Login Missa inte höstens inspirationskvällar

Botswana

Botswana ska upplevas om man vill komma rakt in i Afrikas djurliv och natur. En unik möjlighet att se lejon, leoparder, zebra, giraffer och en mängd andra djur i sin naturliga miljö. Lär dig saker för livet, ta hand om ett reservat och sov rakt under den vackra stjärnhimlen med djuren omkring dig.

Fakta om Botswana

Botswana har världens största inlandsdelta, ett otroligt naturområde med floder, kanaler och öppna vattenområden. Det är ett paradis för bland annat krokodiler, flodhästar, antiloper och inte minst elefanter.Botswana är landet med det största elefantbeståndet i världen med sina ca 120.000 elefanter

Officiellt namn: Botswana, formellt Republiken Botswana / Republic of Botswana

Yta: 582 000 km2

Befolkning: Cirka två miljoner invånare

Huvudstad: Gaborone (230 000 invånare)

Språk: Engelska och det nationella språket är Setswana

Valuta: Pula (BWP)

Religion: Cirka 50 % tillhör inhemska religioner, övriga är kristna protestanter

Sröm: 220 volt

Klimat:

Nov – Mar
Är Botswanas sommarmånader. Det är höga temperaturer och en del regn Temperaturen ligger runt 35 °C – 45°C som varmast och 18°C som
kallast

Apr – Maj
Räknas som höstmånaderna. Då är det tort och varm. Kvällar och mornar kan dock kännas lite svala, så en varm tröja och långbyxor är att rekommendera.

Jun – Aug
Är Botswanas vintermånader. Det är väldigt ovanligt med regn under den här perioden. Dagarna är soliga och varma, men även här rekommenderar vi att ta med varma kläder på mornarna och kvällarna kan vara lite kyliga. På nätterna kan temperaturen ligga under nollan.

Sep – Okt
Nu har våren kommit till Botswana. Det är torrt och varmt. Ni som reser i oktober, förbered er på att dagarna kan bli extremt varma!

Hälso- och sjukvård

Sjukvården i Botswana är bra, men utanför de större städerna är sjukvården mer begränsad. Om, mot förmodan, en allvarligare sjukdom eller olycka skulle inträffa kan man bli flyttad till Sydafrika eller bli skickad med direktflyg hem till Sverige. Tänk på att alltid ha en fullvärdig reseförsäkring som täcker eventuella sjuktransporter. Prata med oss om du vill ha hjälp med en fullvärdig reseförsäkring!

Ambassad: Embassy of the Republic of Botswana,

Tyrgatan 11, P.O. Box 26024,
S-100 41 Stockholm, Sweden
Tel.: +46-8-723 0035

Registrera dig:Här i nedan länk swedenabroad kan du lämna uppgifter om var du befinner dig och hur du kan kontaktas under din utlandsvistelse. Uppgifterna används av UD/ambassaden för att snabbt kunna kontakta dig om en konsulär krissituation skulle drabba det land du befinner dig i. De sparas under den tidsperiod du själv anger, dock max ett år. Du kan avanmäla dig själv när du vill. Planerar du en längre vistelse än ett år, krävs en årlig förnyelse.


http://www.swedenabroad.com/svensklistan


Aktiviteter i Botswana

Välj ett program i Botswana

Hem » Land » Botswana

Emilia M beställde vårt Farm & Travel Australien program för 25h sedan. Är det något för dig också??!