Login Megamässa - Jobba och studera utomlands!

Volontärarbete med barn i Sydafrika

Vill du resa till Kapstaden & volontärarbeta? Hjälpa utsatta barn bort från gatorna? Lära dem simma, leka och att ta ansvar? Då ska du resa hit till Surf N Adventure för att dela med dig av din känsla för att uppmuntra unga människor.

Läs mer

Kontakta Ann-Louise

Surf & Adventure

Några snabba fakta om Surf & Adventure
Från kr 6490
Passar förFrån 18 år
KvalifikationerIngen förkunskap krävs förutom simkunnig
LängdFrån 17 dagar
AnkomstplatsCape Town
Borde beställasMinst 2 månader i förväg
VolontärarbeteUndervisningSurfingVolontärarbete med barnSport

Här får du möjlighet att verkligen göra skillnad för barn i Sydafrika. Du behöver inte kunna surfa då du får lära dig grunderna till surfningen under dina första dagar på projektet så lagom att du kan lära ut dem till barnen. Så länge du inte är rädd för vatten och kan simma kommer du kunna bidra. Kan du surfa är det såklart grymt och du kan då hjälpa surfinstruktörerna på plats.

Vi vet hur det känns att resa ensam och du kan alltid kontakta oss för att höra efter när vi har andra resenärer som reser om du vill åka tillsammans med någon och vill veta det redan innan du bokar dig. I genomsnitt reser ca 90% av våra kunder ensamma och du får alltid deras kontaktuppgifter efter att du bokat dig.

GoXplore samarbetar med en ideell organisation och de erbjuder volontärprogram som är lokalt förankrade med fokus på att bevara och förbättra samhället för de som lever i Sydafrika.
Projektet ligger beläget i orten Tableview som är ca 30 minuter utanför Kapstaden. Tableview är känt för sina vattensporter, något som du kommer få uppleva då surfning ingår i projektet. Att jobba som volontär i Sydafrika kommer ge dig en erfarenhet utöver det vanliga och du lär känna landet på ett helt annat sätt än som turist. Du kommer börja din tid med att delta i informationsdagar som är från fredag till söndag. Dessa första dagarna kommer du tillsammans de andra volontärerna att få en introduktion till den sydafrikanska kulturen och livsstilen. På måndagen startar du ditt projekt.

Missa inte vår Megamässa i Stockholm den 10/2 - En av Sveriges största mässor med fokus på volontär, jobb & studier utomlands. Här kan du tävla och vinna en resa till Australien, träffa utställare från alla världens hörn, lyssna på inspirerande föreläsning, boka upp en anställningsintervju till Australien, Kanada eller Nya Zeeland samt att du kan ta del av massor av erbjudanden. Det är fri entré, men glöm inte att skicka in din föranmälan för att slippa kö! Läs mer här.

Vem kan delta?

Du måste vara över 18 år för att anmäla dig till programmet. I undantag kan vi ta in dig som är 17 år och då med föräldrars underskrift. Du behöver inte kunna surfa för att delta på detta program så länge du inte är rädd för vatten och kan simma . Det finns surf instruktörer på plats som hjälper till med det krångliga med surfning, du hjälper till att få barnen i vattnet och upp lite lätt på surfbrädan. Är du duktig på att surfa får du såklart hjälpa till med dina kunskaper annars gäller det bara att du har kul i vattnet och på stranden.

Jag vill boka! Jag har några frågor
Jag lärde mig att lösa saker på egen hand samtidigt som GoXplore fanns och hjälpte till med alla småsaker som man kanske inte tänker på om man aldrig har rest ensam förut.

Ellen // Surf & Adventure

Projekt

Vårt Surf & Adventure Projekt är till för barn som bor i utsatta områden där det inte finns tillgång till sporter och därmed spenderar de sina dagar efter skolan på gatan. Här finns du till som volontär och har som mål att få bort barnen från gatorna genom att lära dem värdefulla livserfarenheter i form utav sport, äventyr, teamarbete och utbildning. Projektet ligger i Västra Kapprovinsen ca 30 minuter utanför Kapstaden. Du kommer vara på en skola och har huvudfokus på surfning, aktiviteter och idrott så som nedan.

Som volontär på Surf & Adventure Programmet hjälper du till i den dagliga driften av programmen till exempel:
Som volontär kommer du få ta del utav projekten ur två olika aspekter:
Detta betyder att du får ta del av båda dessa saker på olika tider på dagarna.Oftast är det skola/daghem på förmiddagar och surfning/stranden på eftermiddagarna.


Hur ser en vecka ut på projektet?

