?

Vem kan delta?

Du måste vara minst 18 år för att delta i programmet. Tala engelska och vara motiverad att agera och arbeta självständigt. I mötet med en främmande kultur är det också mycket viktigt att ha förmågan att vara flexibel och inte minst anpassningsbar. Om du är under 18 år måste du ta med en försäkran från dina föräldrar.

Några snabba fakta om Volontär Sri Lanka
Passar för18 and up
KvalifikationerGood English skills is an advantage
AnkomstplatsColombo
Antal deltagareUsually over 20
Borde beställas2 months prior
Start datumEvery Saturday (year round)
VolontärarbeteUndervisningVolontärarbete med barn
Jag vill boka! Jag har några frågor
Jag är väldigt glad här nere och trivs jättebra! Väldigt glad att jag tog chansen och valde att åka på en frivillig resa ensam.

Elise Volontär Sri LankaÖversatt

Projekt

Vi kan erbjuda 4 olika program.

Engelska undervisning i en skola

Om du älskar att arbeta med barn i åldern 6-15 år och vill ha internationell erfarenhet av undervisning, kommer detta program på Sri Lanka att stärka ditt CV och utöka din horisont för personlig tillväxt och utveckling. Med mycket fritid på kvällarna och helgerna kommer du att ha gott om tid att utforska Sri Lanka.

Det nuvarande utbildningssystemet på Sri Lanka står inför flera stora utmaningar, såsom baskvalitet, ingen läroplan, brist på utbildning för lärare och ineffektiv administration. Inte bara bristen på statliga medel, utan också bristen på nationell/statlig utbildningspolitik, oplanerade politiska förändringar och bristen på lärarutbildning har bidragit till bristen på kvalitetsutbildning.

Det största problemet med utbildningen är bristen på engelska bland de fattigaste. Engelska är oerhört viktigt på Sri Lanka, för att förbereda sig för framtida utsikter och de mest välmående skickar därför sina barn till internationella skolor.

Volontärer i detta projekt kommer att arbeta i lokala grundskolor i de underprivilegierade områdena med unga munkar i templen/pirivena runt Galle-området. Här kommer du att assistera lärare och elever i engelskundervisningen. Normalt kommer du att arbeta 4 dagar i veckan med barnen på skolorna och 1 dag med munkarna. Barnen är ivriga att lära sig och det gör att det är extra roligt att jobba som volontär! Målet med programmet är att bygga en bra grund för elevernas engelska kunskaper för att förbereda dem för de möjligheter de kommer att få senare i livet.

Du arbetar antingen på förmiddagen eller eftermiddagen 2-3 timmar om dagen. Du måste också lägga till att du kommer att behöva använda 1 timme dagligen för att förbereda och schemalägga nästa dag. En typisk storlek på klasserna är 10-30 barn. Volontärer arbetar vanligtvis i små grupper och kommer att kunna ge extra uppmärksamhet där det behövs. Vår samordnare följer dig till ditt klassrum och finns tillgänglig för att hjälpa dig vid behov.

Normala aktiviteter inkluderar undervisning i engelska (läsa, prata, lyssna och skriva), aktivitets baserad undervisning och talad engelska, grammatiklektioner, förståelse, uttal och för de yngsta alfabetet.

Du måste vara bekväm i dina engelska kunskaper för att delta i projektet, och det passar bäst för dig som har energi och gillar att umgås med barn. Dessutom måste du vara tålmodig, empatisk, humoristisk och mogen.Om du älskar att arbeta med barn i åldern 6-15 år och vill ha internationell erfarenhet av undervisning, kommer detta program på Sri Lanka att stärka ditt CV och utöka din horisont för personlig tillväxt och utveckling.

Det nuvarande utbildningssystemet på Sri Lanka står inför flera stora utmaningar, såsom baskvalitet, ingen läroplan, brist på utbildning för lärare och ineffektiv administration. Inte bara bristen på statliga medel, utan också bristen på nationell/statlig utbildningspolitik, oplanerade politiska förändringar och bristen på lärarutbildning har bidragit till bristen på kvalitetsutbildning. Det största problemet med utbildningen är bristen på engelska bland de fattigaste.


