Login

Elephant Sanctuary

Drömmer du om att arbeta med räddade elefanter och ge dem en trygg och säker plats att leva på? På Elephant Sanctuary jobbar du som volontärer med elefanter som räddats ur missär och vanvård. Här jobbar människorna för elefanter och inte tvärt om!

Läs mer

Kontakta Camilla

Elephant Sanctuary

Några snabba fakta om Elephant Sanctuary
kr. 6490
Passar förFrån 18 år
KvalifikationerIngen
Längd1 vecka
AnkomstplatsBangkok
JobbgarantiJa
Betalt arbeteNej
Närkontakt med djurtill viss del
Borde beställasMinst 3 veckor i förväg
VolontärarbeteVolontärarbete med djurNärkontakt med djurElefanter

Med sin fantastiska kultur, natur och underbara människor har Thailand länge varit ett populärt resmål för många svenskar.

Projektet ligger i Kanchanaburi, ca 2 h ifrån Bangkok, och har ännu inte blivit lika exploaterat av turister som många andra platser runt om i Thailand. Volontärerna får en fantastisk mix av det traditionella Thailand och turister som besöker landet, utan att känna att du hamnar i en turistfälla. Kanchanaburi är omgiven av vackra kalkstenskullar, vildvuxen regnskog, ringlande floder och unika grott-tempel. Detta gör Kanchanaburi till en av Thailands absolut vackraste naturpärlor och perfekt för dig som vill uppleva vacker natur samtidigt som du hjälper elefanterna och tar del av deras liv i sina naturliga miljöer.

Vem kan delta?

Jag vill boka! Jag har några frågor
Jag hade en helt fantastisk resa på Elephant Sanctuary! Projektet ger verkligen varje elefant den hjälpen dem behöver och Mahoutherna är fantastiska med elefanterna.

Sara // Elephant Sanctuary

Projekt

Projektet är en fristad för elefanterna. Du arbetar med gamla, sjuka, handikappade, tidigare misshandlade eller olagligt ägda elefanter som nu bor i ett tryggt hem. Volontärerna arbetar för elefanter, inte tvärtom. Detta projekt arbetar inte med någon form av elefantridning!

Du kommer, tillsammans med elefantexperterna Mahouts, ta del av det dagliga arbetet med dessa fantastiska djur. Du kommer vara med och bada med elefanterna, hålla inhägnaderna rena och förbereda deras mat som framför allt består av banana grass, bananer, sockerrör och sötpotatis.

Dagtid rör sig elefanterna fritt på området och på kvällarna tas dem till skogen. Elefanterna har inga kedjor utan lever och kan röra sig helt fritt. Under hela din tid på projektet arbetar du nära de erfarna Mahouterna som vigt sina liv åt elefanterna för att ge dem bästa möjliga liv i trygghet.

Syftet med projektet är att bland annat ta hand om skadade, sjuka och tidigare misshandlade elefanter så de får en trygg framtid. Du kommer ta del av ett unikt projekt, som inte arbetar med elefantridning utan allt arbete sker från marken. Du ska vara redo att ta i och hjälpa till där det behövs och hela tiden ha elefanterna som huvudfokus.

En vanlig dag på projektet kan se ut som följande:

Kom ihåg att det är djur du arbetar med vilket innebär att schemat och planerna snabbt kan ändras. Ju mer du visar framfötterna och viljan att hjälpa till, desto mer kommer du få ut av din resa.

Skicka denna sidan till mig som PDF

Boende

Du kommer bo i fina bungalows och delar boende med andra volontärer. Varje bungalow har en fläkt, myggnät och privat badrum att tillgå med varmvattenduschar. WIFI finns i de gemensamma ytorna, men kom ihåg att det inte alltid är lika bra som hemma.

Mat ingår under hela din tid på projektet. 3 måltider under veckodagarna och på helgen ingår 2 mål (brunch och middag). Maten som serveras är typisk Thailändsk mat.

Jag hade en helt fantastisk resa på Elephant Sanctuary! Projektet ger verkligen varje elefant den hjälpen dem behöver och Mahoutherna är fantastiska med elefanterna.

Sara // Elephant Sanctuary

Varför Elephant Sanctuary med GoXplore?

Visum

Svenska medborgare som åker till Thailand behöver inget visum för de första 30 dagarna. Skulle du däremot vilja stanna längre än så måste du ansöka om ett turistvisum som gäller i antingen 90 dagar eller upp till 6 månader, altnernatvit lämna landet 72h under resans tid, för att få ett nytt 3 månadersvisum vid nästa ankomst.