Dagarna kan vara väldigt varierande och det är viktigt att du är flexibel. Som volontär jobbar du mellan 3 - 5 dagar i veckan med barnen. Vissa dagar jobbar du 8 timmar och andra dagar jobbar du mellan 4-5 timmar. Oftast har du aktiviteter med barnen på lördagarna. ibland har du aktiviteter med barnen på lördagar och ibland är du ledig. Du får också personligen möjlighet att lära dig surfa om du vill med hjälp utav de surfinstruktörer som finns. Surfbrädorna lånar du när du vill när du är ledig. Din tid som volontär anpassas efter dina egna kunskaper och intressen. Om du
tex är bra på att dansa eller på att spela fotboll kan du göra ett program där du undervisar barnen i detta.
Du kommer börja din tid i Kapstaden med att delta i informationsdagar som är från fredag till söndag. Dessa första dagar kommer du tillsammans de andra volontärerna att få en introduktion till den sydafrikanska kulturen och livsstilen. På måndagen startar du ditt projekt.

Introduktionsdagarna:
Dag 1 På fredagen ankommer du till flygplatsen och åker sedan direkt till ditt boende de kommande veckorna. Efter att du checkat in dina saker och gjort dig hemmastadd möter du upp med alla andra volontärer från hela världen på en barbecue och introduktion.

Dag 2: Guidas runt i Kapstaden, Sydafrikas coolaste stad.Efter frukost åker du lokalbuss in till Kapstaden med en guide från projektet. Du kommer att besöka en hel del sevärdheter och även känna av pulsen och energin av Sydafrika inne på Greenmarket Square och St George´s Mall. Senare på eftermiddagen besöker du Victoria Alfred Waterfront. Efter en heldag ute åker du sedan tillbaka med buss till projektet där stranden väntar dig.

Dag 3: Surf lektioner. Efter frukost är det stranden som gäller för din första surflektion med instruktör. Du kommer bli instruerad i baskunskaper i surfning, säkerhet och hur man läser av havet innan du hoppar ut i de första vågorna. Denna dag kommer gå fort. Notera att denna dag beror sig på vädret-om det inte går att surfa just denna dag kommer din surflektion att äga rum en annan dag den veckan.

Information om barnen och skolorna

De flesta barnen talar engelska även om deras lokala språk är Afrikaans eller Xhosa så du kommer kunna kommunicera med dem utan problem. Eftersom många av dem kommer från familjer som inte uppmuntrar deras utbildnings progress eller aktiviteter efter skolan är chansen att lära sig simma/surfa tillsammans med volontärer av stort värde för dem. Barnen måste gå i skolan för att få ta del av Surf Projektet. Mellan åldern 12-14 år börjar barnen vara mottagliga till lokala gängbildningar och de får en enorm fördel genom att ta del i strukturerade aktiviteter. En annan viktig faktor är att barnen har det svårt hemma. Droger och alkohol är stora problem i kåkstäderna, därför är Adventure Surf Club en positiv aktivitet som de kan använda sig utav flera gånger i veckan.Fritid: Du kommer att få mellan 2-3 dagar ledigt i veckan, oftast över helgerna. Det finns hur mycket som helst att uppleva i denna del av Sydafrika och ett säkert sätt att ta steget att resa runt tillsammans med andra volontärer under ordnade former. Projektet hjälper dig att arrangera allt som du önskar få hjälp med och bokar det på plats lokalt.


För att ge dig en förståelse om DuNoon som är området där du arbetar på förmiddagarna :

DuNoon is a township located on the Western outskirts of Cape Town, South Africa, just to the East of the region of Tableview. The area consists of a vast array of citizens, living in homes ranging from hand-constructed shacks made from scrap materials to secure brick homes. The population of this township is approximately 31 000 people, with around 11 500 households. While few individuals have a steady-income job, the unemployment levels are generally very high. This busy and bustling neighbourhood, about 30, 000 square kilometres in size, has a diverse makeup of languages and cultures. The most common language in DuNoon is Xhosa, followed by Afrikaans, English, and Sotho. Almost 20% of the population speaks another language, as there are also many immigrants from neighbouring African countries who reside in the township. Cape Town has a large discrepancy between the upper (tourists and the rich) class and the lower (third world poverty-level) class. Thus, the levels of reported violent, property, and drug-related crime in Cape Town is more concentrated in segregated poverty-stricken areas, such as DuNoon, where there is less of a police presence. Within DuNoon there are multiple educare programs for children in the area, and most of the primary/high school-aged children attend school at one of the local township schools. As street violence, gangs, substance abuse, and other bad influences are prevalent in the township, many youth do not make it through the schooling system to achieve Year 12. Volunteers from SAVE seek to promote a passion for education by assisting programs for pre-school-aged children and hope to provide a healthy alternative to boredom and street activities through sports (such as swimming, skateboarding, sport and surfing).Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Du kommer bo tillsammans med andra volontärer i ett volontärhus som ligger i Tableview. Det är ett 4 stjärnigt vandrarhem som ligger nära stranden och det finns butiker i närheten. Du kommer bo i något som kallas " dorm room" där man kan bo mellan 3- 10 personer. Ett badrum delas på 4 personer.