Engelska är oerhört viktigt på Sri Lanka, för att förbereda sig för framtida utsikter och de mest välmående skickar därför sina barn till internationella skolor. Volontärer i detta projekt kommer att arbeta i lokala grundskolor i de underprivilegierade områdena med unga munkar i templen/pirivena runt Galle-området. Här kommer du att assistera lärare och elever i engelskundervisningen. Normalt kommer du att arbeta 4 dagar i veckan med barnen på skolorna och 1 dag med munkarna. Barnen är ivriga att lära sig och det gör att det är extra roligt att jobba som volontär!

Målet med programmet är att bygga en bra grund för elevernas engelska kunskaper för att förbereda dem för de möjligheter de kommer att få senare i livet. Du arbetar antingen på förmiddagen eller eftermiddagen 2-3 timmar om dagen. Du måste också lägga till att du kommer att behöva använda 1 timme dagligen för att förbereda och schemalägga nästa dag. En typisk storlek på klasserna är 10-30 barn. Volontärer arbetar vanligtvis i små grupper och kommer att kunna ge extra uppmärksamhet där det behövs. Vår samordnare följer dig till ditt klassrum och finns tillgänglig för att hjälpa dig vid behov. Normala aktiviteter inkluderar undervisning i engelska (läsa, prata, lyssna och skriva), aktivitetsbaserad undervisning och talad engelska, grammatiklektioner, förståelse, uttal och för de yngsta alfabetet. Du måste vara bekväm i dina engelska kunskaper för att delta i projektet, och det passar bäst för dig som har energi och gillar att umgås med barn. Dessutom måste du vara tålmodig, empatisk, humoristisk och mogen.

Kindergarten

Målet med detta projekt är att ge stöd, uppmärksamhet och omsorg till mycket unga under privilegierade barn i åldern 3-6 år i södra Sri Lanka, så att de kommer att få en chans att utveckla sina sociala, mentala, känslomässiga, språkliga, läs- och skrivfärdigheter.

Det är en mycket stor skillnad i kvaliteten på vård/vård bland dagis på Sri Lanka, baserat på föräldrarnas inkomst. Volontärer vill hjälpa till på de förskolor där resurserna är minsta för att maximera sitt bidrag. De ordinarie anställda på dessa låginkomstdagis är ofta underbetalda och överarbetade, med otillräckliga resurser och faciliteter. Därför är det extra viktigt med volontärer som bidrar eftersom de har möjlighet att överväldiga barnen med uppmärksamhet och engagemang.

Deltagarna bistår de lokala dagislärarna med den dagliga verksamheten. Volontärer arbetar måndag-fredag 3-4 timmar om dagen. 3 av de timmarna på dagis och resten med planering. Typisk grupp är 15-30 barn. Volontärer arbetar med mindre grupper åt gången. Projektkoordinator kommer att följa upp och ge hjälp vid behov. Typiska aktiviteter är grundläggande engelska (läsa, prata, skriva), pedagogiska lekar, sång, dans etc. Social samvaro med barnen och överväldiga dem med uppmärksamhet och omsorg är en mycket viktig del av upplevelsen. Detta är det perfekta programmet om du är energisk, tålmodig och gillar att umgås med mindre barn.

Buddhist Monk Teaching

En "Pirivena" är en utbildningsinstitution av buddhistiska munkar. Unga munkar bor här med de äldre kunniga munkarna för att studera och praktisera Buddhas undervisning och andra klassiska ämnen som Pali (ett indo-ariskt språk), sanskrit, historia, prosodi, astrologi och logik. Utbildningssystemet Pirivena har huvudfokus på att lära sig utantill, utan tillstånd, kunskap som hittas genom att ständigt läsa olika skrifter, recitation, diskussioner retentioner och analysera. ämnet.

