Login

India Road Trip

Denna Road Trip tar dig hela vägen från foten av Himalaya till sandstränderna i Goa. Du kommer att se den magnifika Taj Mahal, besöka de berömda varma källorna i Shimla, tillbringa en natt i en öken i Rajasthan och mycket, mycket mer.

Läs mer

Upplev Indien - 4 veckors Road trip

Denna 4 veckors Road Trip tar dig hela vägen från foten av Himalaya till sandstränderna i Goa. Du kommer att se den magnifika Taj Mahal, besöka de kända varma källorna i Shimla, göra en vandring till bergskedjan Himalaya, resa till hemorten av Dalai Lama, åka jeepsafari ut i Thar öknen för att tillbringa en natt under stjärnorna, rida på kameler, utforska palats, fort och tempel och besöka en av världens fornlämningar.

Detta är ett Ekoturism-projekt som låter dig besöka 4 olika delstater i Indien på en månad. Du kommer uppleva allt från den sin fantastiska kultur till dess goda mat genom att resa genom denna väldiga subkontinent. Programmet fokuserar också på en del olika volontärprojekt som du kommer att få testa på i Goa. Du kommer att få möjlighet att arbeta tillsammans med lokalbefolkningen i antingen skolor, barnhem eller andra miljöinitiativ. Du har också alltid en guide med dig vilket är tryggt och säkert.

Lite om Indien
Indien med över 1,2 miljarder människor utgör för närvarande den största demokratin i världen. Med rätt kallas den indiska subkontinenten, detta stora land sprider sig över 1,2 miljoner miles och består av ca 4636 olika samhällen, talar 461 olika språk och har över 2000 dialekter.
Gitanjali Kolanad skriver i sin bok, Culture Shock, så här:
"Om du lägger en karta av Indien över en karta av Europa så täcker den från Danmark till Libyen och från Spanien till Ryssland. och så olika som de europeiska länderna är från varandra så olika är de olika delarna utav Indien, varje område i Indien har sin egen distinkta kultur och Uttar Pradesh är så olik från Tamil Nadu som Finland är från Italien".

Indisk kultur
Indien är oerhört rik på kultur och arv, med många sorter av mat, festivaler, musik, litteratur och teater. Människor i Indien är också kända för sin livlighet och generositet.

Vecka 1: New Delhi - Shimla - Dharamsala

Du börjar resan mot huvudstaden New Delhi, där du stannar för natten. Härifrån kommer du resa upp till Shimla för den mer äventyrliga delen av resan som involverar en 2-dagars vandring som kulminerar på en höjd av 3100 meter. Denna del av resan kommer också att ta dig till högsta punkten i Shimla där du får göra ett besök på Aptemplet, se Shimla stad och Dharamsala - hemmet av Dalai Lama, där du kommer att kunna uppleva lite av den tibetanska kulturen i Indien och även besöka berömda tempel och fort.
Vid återkomsten till Delhi, kommer du att tillbringa en hel dag i sevärdheter och ljud i denna magnifika stad. Delhi bildar ett mikrokosmos inom landet, och eftersom det är huvudstaden, drar det till det folk från hela landet som för med sig de unika och distinkta smakerna av sin egen kultur.
Eftersom det är landets huvudstad sitter Delhi på många historiska och kulturella viktiga platser.
Höjdpunkten på denna del av resan kommer nu; Resan tar dig till juvelen i kronan av Indien. En kärleksförklaring för evigt inskriven i en detta marmor-mausoleum och ingår som en av de nya sju underverk i världen - Taj Mahal garanterar att lämna ett outplånligt intryck

Trek: 2 Days
Distance (First day 10 Kilometres Trek and second Day 15 kilometres trek)
Difficulty Level 2 – Uphill and downhill
Altitude: Approximately 900 meters to 3100 meters
Terrain: Rocky, gravel, river crossing and winding tracks
Duration of Trek each day: 4-6 hours

Vecka 2: Agra & Rajasthan

I nästa etapp av resan tas du till den furstliga delstaten Rajasthan. Du kommer att tillbringa större delen av din tid i Udaipur "staden av sjöar ". Är du förtjust i Djungelboken eller James Bond kommer du garanterat känna igen namnet Udaipur, som Bagheeras födelseplats och platsen där Roger Moore tittar på Octopussy.
Du kommer att se Indiens näst största palats, njuta av en båttur på Pichola sjön och du kommer att få en Rajasthani matlagningslektion. Denna del av resan ger dig en upplevelse för livet där du kommer att få åka på jeepsafari samt rida kamel i Tharöknen samt övernatta där.
Tillbaka i Udaipur kommer du att få se en bollywood film. Väl i Mumbai kommer du få en sightseeing för att lära känna staden men även se monumentet "Gateway of India", "The Indian Parlament House", "The President's House", "Lotus temple", "Gandhi Museum" och "The Birla temple" och få en båttur ut till elefantgrottorna.