Mat: Du får 3 måltider per dag med frukost, lunch och middag.Kaffe och te finns framme hela tiden. Det finns också kylar tillgängliga för din egen mat.

Jag lärde mig att lösa saker på egen hand samtidigt som GoXplore fanns och hjälpte till med alla småsaker som man kanske inte tänker på om man aldrig har rest ensam förut.

Ellen // Surf & Adventure

Varför Surf & Adventure med GoXplore?

Avgångar


Startdatum Kapstaden 2017 & 2018.

Vi vet hur det känns att resa ensam och du kan alltid kontakta oss för att höra efter när vi har andra resenärer som reser om du vill åka tillsammans med någon och vill veta det redan innan du bokar dig. I genomsnitt reser ca 90% av våra kunder ensamma och du får alltid deras kontaktuppgifter efter att du bokat dig.

Du ska anlända i Kapstaden på en fredag och då börjar också din introduktionshelg.
Avresan sker på måndagar men du kan även välja om du vill resa hem under helgen.

Du kommer att bli hämtad på flygplatsen av vår samarbetspartner. Ett tryggt sätt att komma in i landet på. Vår samarbetspartner hjälper dig att arrangera transfer till flygplatsen på vägen hem det kostar ca 200 sek.
Vi kan också rekommendera att stanna kvar några nätter i Kapstaden och utforska staden.
Vi samarbetar med 91 Loop, Cape Towns newest and coolest Backpackers.

Mellan den 1 april och 17 april är det skollov, då får du som volontär vara med i holiday club där ni gör massor med roliga saker med barnen.


Informationshelg

Du startar mellan fredag och söndag med en informationshelg med vår lokala samarbetspartners där de kommer ge dig en inblick i deras kultur, historia och upplägget för din vistelse. Du kommer att få se intressanta kulturella och historiska platser, restauranger, postkontor, andra ställen som är bra att veta vart de finns. Dessutom kommer du få ditt första intryck av Sydafrika och känna pulsen av kulturen.
Du får ett välkomstpaket med viktig information och annat du bör känna till för att få bästa möjliga start på ditt äventyr i Sydafrika. Välkomstpaketet innehåller värdefull information om hur du lättast ska anpassa dig till den sydafrikanska livsstilen. Du kan även under denna helg ställa alla frågor du kan kunna ha om ditt projekt. Självklart kan du ställa frågor under din projekt tid med. Du kommer också att få information om att resa runt i Sydafrika på ett säkert sätt.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Visum

Vid ankomsten kommer du som svensk medborgare att utfärda ett 90 dagars turist / besök visum. Detta kostar ingenting och du behöver inte söka innan avresa. Ditt pass skall vara maskinskrivet och giltigt minst 6 månader efter utresa från Sydafrika och ha två blanka sidor för in- och utresestämplar. Vi rekommenderar dig att resa runt och uppleva mer av vad Sydafrika har att erbjuda efter att avslutat projektet inom viseringen tid. Fråga oss på GoXplore om tips, vi har varit där.

OBS!
Om du besöker Sydafrika och stannar längre än vad som angavs i passet vid inresan kan få ett återreseförbud vid utresan. Återreseförbudet är på mellan 12 månader - 5 år. Tidigare utgick endast böter. Det är möjligt att förlänga en besöksvisering men måste göras i mycket god tid innan den gällande visering löper ut. Du kan kontakta VFS Global Home Affairs som är den myndighet som har hand om ansökningar av viseringar. Kontaktuppgifter finns i högra spalten i denna länk där du finner med information: http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Pretoria/Reseinformation/Reseinformation-Sydafrika-sys/

Priser

Pris
2 veckor med 3 introduktionsdagar ( 17 dagar ) 6490
3 veckor med 3 introduktionsdagar ( 24 dagar ) 9480
4 veckor med 3 introduktionsdagar ( 31 dagar ) 11990
5 veckor inklusive 3 introduktionsdagar 13990
6 veckor inklusive 3 introduktionsdagar 15990
7 veckor inklusive 3 introduktionsdagar 17990
8 veckor inklusive 3 introduktionsdagar 19990
Övrigt Kostnad per extra vecka 2990

(Priserna är giltiga till 30/12-2018)

En flygbiljett tur & retur till Kapstaden brukar kosta mellan ca 6.200 - 7.500 SEK ink. flygskatt.
OBS! Ett flygpris stiger ju närmre avresa man bokar det. Vi rekommenderar dig att inte vänta för länge med din bokning.