Pirivena är också platsen för unga munkar som utbildas av sina mästare och kommer att följa reglerna och föreskrifterna i Vinaya Pitaka (en framstående buddhistisk skrift), en av tre delar av Tripitaka, en samling buddhistiska doktriner som är den grundläggande basen för Theravadas buddhistiska filosofi."

Utbildningssystemet Pirivena har huvudfokus på att lära sig utantill, utantillstånd, kunskap som hittas genom att ständigt läsa olika skrifter, recitation, diskussioner retentioner och analysera. ämnet. Pirivena är också platsen för unga munkar som utbildas av sina mästare och kommer att följa reglerna och föreskrifterna i Vinaya Pitaka (en framstående buddhistisk skrift), en av tre delar av Tripitaka, en samling buddhistiska doktriner som är den grundläggande basen för Theravadas buddhistiska filosofi.

Förutom religionsvetenskap är många av dem angelägna om att lära sig engelska, men de flesta Pirivenas i Sri Lanka saknar finansiering för att anställa skickliga engelsktalande lärare som kan lära ut grunderna i engelska språket för att förbereda dem för en bättre förståelse av omvärlden.

Volontärer kommer att undervisa engelska på en grundläggande nivå för unga munkar i åldern 8-18, i små grupper på morgonen måndag-fredag. Varje pass i Pirivena varar 2 timmar, dessutom 1-2 timmar dagligen för att förbereda sessionerna.

Volontärer kommer att få hjälp av den lokala programsamordnaren i vilka ämnen som ska undervisas och de kreativa pedagogiska metoderna, men sessionsplaneringen och utbildningen är frivillighetens ansvar. Det kommer att finnas mellan 2-15 elever i ett klassrum och volontärer kan arbeta med hela klasser eller mindre grupper. Det är svårt att få lärarresurser i Pirivena, så var observant på det.

Women's Empowerment

Situationen för kvinnor i Sri Lanka är formad av en traditionell kultur, kolonial historia och politik. Medan den kvinnliga befolkningen har en högre status jämfört med resten av södra Asien, påverkar och är genusideologin fortfarande framträdande i Sri Lanka. Kvinnan ser som "beroende fruar" eller "tilläggsmottagare".

Women empowerment programmet kan komma i alla former, vi har startat engelsk utbildning till ett verktyg för att ge kvinnor mer självförtroende och färdigheter att söka arbete. Kvinnorna vi arbetar med kommer från fattiga familjer med låg eller medelinkomst, och främst från det muslimska samhället som har lidit mest under en turbulent tid. De flesta kvinnor har tidigare äktenskap och nekats möjligheten att försörja sin familj. Många av dessa kvinnor är ivriga att lära sig engelska, att få ett högre självförtroende och öka möjligheterna att söka arbete senare. För många är samtal med volontärerna ett välkommet avbrott från vardagen.

Volontärer kommer att lära ut engelska på en grundläggande och medelhög nivå till kvinnorna i små eller medelstora grupper under eftermiddagen. 2-3 timmar om dagen måndag-fredag. Det kommer att vara nödvändigt att förbereda sig för lektionerna och planera sessionerna.

Volontärer kommer att få hjälp av den lokala programsamordnaren i vilka ämnen som ska undervisas och de kreativa pedagogiska metoderna, men sessionsplaneringen och utbildningen är frivillighetens ansvar. Det kommer att finnas mellan 2-15 elever i ett klassrum och volontärer kan arbeta med hela klasser eller mindre grupper.

Det finns väldigt få lokala lärare för kvinnorna. Fokus i klasserna är det talade ordet, inte nödvändig grammatik. Vi föredrar att studenter med TEFL arbetar i den här typen av miljö, men fokus ligger på volontärer som gillar att vara lärare eller så kan personer med goda engelska kunskaper anmäla sig.

Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Medan du är på projektet kommer du att bo i ett fantastiskt volontär hus som ligger lummigt inbäddad på en liten kulle med utsikt över Unawatuna Beach och Indiska oceanen. Huset är byggt i kolonialstil, det har 4 våningar och totalt 11 rum, alla med eget badrum och balkong. I huset finns också 3 allrum och en stor matplats. Till huset finns det också en trädgård med lounge, en utomhuspool samt en grönsaksträdgård. Det anordnas även yoga klasser här varje vecka. Det är en kort bilresa till det mesta, med välkända turistattraktioner som Galle Dutch Fort, Galle Navy, Wijaya Beach och tidigare nämnda Unawatuna inom 5 km avstånd.

Varmvatten och WIFI ingår.

Alla 11 rummen har badrum/wc som delas med personen som du bor tillsammans med. Du sover i våningssängar. Det finns skåp i rummen så att volontärer kan förvara sina saker. Du får en madrass, lakan, sängkläder och en kudde. Det finns fläktar i alla rum, och de är väl ventilerade med fönster också. För ett litet tillägg kan du få ett rum med luftkonditionering om det finns. Detta måste beställas i förväg. Själva huset har plats för drygt 40 personer åt gången. Hör av dig om du vill ha ett eget rum, så kan vi kolla möjligheten under den period du planerar att resa.

Det finns höghastighets-WiFi i huset och varje deltagare får 10GB per månad inkluderat. Vill du ta med ditt eget myggnät är det bra att ta med ett som passar våningssängar.

Kontoret för vår partner i Sri Lanka ligger på första våningen och detta är också basen för det lokala teamet som består av en programledare, verksamhetsledare, olika projektkoordinatorer och en kock som lagar de 3 måltiderna volontärer serveras dagligen. Måltiderna är i huset och tillagas med färska, lokala råvaror mestadels baserad på säsong. Frukosten är vanligtvis pannkakor eller ägg eller ibland traditionellt ris med mjölk och frukt. Lunch och middag är traditionell lankesisk curry med ris eller bröd. Måltiderna serveras med sallad och frukt för att säkerställa att du får en hälsosam måltid.

Galle är en av Sri Lankas mest förtrollande destinationer, hem till det berömda holländska fortet från 1600-talet som rymmer många vackra delar av kolonial arkitektur bakom sina murar, såväl som en samling udda butiker och restauranger. Galle är ett stort område som inte bara omfattar det berömda fortet, utan även stränder i världsklass, både för bad och surfing – till exempel Mirissa, Wijaya, Ahangama och Weligama.


Jag är väldigt glad här nere och trivs jättebra! Väldigt glad att jag tog chansen och valde att åka på en frivillig resa ensam.

Elise Volontär Sri LankaÖversatt

Varför Volontär Sri Lanka med GoXplore?

 • Bidra positivt till samhället
 • Bidra positivt till samhället
 • Lär ut engelska till barn och munkar
 • Upplev det frodiga, färgstarka och soliga Sri Lanka
 • Uppföljning under hela programmet och 24/7 support
 • Orienteringsdag efter ankomst med träning
 • Du kommer att resa med andra och få vänner för livet
 • Veckovisa yogaklasser och filmkvällar, och månatliga guidade cykelturer, BBQ och tempelbesök
 • Lär dig historien och kulturen
 • Kost och logi (3 måltider om dagen) under hela projektperioden
 • Ett äventyr för livet!

Visa

Från den 1 januari 2012 införde de lankesiska myndigheterna ett elektroniskt system där du ansöker om ETA - Electronic Travel Authorization innan du reser till Sri Lanka: www.eta.gov.lk

När du ansöker om en ETA måste en ej återbetalningsbar avgift på 20 USD betalas. Du kan även ansöka om ETA vid ankomst, men får då betala en högre avgift på 70 USD, utöver risken att inte beviljas.

Detta visum är giltigt i 30 dagar. Det är möjligt att förlänga detta med 60 dagar, och detta måste göras innan det första visumet går ut. För att förlänga visumet måste man resa till Department of Immigration & Emigration (huvudkontor) i Colombo, Sri Lanka.