Om du inte sökt ett turistvisum men ändå varit i Thailand över 30 dagar så kan du bli bötfälld vid avresa. Tänk på att visumet börjar gälla från det ankomstdatum du anger vid ansökan.

Om du inte innehar svenskt pass kan andra visumregler gälla. Du är själv ansvarig för att kolla upp detta innan avresa.

Hör av dig till oss om du är osäker på vilket visum du ska välja.

Jag vill boka! Jag har några frågor

Avgångar

Projektet startar varje måndag, men ankomst ska ske på en söndag. Projektet avslutas på en lördag. Notera att du enbart kan boka detta projekt 1 vecka!

Priser

Elephant Sanctuary Pris
1 vecka inkl kost & logi 6490

(Priserna är giltiga till den 31 dec 2019)

Detta inkluderas i priset:

FLYGRESAN

Vi vet hur viktigt det är att känna tryggheten med flygresan i kombination med priset, vi skickar dig därför vår flygoffert när du betalt din handpenning. Bokar du flyget med oss har du tryggheten i att du är täckt utav resegarantin. Om du till exempel köper en flygbiljett från en annan researrangör eller via internet har du inget skydd via resegarantin, för då är det ingen paketresa. Vi håller också koll på dina flygtider samt får vi alltid reda på om flyget skulle bli försenat eller inställt och kan därför meddela dig och vår samarbetspartner.

Jag vill boka! Jag har några frågor
Jag hade en helt fantastisk resa på Elephant Sanctuary! Projektet ger verkligen varje elefant den hjälpen dem behöver och Mahoutherna är fantastiska med elefanterna.

Sara // Elephant Sanctuary

Aktiviteter i Thailand

FAQ

Håller detta volontärprojektet på med elefantridning?

Nej! På projektet sker inte elefantridning. Allt arbete sker från marken. Elefanterna har inte heller någa kedjor dem är fastbundna i.

Vad innebär det att volontärarbeta?

Att resa som volontär innebär att åka i väg på en resa, sätta dig in i en annan kultur långt ifrån din egen. Du kommer att ställas inför olika utmaningar och det är också på så sätt som du utvecklas. Som volontär behöver du ha ett starkt engagemang, positiv attityd och självklart vara öppen för nya kulturer. Här kan du läsa mer om vad volontärarbete utomlands innebär.

Måste jag vaccinera mig?

Kontrollera alltid med din läkare eller vaccinationsbyrå för professionell rådgivning i god tid innan avresa.

Behöver jag en reseförsäkring?

Ja! Försäkring är obligatorisk. GoXplore har en skräddarsydd reseförsäkring som täcker arbete på volontärresor. Här kan du läsa mer om vår reseförsäkring.

Vad händer om jag inte trivs?

Om du inte trivs på ditt projekt, vänligen kontakta vår samarbetspartner i Thailand som du träffar i början av din vistelse i Singburi. De kommer då att se över situationen och hjälpa dig. Du kan om du önskar även byta till andra projekt i Thailand.

Hur mycket fickpengar bör jag ha med mig?

Vi rekommenderar att du tar med dig ca 1000 kr/vecka. Detta belopp beror på hur du väljer att ha ditt äventyr. Om du reser runt efter att du avslutat ditt projekt bör du ha planerat det redan innan.

Varför kan jag inte boka mer än 1 vecka på projektet?

Anledningen till att du inte kan boka mer än 1 vecka är då det är högt tryck på programmet och många som vill åka på detta. Men också för att upplägget är det samma varje vecka, och en del känner att man får ut maximalt av 1 vecka på Elephant Sanctuary.

Försäkring

Wildlife

En försäkringslösning som är skräddarsydd för dina behov.

När du ska iväg på en volontärresa och jobba med vilda djur i världen, är det väldigt viktigt att din försäkring täcker den hjälp du behöver om olyckan skulle vara framme, exempelvis läkarvård eller hemtransport – utan att du själv behöver stå för kostnaderna. När du deltar på något av våra Wildlife-volontärsprojekt så är detta försäkringen som du ska välja.

Försäkringen är ett tillägg på vår Leva Utomlands och täcker utöver den försäkringen även när du arbetar med lejon och andra vilda djur. Vi tillhandahåller en av de få försäkringar i Sverige som täcker dig vid arbete med lejon och andra vilda djur. Pris 1490kr/månad. Kom ihåg att teckna din försäkring innan din utresa.

Skicka denna sidan till mig som PDF Jag vill boka! Jag har några frågor

Hem » Land » Thailand » Elephant Sanctuary

Felix L beställde vårt Lion Centre program för 12h sedan. Är det något för dig också??!