Detta är inkluderat i priset:


VILL DU BOKA MEN ÄR LITE OSÄKER PÅ VAD SOM GÄLLER OM DU VILL BOKA AV?

Bokar du något av våra volontärprogram till Afrika så har du rätt att boka av utan kostnad fram till 24 timmar innan avresa. Detta är giltigt om Utrikesdepartementet går ut med rekommendationer att inte åka till respektive land på grund av naturkatastrof, sjukdomsutbrott, krigssituationer eller liknande.

FLYGRESAN

Vi vet hur viktigt det är att känna tryggheten med flygresan i kombination med priset, vi skickar dig därför vår flygoffert när du betalt din handpenning. Bokar du flyget med oss har du tryggheten i att du är täckt utav resegarantin. Om du till exempel köper en flygbiljett från en annan researrangör eller via internet har du inget skydd via resegarantin, för då är det ingen paketresa. Vi håller också koll på dina flygtider samt får vi alltid reda på om flyget skulle bli försenat eller inställt och kan därför meddela dig och vår samarbetspartner.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Reseberättelser & bloggar från Surf & Adventure

Se fler resebloggar och reseberättelser från våra deltagare
Att jobba med barnen kändes meningsfullt både för deras och för min egen skull. Jag var väldigt osäker på hur jag skulle klara av att åka iväg ensam när jag bokade min resa och valde därför att inte vara där så länge, men ångrade snabbt när jag kom dit att jag inte skulle stanna längre.

Ellen // Surf & Adventure

Aktiviteter i Sydafrika

FAQ

Behöver jag vara jätteduktig på engelska?

Nej inte alls. Den engelska du redan kan kommer vara fullt tillräcklig för att du ska ha en superbra tid på projektet och så kommer den att förbättras jättemycket under tiden du är där då du pratar engelska med de andra volontärerna och personalen på projektet.

Hur kommunicerar jag med de som är hemma?

Vår samarbetspartner kommer ge dig tips om vart du vänder dig för att få tag på ett bra start paket med SIM kort. Kom ihåg att du ska ha en olåst telefon. Det finns även WIFI på det hostel som du bor på under hela projekttiden.

Vad kan jag göra på min fritid?

Det finns massor av saker du kan göra i Kapstaden och denna del av Sydafrika. På projektet kan du be om i stort sett vad som helst som du hittar på internet att göra och de kommer hjälpa dig att ordna med aktiviteterna mot din egen bekostnad. Valet är ditt.

Måste jag kunna surfa?

Nej inte alls, du får lära dig grunderna på projektet, så länge du kan simma och tycker att det är roligt med strand och vatten kommer det gå hur bra som helst.

Behöver jag vaccinera mig?

Kontakta din vaccinationsbyrå eller husläkare för konsultation. Vanligtvis brukar man ta för Gula Febern,Stelkramp, Ducoral, ,Hepatit A och B

Måste jag ha en reseförsäkring?

Ja! Reseförsäkring är obligatorisk. GoXplore har en skräddarsydd försäkring som täcker dig som arbetar om volontär. Läs mer här.

Försäkring

En försäkringslösning som är skräddarsydd för dina behov.

Det första och absolut viktigaste när du ska välja försäkring inför resan är att se över vilka delar av din resa som täcks av försäkringen. Täcker den ditt volontärarbete? Täcker den verkligen för de fritidsaktiviteter du tänkt ägna dig åt? Och vad får du för service om något skulle hända? Sedan ska du titta på pris och självrisker. Jämför gärna vår försäkring med andra alternativ innan du tar ett beslut. Vår försäkring täcker mer – till ett lägre pris och utan självrisk.

När du ska leva utomlands en tid, är det viktigt att din försäkring täcker den hjälp du behöver om olyckan skulle vara framme, exempelvis läkarvård eller hemtransport – utan att du själv behöver stå för kostnaderna. Önskar du exakta detaljer om försäkringen i PDF-format, kontakta oss så skickar vi dessa till dig.

Åker du med något av våra volontärsprogram med social inriktning så är det Leva utomlands försäkringen du ska välja. Genom att teckna försäkringen kan du känna dig trygg när du volotärarbetar. Försäkringen är anpassad till den täckning du behöver under din utlandsvistelse och har en premie som gör den väldigt prisvärd.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Hem » Land » Sydafrika » Surf & Adventure

Lydia H beställde vårt Road Trip Indien program för 22h sedan. Är det något för dig också??!