Login Megamässa - Jobba och studera utomlands!

Bevara strand och natur på Madagaskar

Vill du bidra till att bevara Madagaskars ekosystem och få uppleva en ö med natur och djur som bara finns där? Sov under en bar himmel och upplev stränder som nästan ingen annan sett. Madagaskar kommer att beröra dig på ett fantastiskt sätt.

Läs mer

Kontakta Ann-Louise

Beach Conservation Madagaskar

Några snabba fakta om Beach Conservation Madagaskar
Från kr 6990
Passar förFrån 18 år
KvalifikationerIngen förkunskap krävs
LängdFrån 2 veckor
AnkomstplatsNosy Bee, Madagaskar
Antal deltagareMax 30
Borde beställasMinst 2 månader i förväg
VolontärarbeteMiljövårdMarint liv

Vi har fått besked om att priserna kommer till att höjas under 2018. Bokar du din resa innan årsskiftet med avresa 2018 så garanterar vi dig årets priser!

Ön Madagaskar är hem till några utav världens mest spektakulära och minst utforskade tropiska skogar, vita sandstränder och korallrev. De kristallklara vattnen står som värd till orörda marina livsmiljöer som stödjer en enorm mångfald och ett överflöd av sällsynta endemiska arter från lemurer till giftiga ormar och kameleonter.

Vårt Beach Conservation projekt ligger ca 45 minuter från Hellville som är den största staden på ön Nosy Be i Nordvästra Mosambik Channel. Nosy Be ligger nordöst ca 15 km utanför Madagaskar. Nosy Be är känt för sina stränder där luften är fylld med Ylang-Ylang och vaniljdofter från plantagen på ön som även gett den smeknamnet " Nosy Manitra" ( den doftande ön)

Nära land har du de multifärgade korallerna och det näringsrika sjögräset som förser revfisk, rockor, sjöborrar , anemoner, bläckfiskar och havssköldpaddor med mat. Längre ut från land och längre ner under ytan finner du barracudor, hajar, delfiner, passerande valar & stora stim av fiskar. Snorkla och simma längst med stränderna och upptäck omfattande områden utav orörda koraller, de hälsosamma färgrika tropiska fiskarna, sköldpaddorna och andra marina däggdjur. Du kommer att lära dig att känna igen ett stort mångfald av tidvatten djur från små eremitkräftor till pastellfärgade anemoner.

Förutom att slappa på öns orörda stränder kommer du att få chansen att arbeta i frodiga mangroves och unika ekosystem som sträcker sig längst med vatten och land. Du kommer få upptäcka och rapportera vilka marina organismer som som blir hållbart skördade och vilka som blir farligt utarmade. Du kommer att få vara med i ett pågående "conservation" program vilket betyder att du kan få vara med och hjälpa till med att bedöma hälsan på revet medans du snorklar , eller att hjälpa till med att lära lokalbefolkningen engelska för att förbättra deras möjligheter till anställning. Dina dagar kommer vara innehållsrika: ditt arbete kommer vara utmanande, värdefullt och kul.

Dina upptäckter kommer vara till en enorm fördel till bevarandet utav dessa fantastiska korallrev och du kommer att känna en enorm tillfredsställelse från att veta att du har hjälpt till att bevara dessa värdefulla naturliga resurser för framtida generationer.

Missa inte vår Megamässa i Stockholm den 10/2 - En av Sveriges största mässor med fokus på volontär, jobb & studier utomlands. Här kan du tävla och vinna en resa till Australien, träffa utställare från alla världens hörn, lyssna på inspirerande föreläsning, boka upp en anställningsintervju till Australien, Kanada eller Nya Zeeland samt att du kan ta del av massor av erbjudanden. Det är fri entré, men glöm inte att skicka in din föranmälan för att slippa kö! Läs mer här.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Projekt

Projektets målsättning är att ge myndigheterna viktig information genom forskning och rapporter. Detta behövs för att de ska kunna utarbeta en plan inför framtiden för att bevara det unika ekosystemet, framförallt det som ligger vid kusten. Genom att samla in data och rapporter bidrar du som volontär till att bevara naturen och djurlivet på Madagaskar. Dina första veckor på projektet blir du upplärd på standardprinciper och metoder inom ekosystemet.