Vecka 3 + 4: Mumbai & Goa

Den sista delen av resan tar dig ner till sandstränderna i Goa. Ett varmt klimat, orörda stränder, utsökt mat och vänliga människor hjälper till att konsekvent ranka Goa till ett av de största turistmålen i Indien. Goa är forna huvudstaden i portugisiska Indien och är erkänd som ett världsarv av UNESCO på grund av dess många kyrkor och katedraler. Bortsett från att uppleva allt det ovanstående, kommer du även besöka en kryddplantage, ett fort och några lokala marknader.
Goa har flera volontärprojekt som sträcker sig från skolor och barnhem till kvinnojourer, äldre vård och miljöprojekt. Här kan du välja ett projekt att ta del av den sista veckan av detta äventyr.

Boende;

Delhi: Hotel Anoop
Shimla:
I en värdfamilj i Deola. Shali Mountain under de två dagarna av vandring och YMCA / Hotell Uphar eller liknande boende i staden
Dharamsala: Paus Bostad Guest House
Jaisalmer: Övernattning i öknen, madrassen fårs på plats, men du behöver bära sovsäck och en vattenflaska
Udaipur: Green Lion House
Goa: Green Lion Volunteer house

Din vistelse kommer att vara bekväm, ren och man sover i sovsalarna, med badrum och toalett inklusive rinnande vatten, dusch finns.
Där vi har Green-Lion hus kommer du att bo med vardagsrum, matsal, kök och sovrum, 3 toaletter och dusch med rinnande vatten (varmvatten finns). Andra faciliteter som oftast finns i husen är TV, DVD-spelare, Wifi, dator, brödrost och kylskåp.

Måltider:
Det serveras 3 goda måltider varje vardag, och på helgerna brunch och middag. Det erbjuder indisk och västerländsk mat, främst vegetarisk mat som ris, baljväxter, grönsaker och rotis med kycklingrätter cirka 2 gånger i veckan.

Ankomst:
Delhi International Airport (IGI - Indira Gandhi International Airport).
Man flyger sedan hem från Goa

Startdatum för 2017
02, 16 januari
06, 20 februari
06, 20 mars
03, 17 april
01, 15 maj
05, 19 juni
03, 17 juli
07, 21 augusti
04, 18 september
02, 16 oktober
06, 20 november
04, 18 december

Tänk på att monsunregnet har sin "peak" under augusti och september, det innebär att det regnar. Ibland väldigt mycket och ibland mindre, men turen kommer ändå att hållas.


Shimla
, huvudstad i Himachal Pradesh som översatt betyder "landet av snötäckta berg" ligger 2,205 meter över havet. Staden är prydd med skogar av tall, rhododendron, ek och är ökänd för aporna som befinner sig där. Välsignad med varma blommiga somrar och snörika vintrar. Staden är känd för sina Tudor och Neo-gotisk arkitekturstilar med datum från kolonialtiden. Men detta innebär inte att man berövar den dess "Indianness" då det finns lokala marknader och gatuförsäljare överallt.
Hantverket i detta område i form av vävning, broderi och regionala smycken är känd inte bara i hela Indien, men även över hela världen. På grund av Shimlas behagliga klimat, lockar det till sig en gynnsam blandning av indiska och internationella turister under hela året.

Udaipur, brukar kallas Österns Venedig och smeknamnet "The city of lake's" som ligger i den furstliga delstaten Rajasthan. Främst känd för sin konst och arkitektur, har tempel som går så långt tillbaka som 950 e.Kr. och palats som går tillbaka till Rajput eran.
Lake Palace (Jag Niwas) ligger i mitten av Pichola Lake som är en arkitektonisk och kulturell marvel. Grand City Palace på stranden av sjön tillsammans med Monsoon Palace (Sajjan Garh) på kullen ovanför förstärker skönheten i denna magnifika stad. Udaipur är också centrum för scenkonst, hantverk och dess berömda miniatyrmålningar.

Goa i sydvästra Indien har ett varmt och fuktigt klimat under hela året. Det är känt över hela världen för sina orörda stränder, läcker mat, avslappnad livsstil och dess varma och vänliga människor. Genomgående rankas det som Indiens främsta turistmål och är en idealisk plats för första gångs resenärer och äventyrare som önskar vänja sig vid en annan kultur.
Från grottor bakom vattenfall till undangömda byar i sand kokosskogar, här finns alltid något mer som väntar på att återupptäckas. Bergskedjor och kryddplantage förbättrar även skönheten i denna härliga del av Indien.
Bortsett från sin naturliga skönhet, så har denna forna portugisiska huvudstaden i Indien och Unescos världsarv massa arkitektur att erbjuda, såsom kyrkor och katedraler i överflöd och med den udda fort, vilket gör Goa till det ultimata resmålet!


 

Jag vill boka! Jag har några frågor

Priser

Priser India Road Trip Pris
13690

 

Jag vill boka! Jag har några frågor

Aktiviteter i Indien

Välj ett program i Indien

Hem » Land » Indien » India Road Trip

Vårt nästa informationsmöte är 2017-10-17 i Helsingborg. Gå med, eller se alla kommande informationsmöten här!