Du får mer information om visum till Sri Lanka efter att du har registrerat dig.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Resa

Programmet startar på lördagar, året runt. Du kommer att hämtas på flygplatsen av en representant från vår partner i Sri Lanka, och därefter köras till huset där volontärerna bor. Innan du startar programmet får du och programsamordnaren en detaljerad introduktion och kulturutbildning samt en rundtur i närområdet.

När du har börjat jobba med projektet har du ledigt på helgerna och kan då resa runt lite om du vill. Det är också många som väljer att resa med några av de andra volontärerna i slutet av sin vistelse.

Avresa sker även på lördagar om du inte vill vara i Sri Lanka längre på egen hand.


Priser

Startdatum 2023 Pris
2 veckor 11900
3 veckor 14050
4 veckor 16150
5 veckor 18300
6 veckor 20500
7 veckor 22600
8 veckor 24750
10 veckor 29050
12 veckor 33350
14 veckor 37100
16 veckor 40800

Observera att priset kan ändras och att det bestäms efter avresedatum och inte boknings datum.
Vi rekommenderar att du väntar med att boka din flygbiljett tills du har bekräftat din plats på projektet.

Vad ingår i priset?

Jag vill boka! Jag har några frågor
Jag har mått riktigt bra hittills! Trevliga människor och vacker plats! Det jag gillade bäst är hur nära vi är havet, så du är alltid 5 minuter bort om du vill snorkla, surfa, bada mm.

Jenny Volontär Sri LankaÖversatt

Aktiviteter i Sri Lanka

FAQ

Hur kommunicerar jag med dem som är hemma när jag är på Sri Lanka

Det är dyrt att ringa från och till Sri Lanka med ett svenskt abonnemang. Ett alternativ är att köpa ett lokalt SIM-kort, även om det bara är för dataanvändning. Du kan sedan ringa/sända via Messenger, Whatsapp, Facetime och Skype så länge du har data. Det finns WiFi i volontärhuset, så det borde inte vara några problem där. Om du vill skicka brev kan du köpa frimärken på ett lokalt postkontor. Kom ihåg att postsystemet i Sri Lanka är långsammare än här hemma. Brev kommer, men det kan ta flera veckor.

Vilken typ av vacciner ska jag ta innan jag reser

Vi rekommenderar att du tar ett vaccin mot hepatit A, difteri, stelkramp, kikhosta, polio, tyfoidfeber, japansk hjärninflammation, tuberkulos och eventuellt rabies och gula febern (om du reser från ett land med risk för gula febern måste du ha fått vaccinet mot gula febern för att komma in på Sri Lanka). Det finns risk för gula febern och malaria i vissa delar av landet. Vi rekommenderar att du kontaktar en vaccinationsklinik för professionell vägledning. Det är smart att planera hemresan innan du bokar en tid hos läkaren. På så sätt vet du vilka länder du kommer att besöka på vägen hem under vilka årstider.

Måste jag ha reseförsäkring?

Ja, reseförsäkring är obligatoriskt. GoXplore har en skräddarsydd reseförsäkring som täcker arbete i volontärprojekt.

Hur mycket fickpengar behöver jag?

Hur mycket du måste ha med dig beror på hur hög din personliga konsumtion är, och om du tänker resa lite på helgerna. Om du ska resa efter att du avslutat arbetet bör du ta med mer pengar för att täcka detta. Vi rekommenderar att du ställer upp en separat budget för vardagliga kostnader och en för resor på helger. Kom ihåg att kost och logi redan är täckt, så du behöver inte mycket. Vi rekommenderar att ha mellan 1 000 och 1 500 sek per vecka för vardagliga saker som snacks, vatten och transporter.

Umgås man mycket med de andra volontärerna

Det är ofta upp till dig som volontär. De flesta reser lite tillsammans på helgerna eller så går de ut och äter, går på marknader eller andra aktiviteter.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Hem » Land » Sri Lanka » Volontär Sri Lanka

Minna J beställde vårt Volontär Costa Rica program för 56h sedan. Är det något för dig också??!