Du får också lära dig varför det är så viktigt att samla in information och hur man på bästa sätt gör detta. Att få en upplärning är viktig för dig som volontär så du får en förståelse för bakgrunden och målsättningen med projektet. Du kommer bland annat att få en guidad tour i området, göra tester, identifiera olika arter och lära dig olika forskningstekniker innan du kan börja jobba. Detta är ett projekt som består av forskning, övervakning , samla in data och du kommer även att få en unik möjlighet att komma tätt inpå olika djurarter och plantor både över och under vattenytan. Du får vara med och lokalisera/kartlägga viktiga områden kring kusten från mangroveskogarna till strandzonen.

Du får också observera det existerande plant & djurlivet som lever i dessa områden. Det vill säga de strand/korallrev som är över vattnet vid lågvatten och under vattnet vid högvatten. Här är det viktigt att göra observationer som varar på sikt. Du kommer också att jobba nära lokalbefolkningen och vara av och till på de lokala skolorna för att hålla informationsmöten för barnen om hur viktigt det är att bevara naturen och ekosystemet. Att ge ut informativ fakta till lokalbefolkningen är en viktig del i arbetet med att bevara området.

Exempel på arbetsuppgifter:

Dina projektaktiviteter beror mycket på din när på året du är där samt hur länge. Om du är på projektet i mindre än 4 veckor kommer forskningsaktiviteterna att vara begränsade men du kommer fortsatt att spela en stor roll i arbetet för bevarandet på Madagaskar och din hjälp är mycket värdefull. Detta projekt ger dig en unik möjlighet till att bidra till att bevara det spektakulära djurlivet och vegetationen på Madagaskar och du kommer få en unik och lärorik kunskap för livet.
Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Du kommer bo i bungalows / communal bandas där du delar rum med andra frivilliga. Tjejer och killar bor här tillsammans. Det är viktigt att du är medveten om att det är enkel standard och du bör inte förvänta dig någon lyx. Du kommer bo mitt på stranden och när du är ledig så maxar du såklart din tid med att njuta av allt som en strand kan erbjuda. Vi rekommenderar att du har med dig myggnät, sovsäck och en lite mindre kudde.

Måltider är inkluderade: Som volontär står du för att laga din egen frukost, lunch och middag som du kommer göra tillsammans med de andra volontärerna. Maten består oftast av lokala färska grönsaker, frukt, ris, bönor och nudlar.
All mat köps lokalt för att stötta den lokala ekonomin. Du kommer laga mat under öppen himmel under öppen eld.


Varför Beach Conservation Madagaskar med GoXplore?

Avgångar

Programmet börjar varje måndag hela året 2017 & 2018.
Du ska ankomma före kl 12 till Noosy Be Airport. Du ska avresa en måndag från Noosy Be. Vissa månader är det inte möjligt att ankomma och avresa exakt på dagen pga att flygen inte går så frekvent. Vi hjälper dig med detaljer när du bokat dig.

När du kommit fram kommer du bli mött på flygplatsen av vår samarbetspartner som kör dig till projektet.
Om du väljer att ankomma till Madagaskar någon dag tidigare kommer vi att rekommendera dig och hjälpa dig med det.

OBS! Flygbiljetten är inte inkluderad i priset.

En flygbiljett tur & retur till Madagascar brukar kosta mellan ca 9.000-10.500 SEK ink. flygskatt.

Vi vet hur viktigt det är att känna tryggheten med flygresan i kombination med priset, vi skickar dig därför vår flygoffert när du betalt din handpenning. Bokar du flyget med oss har du tryggheten i att du är täckt utav resegarantin. Om du till exempel köper en flygbiljett från en annan researrangör eller via internet har du inget skydd via resegarantin, för då är det ingen paketresa. Vi håller också koll på dina flygtider samt får vi alltid reda på om flyget skulle bli försenat eller inställt och kan därför meddela dig och vår samarbetspartner.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Visum

Det är viktigt att du har ett giltigt pass och att det är giltigt minst 6 månader efter hemresan från Madagaskar.

Du kan söka ditt turistvisum ( 440 SEK) via Madagaskars konsulat i Stockholm. www.madagaskarsgeneralkonsulat.se

Om du ska vara max 30 dagar kan du få ett visum gratis vid ankomst till Madagaskar, vid längre vistelse tar de betalt. Om du ska vara längre än 30 dagar lönar det sig att söka visumet i Sverige då det kostar mindre.

Priser

Pris
1 vecka 6990
2 veckor 8990
3 veckor 10990
4 veckor 12990
4 veckor 12990
6 veckor 16490
8 veckor 19990
10 veckor 22990
Extra vecka efter 10 veckor 1990

(priserna är giltiga till den 31/12-2017)

En flygbiljett tur & retur till Madagaskar brukar kosta mellan ca 9.000-12.800 SEK inklusive flygskatt.
OBS! Ett flygpris stiger ju närmre avresa man bokar det. Vi rekommenderar dig att inte vänta för länge med din bokning.

Vad är inkluderat i priset?


Flygresan

Vi vet hur viktigt det är att känna tryggheten med flygresan i kombination med priset, vi skickar dig därför vår flygoffert när du betalt din handpenning. Bokar du flyget med oss har du tryggheten i att du är täckt utav resegarantin. Om du till exempel köper en flygbiljett från en annan researrangör eller via internet har du inget skydd via resegarantin, för då är det ingen paketresa. Vi håller också koll på dina flygtider samt får vi alltid reda på om flyget skulle bli försenat eller inställt och kan därför meddela dig och vår samarbetspartner.

VILL DU BOKA MEN ÄR LITE OSÄKER PÅ VAD SOM GÄLLER OM DU VILL BOKA AV?

Bokar du något av våra volontärprogram till Afrika så har du rätt att boka av utan kostnad fram till 24 timmar innan avresa. Detta är giltigt om Utrikesdepartementet går ut med rekommendationer att inte åka till respektive land på grund av naturkatastrof, sjukdomsutbrott, krigssituationer eller liknande.


Jag vill boka! Jag har några frågor

Aktiviteter i Madagaskar

FAQ

Behöver jag vara jätteduktig på engelska?

Nej inte alls. Den engelska du redan kan kommer vara fullt tillräcklig för att du ska ha en superbra tid på projektet och så kommer den att förbättras jättemycket under tiden du är där då du pratar engelska med de andra volontärerna och personalen på projektet.

Hur många är det max på projektet och är det människor från hela världen?

Max antalet är 30 stycken och det kommer människor från hela världen med samma intresse som dig.

Vad ska jag har med mig för packning?

Då projektet är beläget primitivt kommer du få ha med dig en hel del saker. Du kommer få en fullständig " kitlist" när du fått din plats bekräftad på projektet tillsammans med mycket information för att du ska vara förberedd.

Hur mycket fickpengar behöver jag?

All mat under din projekt tid är inkluderad så du kommer inte spendera så mycket utöver det. Om du vill göra något utöver det som är på projektet så får du betala för det på egen hand.Vi rekommenderar dig att ha ca 500 SEK per vecka.

Blir jag hämtad på flygplatsen?

Vår samarbetspartner hämtar dig på flygplatsen. Om du väljer att ankomma ett par dagar tidigare kommer vi att hjälpa dig med de förberedelser du behöver för att det ska bli så bra som möjligt. .

Hur är kommunikationsmöjligheterna på projektet?

Det finns ingen WIFI på campen. När du är på campen kan du sms:a ( funkar ibland, ibland inte) eller besöka Hellville på din lediga dag ( lördag) för att använda internet cafeér.

Behöver jag vaccinera mig?

Kontakta din vaccinationsbyrå eller husläkare för konsultation.Vanligtvis brukar man ta :Ducoral, Typhoid, Hepatit A och B och Malaria

Aktiviteter


Att bo på camp är kul och när du inte jobbar har du möjligheter att simma, snorkla, spela fotboll mot lokalbefolkningen som är obesegrade eller testa på beachvolley. Du kanske vill vara med på en traditionell lördagskvälls fancy dress party, spela poker eller backgammon. Efter en lång dag kanske du föredrar att slappa med en drink och gunga i din hängmatta, eller sitta och prata med dina nya vänner vid en lägereld rakt under en stjärnfylld himmel. Något senare går du till sängs med Indiska Oceanens sövande kluckande precis bredvid dig.

Dykning ( börjar första måndagen i varje månad)

courses*

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Hem » Land » Madagaskar » Beach Conservation Madagaskar

Lydia H beställde vårt Road Trip Indien program för 22h sedan. Är det något för dig också??!